Toronto tips! De skyline van Toronto

Travel

Toronto tips: 6 dingen die je moet doen

31 juli 2018

Tags: ,

Zes jaar geleden was ik voor het eerst in Toronto, en sinds die tijd is er veel veranderd. Toentertijd vond ik de stad ‘wel leuk’, maar nu vind ik Toronto echt een aanrader om naartoe te gaan. Het is groter en enorm in ontwikkeling. Er hangt een chillere sfeer, zijn meer leuke winkeltjes en koffietentjes, en de foodscene is beter. I like it a lot! Mijn broer en schoonzus wonen er al een aantal jaar en merken het verschil ook. Maar omdat het zo’n grote stad is en veel verschillende wijken heeft (Toronto wordt ook wel city of neighbourhoods genoemd), moet je wel weten waar je moet zijn. Daarom in dit artikel mijn Toronto tips: dingen die je moet doen, bezienswaardigheden en de leukste wijken. Met dank aan Maarten en Rhea, die natuurlijk de master of Toronto tips zijn en mij dit allemaal hebben laten zien toen ik daar was. 🙂

Lees ook: 6 hotels en hostel in Toronto: van goedkoop tot duur

Toronto tips

Kensington Market

Kensington Market is één van mijn lievelingsbuurten van Toronto. Het is een beetje een hippie wijk met veel vintage winkels, straatartiesten, terrasjes en restaurants met eten van over de hele wereld. Gezien de hippie-vibe zal je het vast niet verbazen dat je hier ook veel veganistische bakkerijtjes en restaurants vindt. Ik was stiekem een beetje verslaafd aan Urban Herbivore, waar alles veganistisch is en je de lekkerste salades kunt samenstellen. Loop zonder plan door de wijk en kijk ook uit naar de verkopers met pop-up kraampjes die her en der staan. Zo liep ik eens langs een Levi’s sale, gewoon tussen twee huizen in en op de grond: alles voor $10 per stuk. Leuke verrassing!

Graffiti Alley

In Toronto is veel street art te vinden, dus reserveer zeker een middagje om dat te gaan spotten. In Kensington Market zie je het al veel, en op een kwartiertje lopen daarvandaan vind je Graffiti Alley. Dit is, inderdaad, een lange steeg vol met graffiti. Elk jaar wordt worden er nieuwe murals gemaakt om het up to date te houden, dus het blijft leuk om er te komen. Om de hoek hiervan vind je onderstaande This Is Paradise muur (op de hoek van Queen St. W. en Cameron St.). Enne, dit zijn nog maar een paar voorbeelden, let maar op!

St. Lawrence Market

Als je van foodmarkets houdt, is St. Lawrence Market een aanrader. Het lijkt een beetje op een Spaanse mercado, waar je bij de verschillende stalletjes eten kunt halen om daar op te eten of mee te nemen, bijvoorbeeld voor een picknick in het park. Ik vond vooral de bagels er heerlijk! Daarnaast is er in het weekend een farmers market, waar je heerlijke verse groente en fruit koopt.

Distillery District

Vanaf de St. Lawrence Market loop je in vijftien minuten naar Distillery District. Dit is een van de oudste wijken van Toronto, waar winkeltjes en cafés in voormalige distilleries zitten. Er zijn ook veel theaters en gallerijen te vinden. Leuk om doorheen te wandelen en een koffietje, of natuurlijk biertje, te drinken! Ook fijn: het is er autovrij.

6 hotels en hostels in Toronto, Canada, waar ik zou slapen

Toronto Island

Als ik je maar 1 Toronto tip mag geven, zou het deze zijn. Als je de drukte van de stad wilt ontsnappen kun je de ferry naar een van de Toronto Islands pakken. Dit zijn drie eilandjes, die op zo’n 20 minuten varen liggen. Wards Island is de meest rustige, Centre Island is het meest toeristisch en geschikt voor kinderen, en Hanlons Point is meer een party eiland waar veel jongeren komen. Ik ben op Wards geweest, wat een heerlijke plek is voor een dagje strand of activiteiten zoals fietsen, varen, of SUPpen. Je hebt er ook een geweldig uitzicht op de skyline van Toronto: de foto bovenaan dit artikel is daar gemaakt.

Riverdale Park East

Wil je een mooi uitzicht op de Toronto? Ga dan naar Broadview Ave aan het Riverdale Park East. Dit is een groot park met een boerderij, ruimte voor diverse sporten, en een mooi uitzichtpunt. Tip: ga picknicken in het park, drink koffie bij Rooster Coffee House en sluit de dag af  met cocktails op het dakterras van The Broadview Hotel (15 minuten lopen verderop) voor nóg een mooi uitzicht over de stad. Ze geven daar ’s ochtends vroeg trouwens ook hele fijne yoga lessen, waar je voor een kleine vergoeding ook welkom bent als je niet in het hotel slaapt.

Hopelijk heb je wat aan mijn Toronto tips! Lees ook: Eet, slaap en doen tips voor een Montreal stedentrip

3 likes

Your email address will not be published.