Gemakkelijk beleggen met BUX Zero

Digital nomad

iPhone trucjes die je Digital Nomad-leven makkelijker maken

27 juli 2022

Tags:

Eerlijk is eerlijk: als je locatie onafhankelijk werkt is je smartphone je leven. Naast m’n paspoort, laptop en bankpas, is m’n iPhone dan ook het belangrijkste dat ik op reis meeneem. Hij dient namelijk niet alleen als telefoon zodat ik contact kan houden met familie en vrienden, maar ik kan erop werken, hij geeft me toegang tot m’n mail en sociale mediakanalen, ik gebruik ‘m als camera voor foto’s & video’s, en ga zo maar door. Als dat bij jou ook het geval is, gaan deze iPhone trucjes je digital nomad-leven nóg gemakkelijker maken.

Handige iPhone trucjes

Wist je trouwens dat de iPhone 14 eraan komt? De geruchten gaan dat er op 13 september een release van een gloednieuwe iPhone serie plaatsvindt. Volgens bronnen zou dat betekenen dat ze vanaf 23 september te koop zijn. Ik ben zelf nog enorm tevreden met m’n iPhone 11 Pro, maar ben stiekem ook heel benieuwd naar het nieuwste van het nieuwste omdat die vast een nóg betere camera heeft. Anyway, hier komen de iPhone trucjes!

Screenshots maken

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik maak best vaak screenshots op m’n telefoon. Dus toen dat ineens niet meer kon door op diverse knopjes te drukken, baalde ik enorm. Gelukkig is daar gewoon een hele makkelijke oplossing voor. Ga op je telefoon naar: Instellingen > Toegankelijkheid > Aanraken > Tik op achterkant > Schermafbeelding. Op die manier kun je een screenshot maken door twee of drie keer op de achterkant van je iPhone te tikken!

Foto’s maken met de volumeknop

Tegenwoordig zijn die iPhones zo groot, dat een selfie maken een flink gehannes is. Het is al een hele prestatie om de camera omhoog te houden, leuk te kijken en dan ook nog op de cameraknop te klikken. Gelukkig kun je de volumeknoppen hier ook voor gebruiken. Gewoon op de volume omhoog of omlaag knop klikken en je foto is gemaakt!

Lees ook: Zo maak je foto’s als je alleen reist

Opslagruimte vrijmaken

Opslagruimte op je telefoon, in de Cloud, op Dropbox en alsnog een volle iPhone? Ja, ik ken het en het is super irritant. Gelukkig kun je op een simpele maner opslagruimte vrijmaken. Ga daarvoor naar: Instellingen > App Store > Ruim apps op. Als je een app die is opgeruimd later weer opnieuw installeert, zijn je gegevens en documenten gewoon nog beschikbaar.

Nog een handige tip is om je berichten automatisch te laten verwijderen na een bepaalde tijd. Ga naar: Instellingen > Berichten > Berichtgeschiedenis > Bewaar berichten > 30 dagen, 1 jaar of Permanent.

Hashtags in Notities

Wist je dat je in Notities kunt werken met hashtags? Zo kun je alle notities over bepaalde onderwerpen gemakkelijk terugvinden! Als je een hashtag in een notitie zet kleurt deze geel. Ga dan terug naar de eerste pagina van notities, en daar zie je onder de mappen hashtags staan. Klik op de hashtag die je zoekt en zo kom je snel bij de notities die je zocht. Handig!

iPhone sneller opladen

Ik hoop dat iedereen dit iPhone trucje wel kent, want dit is ideaal. Als je je telefoon leeg is en je wilt ‘m snel opladen, leg ‘m dan in de lader op Vliegtuigmodus. Zo laadt je telefoon veel sneller op!

Lees ook: 8x handige gadgets voor Digital Nomads

Dit artikel bevat een samenwerking.

0 likes

Your email address will not be published.