Foto's maken als je alleen reist? Zo doe je dat

Travel

Zo maak je foto’s als je alleen reist

9 mei 2022

Tags: , ,

Hoe leuk alleen reizen ook is, het komt wel met een paar onhandigheden. Foto’s van jezelf maken is daar één van. Want je wilt natuurlijk niet thuiskomen met alleen maar foto’s van anderen, de natuur en hotspots; je wilt zelf ook wel eens op de foto. Maar hoe doe je dat? Met deze tips kun je leuke foto’s maken als je alleen reist.

Lees ook: Alles wat je wilt weten over solo reizen

Foto’s maken als je alleen reist

De selfie

Hier ben ik het minst fan van, want: het is zo dichtbij en je ziet een stuk arm. Je ziet de achtergrond niet echt, en hey dat is toch best belangrijk bij een vakantiefoto. Maar ja, de aanhouder wint dus soms zit er toch ineens wat geinigs tussen. De selfiestick kan hierbij helpen, maar heel eerlijk: ik vind dit er nog steeds te belachelijk voor woorden uitzien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Selfie 2.0

Deze tip kreeg ik van een meisje in Mirissa, Sri Lanka. Doe je oordopjes in je telefoon, zet je telefoon net wat verder weg, en gebruik je oordopjes als een soort verlengsnoer, door met het volumeknopje foto’s te maken! Zo kun je selfies maken die net wat verder weg zijn.

Lees ook: 4x boeken over alleen reizen

Zelfontspanner

Deze functie op je telefoon is heilig en werkt zowel met de voor- als achter camera. Hoewel de achter camera betere foto’s maakt, kun je bij de voor camera zien hoe je op de foto gaat – ook best fijn. De zelfontspanner is ideaal om gewoon even zelf te gaan shooten. Maar mocht iemand zien dat je zo bezig bent (het liefst niet natuurlijk), dan biedt diegene meestal wel aan een foto te maken. Dat gebeurde ook bij deze foto:

Statief & afstandsbediening

Wil je het graag echt mooie foto’s en het wel wat professioneler aanpakken? Bestel dan een statief met afstandsbediening. De pootjes van dit statief zijn flexibel, dus je kunt ‘m overal plaatsen of zelfs aan een boomtak of hek hangen. Daarnaast heeft-ie een bluetooth afstandsbediening, waardoor je met één druk op de knop haarscherpe foto’s en video’s maakt, waar je ook bent.

Om hulp vragen

Dit is iets wat ik lastig vind. Niet zozeer het vragen van hulp, maar niet iedereen heeft helaas oog voor mooie foto’s. Mensen die ik langer dan een paar uur ken, durf ik zo nu en dan wel om een foto te vragen en hier en daar een aanwijzing te geven. Wat ook helpt is eerst een foto te maken en die te laten zien, zodat diegene ziet wat jij voor ogen hebt. Het meest chille is het als je op reis iemand ontmoet die het ook leuk vindt om foto’s te maken, zodat jullie elkaars paparazzi kunnen zijn. Dus stap zeker op iemand af als diegene ook lekker foto’s aan het maken is.

Solo reizen: is het leuk om alleen naar Cinque Terre te gaan?

Boek een shoot

De laatste tijd zie ik steeds vaker shoots op locatie in het buitenland voorbij komen. Klinkt misschien een beetje als zo’n cheesy shoot op het strand die veel mensen vroeger deden, maar dit is stukken leuker. Zeker als je een beetje actief op social media bent of een blog hebt. Want het is eigenlijk een business shoot, maar dan in het buitenland! Dus je hebt mooie foto’s van je reis, die je meteen kunt gebruiken voor je werk. Ik heb het in het buitenland nog niet gedaan, maar ga het binnenkort wel eens proberen.

Digital nomad aan het werk in een strandtent

Drone

Ben jij gezegend met een drone? Dan lees je dit artikel waarschijnlijk niet en maak je de allervetste reisfoto’s al. Dit is dus eigenlijk een tip aan mijzelf: koop een drone.

Op welke van deze manieren maak jij foto’s als je alleen op reis bent? Lees ook:

Artikel van 04-06-2017, laatste update: 09-05-2022

13 likes

Your email address will not be published.