add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Leuke kerstmarkten in Amsterdam

Travel

Dit zijn de leukste kerstmarkten in Amsterdam

8 december 2023

Tags: , ,

Waarom zou je naar het buitenland gaan terwijl er zoveel leuke kerstmarkten in Amsterdam zijn? Voor alle kerstlovers heb ik de gezelligste en leukste kerstmarkten in Amsterdam op een rij gezet. Sommigen vinden de hele maand december plaats, anderen maar één dag. Ook de inhoud verschilt, al vind je op de meeste kerstmarkten natuurlijk fijne kerstcadeaus. Daarnaast is er vaak ook een programma voor kinderen en live muziek, en draait het om de gezelligheid. Veel plezier!

Lees ook: 8x leuke kerstmarkten in Nederland om in de kerstvibes te komen

De leukste kerstmarkten in Amsterdam

Kerstcadeaus shoppen, hier en daar een glühwein of warme choco drinken en misschien zelfs even schaatsen – hoe gezellig? Op onderstaande kerstmarkten in Amsterdam kan het!

De Duurzame Kerstmarkt: 9, 10, 16 & 17 december

Wegens succes in 2023 niet een weekend, maar twee weekenden! 9, 10, 16 & 17 december wordt de Duurzame Kerstmarkt op De Ceuvel in Amsterdam-Noord gehouden. Hier vind je de leukste duurzame kerstcadeaus voor onder de boom! Van gezeilde koffie tot duurzame zeep en kimchi uit Amsterdam Noord. Struin over de markt tussen de mooie lampjes, drink glühwein bij een vuurtje, proef de huisgemaakte vegan snert en geniet van de livemuziek van Jacamar en Shaggy Greys Trio.

De Duurzame Kerstmarkt is op 9, 10, 16 & 17 december open van 13:00 tot 20:00 uur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Café De Ceuvel (@cafe_de_ceuvel)

Noorderpark Kerstmarkt: 10 december

Op de Noorderpark Kerstmarkt verkopen Noorderlingen hun handgemaakte of tweedehands spullen, kleding of leuke hebbedingen. Alles natuurlijk met een kersttintje zoals cadeautjes, versieringen en lekkernijen. Er is muziek, de kerstman komt, er zijn diverse kinderactiviteiten en je kunt lekker bij de vuurkorf opwarmen met glühwein of chocolademelk.

De Noorderpark Kerstmarkt vindt op 10 december op de Meeuwenlaan 331 in Amsterdam-Noord plaats, van 13:00 – 17:00 uur.

Tip: maak je er een staycation van? Dit zijn de leukste hotels in Amsterdam-Noord

Christmas Village: 13 t/m 26 december

Elk jaar rond kerst wordt het Museumplein omgetoverd tot een winters dorp genaamd Christmas Village, met op de achtergrond het iconische Rijksmuseum. In meer dan 45 knusse winterchalets kun je terecht voor kerstcadeautjes, kerstdecoratie en verschillende eet- en drinkgelegenheden. Normaal staat er ook een schaatsbaan, maar die moeten we dit jaar helaas missen.

De Christmas Village is open van 13 t/m 26 december 2023 van 12:00 tot 21:00 uur. Op 16, 17, 23, 24, 25 en 26 december gaat de markt een uurtje eerder open.

De leukste kerstmarkten in Amsterdam: Christmas Village op het Museumplein

Funky Xmas Market: 17 december

Zondag 17 december wil je op het Westergasterrein in Amsterdam zijn voor de Funky Xmas Market. Hier vind je veel kraampjes met originele kerstcadeaus en een funky kerstsfeer! Denk aan interieurspullen, mode, sieraden, design, vintage, spulletjes voor kinderen en kerstdecoraties. Daarnaast is er een programma met live muziek en kun je wat lekkers halen bij een van de vele foodstands en foodtrucks.

De Funky Xmas Market vindt op 17 december plaats van 12:00 –  18:00 uur, toegang is gratis.

Tip: ga erna koffie drinken in een van de leukste koffietentjes in Amsterdam-West!

Pure Kerstmarkt: 17 december

De laatste editie van de Pure Markt in Park Frankendael is de Pure Kerstmarkt op zondag 17 december. Hier vind je veel kraampjes waar je biologische ingrediënten voor het kerstdiner kunt scoren, je kunt lekker opwarmen bij de vuurkorven en genieten van het kerstkoor.

De Pure Kerstmarkt is op 17 december geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

8x leuke kerstmarkten in Nederland

Het Amsterdamse Winterparadijs: 14 – 30 december

Van 14 t/m 30 december is de RAI Amsterdam omgetoverd tot een groot winterparadijs. Eerlijk is eerlijk, deze hoort niet helemaal in een lijstje kerstmarkten in Amsterdam. Het Amsterdamse Winterparadijs is namelijk geen kerstmarkt, maar wel het grootste en gezelligste winterevenement van Nederland! Inclusief winterbioscoop, silent après-ski bar, overdekte schaatsbaan van 4400 m2, een Lichtjesparadijs met prachtige lichtsculpturen en duizenden fonkelende lichtjes, een ijs-racebaan en nog veel meer. Ook zijn er optredens van onder andere Zoë Tauran, Tino Martin, Xander de Buisonjé en Snelle. Geniet van winterse hapjes en drankjes, unieke attracties en eindeloos veel ijspret.

Amsterdam Light Festival: 30 november t/m 21 januari 2024

Ook geen kerstmarkt maar wel ontzettend leuk: het Amsterdam Light Festival! Dit is een jaarlijks terugkerend festival, waarbij 24 unieke lichtkunstwerken de iconische grachten van Amsterdam verlichten. Dit jaar vindt het plaats van donderdag 30 november 2023 t/m zondag 21 januari 2024. De route is te beleven vanaf het land en water, dus je kunt er een wandeling langs maken maar ook een rondvaart. En dat laatste is toch net even wat leuker, want je zit lekker knus en komt alles te weten over de kunstwerken, kunstenaars en hun interpretatie van het thema.

Tickets voor een Amsterdam Light Festival rondvaart reserveer je online!

Meer leuke dingen doen in Amsterdam? Lees dan ook:

Leuke hotels in Amsterdam:

Leuke kerstmarkten in Nederland: Amsterdam

Andere leuke steden om Kerst te vieren:

0 likes

Your email address will not be published.