add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

De oplossing voor elke reiziger met groene vingers

Travel

De oplossing voor reizigers met groene vingers

16 oktober 2020

Tags:

Binnenkort trek ik bij m’n vriend in, dus hebben we zijn huis al een grote make-over gegeven. En daar hoorden planten natuurlijk bij! Planten zorgen voor zoveel sfeer in huis, en daarnaast zetten ze CO2 om in zuurstof en zuiveren sommigen zelfs de lucht. Tijdens de lockdown heb ik mezelf helemaal omgetoverd tot plantenmoeder. Maar, naast planten ben ik natuurlijk ook gek op reizen. En die twee gaan niet ideaal samen. Toen ik onlangs thuiskwam na drie weken Italië, waren een aantal van mijn liefjes helaas gesneuveld. Dus met het oog op de toekomst (en de hoop dat we ooit weer volop kunnen reizen), ben ik op zoek gegaan naar een alternatief: kunstplanten die net echt lijken. Want ik ben vast niet de enige reiziger die dit probleem heeft!

Lees ook: Wooninspiratie voor reizigers: 7 tips

Kunstplanten die net echt zijn

Als jij nog steeds een negatieve associatie bij nep planten hebt: think again! Tegenwoordig zijn er hele mooie te koop, bijvoorbeeld bij Maxifleur. En de collectie is enorm, of je nou een leuke mini Eucalyptus, een Ruscus Bonsai Deluxe of een wat grotere Cycas Palm zoekt.

Het voordeel van groene kunstplanten is dat je er geen omkijken naar hebt. Ze zijn eenvoudig in onderhoud omdat ze geen water of zonlicht nodig hebben. Ze verwelken niet bij te weinig onderhoud en blijven daarom altijd mooi. Je kunt dus gewoon op reis, zonder dat je een oppas voor je plantjes hoeft te zoeken! Daarnaast doe je één keer een investering en gaan ze daarna jarenlang mee; ze verkleuren niet en sterven niet af. Het enige wat je af en toe moet doen is de kunstplanten stofvrij houden. Ideaal toch?

Nep planten zijn ook top om ongewenste objecten op een natuurlijke manier te verstoppen. Zo is de verwarming meestal geen eyecatcher in huis, maar kun je daar geen echte plant voor zetten wegens gevaar voor uitdroging. Maar met een kunstplant kan dat makkelijk! Drapeer bijvoorbeeld een klimop over de rand heen: het ziet er meteen een stuk gezelliger uit.

De oplossing voor reizigers met groene vingers

Foto: Maxifleur

Je eigen Urban Jungle badkamer

Een ander voordeel van nep planten is dat ze vochtbestendig zijn en geen last hebben van temperatuurschommelingen. Hierdoor zijn ze ook ideaal voor de badkamer, waar lang niet elke plant het overleefd. Kijk bijvoorbeeld eens naar een guirlande om een lelijke verwarmingsbuis te verstoppen, hang kunst hangplanten aan de douchewand, samen met een mosmandje met ingestoken Rhipsalis. Voor je het weet heb je thuis een Urban Jungle badkamer en hoef je daar niet meer voor naar Bali. 😉

De oplossing voor reizigers met groene vingers

Foto: Maxifleur

Wat vind jij van deze kunstplanten voor in huis, yay or nay?

Lees ook: 7 reisposters om je wanderlust thuis mee te stillen

Dit artikel bevat een samenwerking.

2 likes

Your email address will not be published.