add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Wat is een workation? Een uitleg & tips

Digital nomad

Locatie onafhankelijk werken: Build Now, Travel Later

20 oktober 2020

Tags: ,

Locatie onafhankelijk werken, oftewel als Digital Nomad leven, geeft enorm veel vrijheid. Voor mij was dat het belangrijkste: me niet meer hoeven houden aan de 9 tot 5 werktijden en beperkte vakantiedagen van mijn kantoorbaan. Ik wilde reizen, de wereld zien! Nog meer dan ik al deed. Toen ik in Thailand voor het eerst over locatie onafhankelijk werken hoorde, wist ik dat dit het voor mij was. Werken en reizen combineren? Hell yes! Heb jij dit gevoel ook, maar weet je niet waar je moet beginnen? Na het lezen van dit artikel is het je duidelijk!

Lees ook: Digital nomad worden? Lees deze boeken

Locatie onafhankelijk werken

First things first: wat is locatie onafhankelijk werken? De term geeft het eigenlijk al weg: locatie onafhankelijk werken houdt in dat je overal ter wereld kunt werken. Je bent hiervoor niet afhankelijk van een plek, zoals een kantoor of praktijk, maar kunt helemaal zelf kiezen waar je je werk doet. Of dat nou in een coworking space op Bali is, of in een Tiny House op de Veluwe in Nederland. Om dit te kunnen doen, heb je natuurlijk wel werk nodig dat hiervoor geschikt is. De meeste Digital Nomads hebben een beroep dat ze online kunnen doen, waardoor een laptop en internetverbinding de enige vereiste is om hun werk te kunnen uitvoeren. Heerlijk toch? Online werken en reizen zorgt voor een enorm veel vrijheid. De mooiste plekken waar ik dankzij m’n online onderneming ben geweest zijn Kaapstad, Sri Lanka en Valencia.

In mijn tweede week als digital nomad in Kaapstad, beklom ik Lion's Head.

Lees ook: 9x Digital Nomad beroepen

Build now, travel later

Wil jij dit ook? Online werken vanuit het buitenland zit er momenteel natuurlijk niet echt in. Maar: build now & travel later! Begin nu alvast met het bouwen van je eigen bedrijf dat jou locatie onafhankelijk maakt. Zorg dat de basis staat. Dan kun je zodra het weer kan gaan reizen. Een eigen bedrijf gaat namelijk over meer dan reizen. Het gaat ook over zelfstandigheid, je eigen klanten kiezen, een continu klantenflow, financiële vrijheid creëren, je leven in eigen hand nemen. En daar kun je nu alvast mee aan de slag!

Toen ik tijdens een stilte-retraite in Thailand besloot een Digital Nomad te worden, was alles ineens heel duidelijk. Ik wist precies hoe ik het ging aanpakken en welke stappen ik daarvoor moest nemen. Eenmaal terug in Nederland was het natuurlijk vallen opstaan, maar er bestonden destijds nog geen cursussen over locatie onafhankelijk ondernemen die me bij de hand namen. Later schreef ik daarom dit stappenplan over hoe je een Digital Nomad kunt worden!

Solo reizen: is het leuk om alleen naar Cinque Terre te gaan?

Work Hard, Travel Harder

Parttime Digital Nomad Suzanne van Duijn schreef het boek Work Hard, Travel Harder. Ook zeker een aanrader als je locatie onafhankelijk wilt gaan werken!

Ben je ook zo excited om locatie onafhankelijk te gaan werken? Begin dan nu met de voorbereidingen, zodat je straks de vruchten plukt en op reis kunt werken!
3 likes

Your email address will not be published.