De 5 leukste reisprogramma’s om bij weg te dromen

Travel

De leukste reisprogramma’s om bij weg te dromen

12 juli 2021

Tags: ,

Reisprogramma’s zijn heerlijk om bij weg te dromen, zeker nu reizen nog een beetje onzeker is. Dankzij een reisprogramma kun je vanuit je luie stoel lekker op reis en haal je de wereld gewoon naar huis! In dit blog deel ik de 5 reisprogramma’s die je niet wilt missen – ik vind ze in ieder geval geweldig.

De leukste reisprogramma’s

Reisprogramma’s geven mij altijd super veel inspiratie voor nieuwe reizen. Heerlijk om vanaf de bank te bekijken wat er qua reizen allemaal mogelijk is, en om nieuwe bestemmingen op m’n bucketlist te zetten. Enne, als je een TV en internet abonnement hebt, kun je dat ook gewoon óp reis doen. Met de TV Anywhere app kun je zonder TV-box op welk toestel dan ook online tv kijken, overal in de EU. Super handig! Lees snel verder voor de reisprogramma’s.

1. 3 Op Reis

In 3 Op Reis reizen diverse presentatoren de wereld over, om jou mee te nemen naar de meest bijzondere en verrassende bestemmingen. Het afgelopen seizoen ging onder andere over reizen tijdens de corona en wat je nog wél kunt doen in Nederland, waarbij je plekken ziet die je wellicht nog niet kende. Het huidige seizoen van 2021 heet 3 Op Reis Specials, waarin diverse reistrends worden onderzocht. Denk aan #vanlife, slow travel, elektrische roadtrip, wildkamperen en off the grid.

Lees ook: Reisboek tip: Insta Travel – 75 buitengewone bestemmingen in Europa

2. Floortje Terug Naar Het Einde Van De Wereld

Na zes seizoenen Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, waarin ze naar afgelegen bestemmingen reist en mensen bezoekt die daar wonen, was het in 2020 tijd om terug te keren. In het programma Floortje Terug Naar Het Einde Van De Wereld zoekt Floortje Dessing personen op die zij in die zes seizoenen bezocht, op de meest uiteenlopende plekken ter wereld. Wonen ze nog steeds aan het einde van de wereld of heeft hun leven een andere wending genomen? Hier ben ik zo blij mee, want na elke aflevering ben ik altijd zó benieuwd hoe het later met die mensen gaat. Ook bij Ik Vertrek trouwens, zie hieronder.

3. Ik Vertrek

Ik Vertrek volgt Nederlanders die een nieuwe start gaan maken met een eigen onderneming in het buitenland. Als kijker word je meegenomen in de voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van familie en de eerste stappen in het land van bestemming. En vooral dat laatste gaat niet altijd meteen goed. Maar dat levert wel leuke tv op! Op NPO kun je nog een heleboel afleveringen terugkijken, en op de website van Ik Vertrek kun je extra verhalen lezen en kijken hoe het nu gaat met eerdere deelnemers. Love it!

4. Rail Away

Rail Away is een programma over duurzame treinreizen over de hele wereld. Elke aflevering wordt een treintraject door een bijzonder landschap uitgelicht. Daarbij is aandacht voor de treinen, maar ook de bijzondere omgeving en culturen. De Rail Away aflevering over de treinreis tussen New York naar Montreal vond ik zo gaaf, dat ik ‘m gedaan heb!

Lees ook: Tip: met de Amtrak trein van New York naar Montreal reizen

5. Droomhuis Gezocht

Als je net als ik droomt van een huis in het buitenland, vind je Droomhuis Gezocht vast ook geweldig. In dit programma helpt Sybrand Niessen Nederlanders namelijk met het zoeken van hun droomhuis in het buitenland. Hij laat ze drie verschillende huizen in de regio naar hun keuze zien, waarna ze de beslissing voor één van de huizen maken. In elke aflevering staat een land of regio centraal, zodat je daar ook meer over te weten komt.

Wat zijn jouw favoriete reisprogramma’s? Laat het me weten in een comment!

Dit artikel bevat een samenwerking.

2 likes

Your email address will not be published.