ROEF Amsterdam: het dakterrassenfestival van Amsterdam

Travel

3 heerlijke én duurzame festivals in Nederland

15 maart 2018

Tags: ,

Het aantal festivals in Nederland is de laatste jaren explosief gegroeid: jaarlijks vinden er zo’n 800 festivals plaats! Naast dat een festivalletje op z’n tijd gewoon heerlijk is, vind ik het extra leuk dat er steeds meer duurzame festivals bij komen. Festivals die letten op hun vervuiling, weten dat ze verschil kunnen maken en dat ook doen! Het chillt toch nog net even wat lekkerder als je weet dat terwijl jij naar de getver gaat, de wereld dat niet doet. 😉 Daarom een lijstje duurzame festivals in Nederland. Voor de volgende pareltjes blijf ik deze zomer thuis:

Duurzame festivals in Nederland

DGTL: 31 maart t/m 2 april 2018

DGTL is een techno-festival dat het festivalseizoen elk jaar opent. Twee jaar geleden stond hier ik samen met vriendin Denise om voor Ondertussen.nl het festivalfood te proeven. De organisatie had namelijk bekend gemaakt alleen nog maar vegetarisch eten te verkopen, om zo 14 miljoen liter water te besparen en 53.000 kilo koolzuurgas minder uit te stoten dan op een normaal festival. Heftige cijfers wel, he? Daarnaast maken ze alleen gebruik van hard plastic, recyclen ze alles zo goed mogelijk en gebruiken ze zoveel mogelijk groene stroom. Niet gek dus dat DGTL afgelopen jaar werd verkozen tot meest duurzame ondernemer van Amsterdam. Oh, en dan heb ik nog niet eens iets over de muziek, mensen en sfeer gehad!

ROEF Rooftop Festival: 22 juni 2018

Ondanks (of juist om) dat dit op de dag na mijn 30e verjaardag is, zal ik hier zeker aanwezig zijn. ROEF is namelijk een festival dat volledig op de daken van Amsterdam plaatsvindt! En dat zijn daken waar je normaal niet zo snel komt. Denk: Spaces Vijzelstraat (ja, die coworking space!), TQ, A’DAM Lookout, Element Amsterdam Hotel, en veel meer. Op alle daken word je verrast door opkomende bandjes, groene voorstellingen en zomerse cocktails. Hoe kun je de tweede dag van de zomer nou beter besteden dan tijdens zonsondergang drankjes doen op een dakterras? Ik zie mezelf alweer helemaal zitten. Check het ROEF Rooftop Festival Facebook-event hier.

Een bericht gedeeld door ROEF (@roefamsterdam) op

Welcome to the Village: 19 t/m 22 juli 2018

Tijdens Welcome to the Village zorgen kunstenaars, muzikanten, koks en startups voor een programma dat aanzet tot verder denken en discussiëren. Want naast dat er goed gefeest wordt, wordt er in het festivaldorp ook nagedacht over hoe de wereld er over vijf tot vijftig jaar uitziet. Dit komt voort uit de gedachte dat als een idee of nieuw prototype op een festival werkt, het ook in de ‘echte wereld’ kan werken. Dus als festivalbezoeker ben je ook meteen proefkonijn! Ik ben er zelf nog niet geweest, maar heb zoveel goede verhalen gehoord dat WTTV hoog op mijn lijstje staat.

Alhoewel reizen te gek is, kan ik ook niet op deze feestjes wachten. Het is toch anders in je eigen land, met je eigen vrienden. <3 En met weer een nieuwe bestemming in het vooruitzicht, dat dan weer wel. Op welke festivals sta jij dit jaar? 

6 likes

Your email address will not be published.