add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

De mooiste autoroute voor een Mallorca roadtrip

Travel

De mooiste autoroute voor een Mallorca roadtrip

6 mei 2024

Tags: , ,

Mallorca is het perfecte eiland voor een roadtrip, want het heeft ontzettend veel mooie bergdorpjes en verborgen baaitjes waar je zonder huurauto niet zo snel komt. Zeker de westkust is prachtig: je rijdt langs ruige kustlijnen en door de bergen van de Serra de Tramuntana. In dit blog deel ik de mooiste autoroute voor een Mallorca roadtrip met je, die je in 1 dag kunt rijden!

Lees ook: Ontdek de groene kant van Mallorca

De mooiste autoroute voor een Mallorca roadtrip

Wij hebben deze Mallorca roadtrip begin november gemaakt, wat ideaal was omdat het niet zo druk op de weg was. En toch lag de temperatuur rond de 18 graden met veel zon en een helderblauwe lucht! Perfect om alle bezienswaardigheden langs de MA-10 te bekijken.

Tips voor een huurauto op Mallorca

First things first. Want voor een Mallorca roadtrip heb je natuurlijk een huurauto nodig. Zelf reserveer ik deze altijd ruim op tijd online, zodat ik zeker weet dat ik een huurauto tot m’n beschikking heb. Meestal huur ik een auto via Sunny Cars, zodat alle benodigde verzekeringen standaard inbegrepen zijn en je eenmaal op het vliegveld geen extra verzekeringen worden aangesmeerd.

Je kunt de huurauto op het vliegveld van Palma ophalen, zodat je meteen naar je accommodatie kunt rijden. Ideaal! De kosten voor een huurauto voor 3 dagen in november: €51,60.

Een roadtrip over de mooiste autoroute van Mallorca: MA-10

MA-10: de mooiste autoroute

De MA-10 is een 112 km lange route door de bergen, van Andratx in het westen naar Pollença in het noorden – of andersom. Oftewel: de mooiste autoroute voor een Mallorca roadtrip! Je kunt ‘m helemaal rijden of een deel. Daarnaast kun je onderweg natuurlijk stoppen waar je wilt! Wij reden vanuit Camp de Mar via Banyalbufar naar Valldemossa, Deia, Sóller, Gorg Blau en namen toen een detour naar Sa Calobra – maar of ik jou dat aanraad lees je verderop in dit artikel.

Let onderweg goed op uitzichtpunten (Miradors) – of zoek ze van tevoren even op via Maps – want daar wil je niet voorbij rijden! En bereid je voor op veel haarspeldbochten tijdens deze autoroute.

Valldemossa

Valldemossa is een fotogeniek bergdorpje met schattige straatjes, veel planten en gezellige restaurantjes. Ik moet zeggen dat ik hier meer van had verwacht doordat het online erg wordt gehyped (en dus ook best toeristisch is), maar het is zeker leuk om er een uurtje rond te wandelen! Drink een koffie in de geheime binnentuin van Aromas en wandel door de straatjes Carrer Rectoria en Carreró de la Amargura.

Valldemossa Mallorca

Deia

Deia is een stuk kleiner dan Valldemossa, maar wel een stuk leuker. Eigenlijk is het gewoon een stuk weg waar diverse restaurantjes en uitzichtpunten aan liggen. Maar toch heel sfeervol! De zandkleurige gebouwen met het Tramuntanagebergte op de achtergrond zijn super fotogeniek. Wij hebben heerlijk geluncht bij Sa Fonda, op een hoger gelegen groen terras.

Als je genoeg tijd hebt is het ook erg leuk om de weg naar het Cala Deia te pakken, waarbij je uitkomt bij een rotsachtig baaitje met een klein strandje. Doe een drankje met zeezicht bij Ca’s Patró March!

Deia Malllorca

Sóller

Sóller is een sfeervol stadje omringd door prachtige bergen. Het is vooral bekend door de houten trein die tussen Sóller en Palma de Mallorca rijdt – toeristisch maar wel érg leuk. Nog zoiets is de houten tram die tussen Sóller en Port de Sóller rijdt. Eigenlijk zijn beiden wel een must do op Mallorca! Verder leuk om te doen in Sóller: een drankje op de Plaça de la Constitució. Dit is een mooi plein met fontein, veel terrasjes en de Sant Bartomeu de Sóller kerk.

Wat te doen in Sóller, Mallorca

Gorg Blau

Fotogenieke plekken genoeg langs de MA-10 op Mallorca. De meeste zijn van de prachtige kust of bergen, maar Gorg Blau is een kunstmatig stuwmeer dat sinds 1971 water aan de stad Palma en de omliggende gebieden biedt. Prachtig blauw! Er is een speciale parkeerplaats waar je van het uitzicht kunt genieten.

Optioneel: Sa Calobra

Als je dan toch een huurauto hebt, kun je tijdens je Mallorca roadtrip langs de MA-10 ook een detour naar Sa Calobra maken. Dit is een van de mooiste stranden van Mallorca, gelegen tussen twee rotsen – je hebt de Torrent de Pareis vast wel eens op Instagram of TikTok gezien. Maar weet wel: de weg hiernaartoe is een enorme slingerweg met wel 50 scherpe haarspeldbochten, en wordt ook wel de snake road genoemd. Daarnaast kan eenmaal beneden parkeren een probleem zijn vanwege drukte.

Dus je kunt ook gewoon lekker door op de MA-10 blijven rijden en een andere dag de boot naar Sa Calobra pakken! De Sa Coster, Sa Calobra & Cala Tuent Speedboat Tour start in Port de Sóller en hiermee ontdek je het noorden van Mallorca met een speedboot. Je komt langs grotten, ravijnen, watervallen en kliffen, en onderweg wordt er twee keer gestopt zodat je in het helderblauwe water kunt zwemmen en snorkelen – waaronder bij Sa Calobra.

Boot naar Sa Calobra

Pollença

Het einde van deze autoroute is Pollença, een sfeervol stadje in het noorden van Mallorca. Met smalle straatjes en een gezellig plein. Als je de energie hebt, neem dan de 365 trappen omhoog naar de El Calvari. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op Pollença en de omgeving! Verder kun je nog doorrijden naar Port de Pollença voor een mooie badplaats.

Tip: overnacht in Port de Sóller

Vind je het toch wat veel om deze autoroute in 1 dag te rijden? Sóller ligt ongeveer in het midden van de MA-10, dus je zou de autoroute ook in tweeën kunnen splitsen. Overnacht in Port de Sóller en rijd de volgende dag weer verder! Zo ben je niet gehaast en heb je overal meer tijd om even rond te wandelen.

Port de Sóller is een kustplaatsje in het noordwesten van Mallorca, in het ​​Tramuntana-gebergte. Een hele fijne plek waar je een heerlijke zon, zee en strandvakantie kunt houden. Er is een groot stuk strand, veel leuke restaurantjes en een gezellige haven. Maar ook voor de wat actievere vakantieganger is dit een leuke bestemming. Benieuwd wat te doen in Port de Sóller? In dit blog mijn tips voor leuke bezienswaardigheden, restaurants & hotels!

Lees ook: Wat te doen in Port de Sóller, Mallorca

Het strand van Port de Sóller

Mallorca vakantie boeken

Enthousiast geworden van deze roadtrip en wil je een Mallorca vakantie boeken? Leuk! Bij deze nog een aantal reistips:

  • Het hoogseizoen op Mallorca kan erg druk zijn, dus dat zou ik lekker vermijden. Het voorjaar of het najaar is er ook heerlijk! In september voelt het op Mallorca nog als zomer en op 1 november heb ik zelfs nog in de zee gezwommen.
  • De vlucht van Amsterdam naar Mallorca (PMI) duurt zo’n 2:15 uur. Vlieg bijvoorbeeld met KLM of vergelijk verschillende airlines via TIX.nl.
  • Een auto kun je huren via Sunny Cars, dan zitten alle benodigde verzekeringen standaard inbegrepen. Je kunt ‘m op het vliegveld van Palma ophalen, zodat je meteen naar je accommodatie kunt rijden!
  • Je kunt ook een pakketreis inclusief vlucht, hotel en huurauto boeken via Eliza was Here of via TUI.

Meer Mallorca tips:

Artikel van 12-12-2023, laatste update: 07-05-2024

0 likes

Your email address will not be published.