Oud en nieuw in New York vieren: tips + prijzen

Travel

Oud en nieuw in New York vieren: kosten & tips

22 november 2021

Tags: , , , , ,

Oud en nieuw in New York vieren is echt een bucketlist dingetje. M’n vriend en ik bedachten best laat dat we NYE in NY wilden spenderen (we hoorden van mensen die 1 jaar van tevoren hadden geboekt?), dus hadden we niet super veel tijd om alles voor te bereiden. Onze eisen waren: een hotel op een goede locatie voor een oke prijs & een gaaf feest met mooi uitzicht. In dit artikel lees je wat het geworden is en wat ik jou kan aanraden voor een citytrip New York!

Artikel: 11-01-2020, laatste update: 22-11-2021

Lees ook: 10x praktische tips voor je eerste keer New York

Oud en nieuw in New York

New York met kerst en oud en nieuw is sowieso geweldig. De stad is mooi versierd, er zijn schaatsbanen aangelegd, je krijgt er het ultieme kerstgevoel!

Hotel in Greenwich Village

Omdat we maar vier nachtjes in New York waren, vonden we het belangrijk op een goede locatie te slapen zodat we niet veel tijd kwijt waren aan reizen. Maar een hotel in een goede buurt van New York is normaal gesproken al erg prijzig, laat staan met oud en nieuw. Toch hebben we een heel fijn hotel gevonden: The Jane Hotel. Een prachtig hotel in Greenwich Village, één van de leukste wijken in New York als je het mij vraagt, met kamers die op scheepshutten lijken. De kamers zijn minuscuul maar heel mooi ingericht met warme kleuren, marmer en grote spiegels, en uitgerust met een flatscreen-tv, dvd-speler, kluisje en iPod-dock. Daarnaast liggen er handdoeken, badjassen en badslippers voor je klaar, en een fles water. Veel oog voor detail!

Oud en nieuw in New York vieren: Hotel The Jane

The Jane Hotel heeft drie soorten kamers: mini één -of tweepersoons hutjes, en een kapiteinshut. Je kunt je voorstellen dat die laatste een stuk groter is én een eigen badkamer heeft. Het eenpersoons hutje heeft een eenpersoonsbed, en het tweepersoons hutje een stapelbed. Beide met gedeelde badkamer, die overigens ook prachtig is. Verder hebben alle kamers uitzicht op de rivier. Voor een eenpersoonshutje betaal je vanaf €63, een tweepersoonshutje €73, en een kapiteinshut €154 per nacht. De prijzen liggen rond oud en nieuw natuurlijk hoger, wij hebben in totaal €550 voor de tweepersoonshut betaald. Nee, niet super gezellig in een stapelbed, maar we vlogen erna door naar Isla Mujeres dus dat kwam wel goed. Oh en er zijn gratis fietsen beschikbaar, super leuk!

Bekijk meteen de huidige tarieven bij The Jane Hotel!

Oud en nieuw in New York vieren

En dan de vraag, wat ga je met oud en nieuw in New York doen? Wij wilden de drukte rond de Ball Drop op Times Square vermijden, en dachten dat als we gewoon gingen rondlopen we uiteindelijk nergens terecht zouden komen. We hebben naar rooftop bars gekeken, maar die vroegen enorm hoge toegangsprijzen, en we twijfelden of dat het wel waard zou zijn. Want ook op een rooftop kan het zijn dat je nauwelijks uitzicht hebt. Ik bedacht me ineens dat ik vorig jaar in New York een boottocht heb gemaakt, wat geweldig was. Echt een van de hoogtepunten van m’n trip. Dus zocht ik op of er niet een boottour met oud en nieuw was. En die was er!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

We boekten de New Year’s Eve 2020 NYC Gala Aboard The Luxurious Cornucopia Majesty, voor €150 per persoon. Ook geen klein prijsje, maar hiermee wisten we dat we een mooi uitzicht op Manhattan én het vuurwerk zouden hebben. Daarnaast was er een buffet, open bar, dj en champagne om 00:00 uur. Het was wel erg Amerikaans, het voelde een beetje alsof we op een Prom waren. Maar het was juist ook wel heel leuk om dat eens mee te maken, en daarnaast was iedereen blij en ging het feest lekker los. Om iets voor 00:00 uur kregen we champagne en even later stond iedereen op het dak van de boot, met uitzicht op Manhattan en de Statue of Liberty naar het vuurwerk te kijken. Echt, als je een keer oud en nieuw in New York wilt vieren is dit een enorme aanrader!

Oud en nieuw in New York vieren: Manhattan lichtjes

Oud en nieuw in New York vieren: vuurwerk bij Statue of Liberty

Een ander idee, is om iets voor 00:00 uur de (gratis) ferry vanaf Staten Island te pakken. Wij zagen die vanaf de boot en dachten: wow dat is ook een goed idee! Grappig genoeg had niemand anders dat idee, want de pont was zo goed als leeg.

Nog vragen over oud en nieuw in New York vieren? Laat het me weten in een comment! Lees ook deze blogs over New York:

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die linkjes iets koopt, ik daar een klein percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 

2 likes

Your email address will not be published.