Remote werken op Mallorca: tips voor een workation

Digital nomad

Remote werken op Mallorca: tips voor een workation

21 november 2023

Tags: , ,

Remote werken op Mallorca is een top idee. Het eiland hoort bij Spanje en heeft een mediterraan klimaat waardoor de zon er het hele jaar door veel schijnt, er zijn veel stranden zodat je na een werkdag lekker het vakantiegevoel kunt opzoeken, de wifi werkt over het algemeen goed en het is er net even wat goedkoper dan in Nederland. Al met al een top combinatie voor een workation! In dit blog lees je mijn ervaring en tips.

Lees ook: Wat te doen in Port de Sóller, Mallorca

Remote werken op Mallorca

Mallorca is best een groot eiland, met veel mooie stranden en bergdorpjes. Dus waar ga je dan verblijven? Ikzelf koos voor een workation in Palma, de hoofdstad van Mallorca. Dit omdat ik Mallorca nog niet zo goed kende, en over het algemeen erg houd van steden. Je weet hier namelijk zeker dat de wifi goed werkt en er voldoende koffietentjes zijn waar je je laptop open kunt klappen. En dat beviel erg goed! In dit artikel zal ik dus vooral uitweiden over een workation in Palma de Mallorca.

Je kunt natuurlijk ook remote werken op andere plekken op Mallorca. Mijn aanraders zouden zijn: Santanyí (kijk bijvoorbeeld naar coworking space Rayaworx Coworking), Port de Sóller en Valldemossa. Hierbij is het wel handig om een huurauto te hebben, zodat je wat flexibeler bent. Mijn tip is om dat te doen via Sunny Cars, dan zitten alle benodigde verzekeringen standaard inbegrepen.

Lees ook: De mooiste autoroute voor een Mallorca roadtrip

Een roadtrip over de mooiste autoroute van Mallorca: MA-10

Overnachten in Palma

We beginnen met – wat mij betreft – het belangrijkste: een accommodatie. Normaal gesproken ga ik meestal zo’n drie à vier weken op workation en huur ik het liefst een appartement. Nu boekte ik deze Mallorca workation redelijk last minute en bleef ik maar acht nachtjes, dus heb ik voor twee hotels gekozen. Hierbij heb ik erop gelet dat ze een bureau hebben zodat je er fijn kunt werken, een koelkastje zodat je eventueel een ontbijtje of makkelijke maaltijd kunt maken en natuurlijk een goede locatie. Beide hotels vond ik echt heel fijn en kan ik je 100% aanraden!

Lees ook: 9x leuke hotels in Palma de Mallorca

Apuntadores 8

Eerst verbleef ik vier nachtjes bij Apuntadores 8. Dit hotel ligt in een gezellig straatje in een sfeervol deel van de stad, dichtbij de kathedraal, het strand en de haven. Sterker nog, vanaf mijn balkon had ik uitzicht op de kathedraal! De kamer is mooi ingericht met lichte kleuren en veel hout, waardoor het heel sfeervol aanvoelt. Ook het feit dat het zonnetje lekker naar binnen schijnt is heerlijk.

Voor 4 nachten bij Apuntadores 8 betaalde ik €549. Bekijk de huidige tarieven!

Leuke hotels in Palma de Mallorca: Apuntadores 8

Ars Magna Bleisure Hotel

Daarna verbleef ik nog vier nachtjes bij Ars Magna Bleisure Hotel. Dit hotel ligt iets meer in het centrum, dichtbij het station van Palma. Deze locatie vond ik iets minder dan Apuntadores 8, maar daarentegen heeft dit hotel wel weer een dakterras met gaaf uitzicht op de stad én een zwembad. Ook voelt de hotelkamer wat luxer aan, met allerlei handige snufjes, een badjas en badsloffen.

Voor 4 nachten bij Ars Magna Bleisure Hotel betaalde ik €485,68. Bekijk de huidige tarieven!

Leuke hotels in Palma de Mallorca: Ars Magna Bleisure Hotel

Koffietentjes in Palma de Mallorca

Tijdens een workation wissel ik werken op m’n hotelkamer graag af met werken in een koffietentje. Goede koffie, gezellige reuring en een beetje het lokale leven bespieden. Heerlijk! Een aantal koffietentjes in Palma waar remote werken prima kan en je niet de enige met een laptop bent:

 • BATX – Coffee LOT61: een kleurrijke & vintage inrichting, super vriendelijk personeel, goede koffie met Oatly havermelk en crunchy toasts
 • Arabay Flagship Store Palma: een soort Starbucks met twee verdiepingen en veel tafeltjes waar je lekker kunt werken
 • Mistral Coffee House: mooie zaak met specialty coffee aan het gezellige Plaça de Weyler
 • Cappuccino: een Spaanse keten met diverse vestigingen op Mallorca, maar ook Ibiza, Madrid, Sevilla en Valencia. Waar je ook komt: de inrichting is altijd on point!

Werk je liever in een coworking space in Palma? Kijk dan eens naar de volgende:

 • Cómodo Palma: een coworking space met meerdere filialen. Je betaalt hier €15 voor een dagpas of vanaf €65 voor 2 weken
 • The Hub Mallorca: een coworking in de hippe wijk Santa Catalina. Je vindt er grote bureaus, veel licht en rust
 • CONVENDUM: een coworking space uit Zweden, in een prachtig pand met twee dakterrassen in het centrum van Palma

Remote werken op Mallorca

Vrije tijd in Palma de Mallorca

Een workation bestaat uit work én vacation, dus er moet ook genoeg tijd zijn voor leuke dingen. En dat is gelukkig geen probleem in Palma, of überhaupt Mallorca. Binnenkort schrijf ik een blog over de leukste dingen om er te doen, promised. Verder is er een goede busverbinding op het eiland, dus je kunt veel uitstapjes naar mooie baaitjes en leuke dorpjes maken.

Ik vind het heerlijk om tijdens een solo trip in m’n eentje dingen te ondernemen, maar er zijn genoeg manieren om gelijkgestemden te ontmoeten. Zo is er best een digital nomad-scene in Palma, die je waarschijnlijk het makkelijkst in coworking spaces ontmoet. Ook kan een (privékamer in een) hostel goed werken. Of download de app Bumble BFF om nieuwe reisvrienden te maken.

De kosten van remote werken op Mallorca

De grote vraag is vaak: wat kost zo’n Mallorca workation? Nou kun je dit natuurlijk zo duur maken als je wilt. Ik geef bijvoorbeeld liever iets meer geld uit aan een fijne accommodatie en ga minder vaak uit eten. Anderen doen dat liever andersom. Maar om je een beetje een idee te geven, hierbij een overzicht van mijn kosten. Voor de volledigheid: dit is redelijk last minute geboekt en mijn vluchten zijn vergoed door een samenwerking met de TUI Care Foundation.

 • Vlucht Amsterdam naar Palma met Vueling inclusief stoelreservering & handbagage koffertje: €106
 • Vlucht Palma naar Amsterdam met KLM inclusief ruimbagage: €325,14
 • 4 nachten bij Apuntadores 8: €549
 • 4 nachten bij Ars Magna Bleisure Hotel: €485,68
 • Gemiddelde prijs cappuccino met havermelk: €3,50
 • Pan con tomate: €4,50
 • Tapas diner met cola zero: €16
 • Buskaartje binnen Palma: €2
 • Buskaartje naar Santanyí: €4,50

Mallorca workation boeken

Enthousiast geworden en wil je ook een Mallorca workation boeken? Leuk! Bij deze nog een aantal tips:

 • Het hoogseizoen op Mallorca kan erg druk zijn, dus dat zou ik lekker vermijden. Het voorjaar of het najaar is er ook heerlijk! In september voelt het op Mallorca nog als zomer en op 1 november heb ik zelfs nog in de zee gezwommen.
 • De vlucht van Amsterdam naar Mallorca (PMI) duurt zo’n 2:15 uur. Vlieg bijvoorbeeld met KLM of vergelijk verschillende airlines via TIX.nl.
 • Een auto kun je huren via Sunny Cars, dan zitten alle benodigde verzekeringen standaard inbegrepen. Je kunt ‘m op het vliegveld van Palma ophalen, zodat je meteen naar je accommodatie kunt rijden!
 • Je kunt ook een pakketreis inclusief vlucht, hotel en huurauto boeken via Eliza was Here of via TUI.

Meer Mallorca tips:

Andere fijne plekken voor een workation in Europa:

0 likes

Your email address will not be published.