regelen als je op reis gaat

Travel

4 dingen die je moet regelen als je op reis gaat

24 november 2018

Tags:

Er zijn van die dingen die je moet regelen voordat je op reis gaat, die zó logisch zijn dat je ze vergeet. Je bent meer met de reis ernaartoe bezig, dan met het moment dat je er daadwerkelijk bent. Geloof me, het overkomt ons allemaal. Daarom bij deze: 4 dingen die je moet regelen als je gaat reizen. Thank me later!

Reisverzekering

Als je vaker dan twee keer per jaar reist, raad ik je sowieso aan om een doorlopende reis- en annuleringsverzekering te nemen. Is goedkoper dan het af en toe doen, en dan hoef je er ook niet elke keer weer aan te denken. Ik heb zelf een doorlopende reisverzekering bij FBTO, maar alleen met een Europa-dekking. Dus als ik buiten Europa ga reizen, moet ik deze wel even op ‘wereld’ zetten. Tegenwoordig zet ik als ik iets boek meteen een reminder in m’n agenda, zodat ik het niet kàn vergeten. 😉

Pinpas

Ik zie mezelf nog op het vliegveld van Kaapstad staan. Moe, na een lange reis en gehaast, omdat ik het allemaal best spannend vond en het al laat op de avond was. Ik dacht even snel geld te pinnen zodat ik de taxi naar m’n hostel kon betalen. Pinautomaat één deed het niet. Nummer twee gooide m’n pinpas er ook uit. Toch nog maar twee keer proberen. En ineens komt het tot me: ik heb m’n pinpas niet op ‘wereld’ gezet, waardoor hij geen internationale betalingen uitvoert. “Godver, hoe kon ik dat nou vergeten?”. Er was geen wifi, mobiele data werkte niet, dus moest ik een T-Mobile bundel van €10 voor 24u kopen. Door deze stress zal ik het nooit meer vergeten, en hopelijk jij door dit verhaal ook niet.

Lees ook: Reis essentials: 10 dingen die je altijd moet inpakken

Tijd wijzigen

Ga je naar een plek met veel tijdsverschil? Zet je telefoon en horloge dan bij vertrek alvast op de tijdzone van bestemming. Zo ben je je niet de hele tijd bewust van hoe laat het ‘eigenlijk’ is, en kom je sneller in het ritme van het land van bestemming. Ook bij een overstap is dit handig, want dan kun je geen fouten maken met de tijden.

Aankomst

Ik vind het altijd fijn om te weten waar ik vanuit het vliegveld heen ga en hoe. Daarom boek ik altijd een hotel of hostel, eentje die net iets luxer is dan ik normaal zou boeken, zodat ik even kan acclimatiseren. Ik check bij hen hoeveel een airport pick-up kost maar Google het ook altijd even. Vaak kun je namelijk heel gemakkelijk met het openbaar vervoer, voor een derde van de prijs die zij vragen. En dat is soms nog leuker ook!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

5 likes

Your email address will not be published.