Backpack vs koffer: wat neem je mee op reis?

Travel

Reizen met een backpack vs koffer: wat is beter?

6 maart 2018

Tags: , ,

De backpack vs koffer: het is dé eeuwige strijd onder reizigers. Toen ik zo’n tien jaar geleden op wereldreis ging, had ik een backpack mee. Want zo hoorde dat, dacht ik. Maar de vriendin waarmee ik op reis ging, had een koffer die ze eventueel ook als backpack kon gebruiken. Wat ze dus nooit heeft hoeven doen. We zijn in acht maanden in Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Samoa en de Verenigde Staten geweest, en letterlijk 0 keer was haar koffer een probleem. Waar ik al die tijd aan het sjouwen en zweten was, rolde zij dat ding vrolijk overal naartoe. Eenmaal thuis heb ik die backpack meteen weggedaan en ben ik nooit meer zonder koffer op reis geweest.

Lees ook: Reis essentials: 10 dingen die je altijd moet inpakken

Backpack vs koffer

Toch gniffelen backpackers altijd een beetje als ze mijn koffer zien. Op een bespottelijke toon vragen ze waarom ik een koffer heb. Of dat niet super onhandig is. En of ik wel wist dat een backpack veel handiger is. Haha eh, nee. Als ik ze dan even later met een verhit gezicht zie sjouwen en stuntelen, ben ik degene die aan het gniffelen is.

Team koffer

Na mijn eerste lange reis heb ik de backpack dus voor altijd afgezworen. Voor mij zijn de voordelen van een koffer:

  • Ik rol overal super easy heen. En zo niet, dan til ik dat ding even. No problemo.
  • Ik heb geen rugpijn, omdat ik ‘m dus niet de hele tijd hoef te tillen.
  • In een warm land heb ik het niet extra heet omdat ik m’n halve leven op m’n rug meesjouw.
  • Alles is overzichtelijk ingedeeld en ik kan overal gemakkelijk bij. Ook als alles nèt is ingepakt of ik last minute iets moet pakken (zoals bij een backpack bijna onmogelijk is 😉 ).
  • Ik gooi dat ding gemakkelijk weer dicht, zonder dat ik eerst heel strategisch moet gaan bedenken wat ik in welke volgorde inpak. Desnoods prop ik alles er in één keer in en ga ik er bovenop zitten om ‘m dicht te krijgen.
  • Bij alles wat ik op reis koop, zit er geen duiveltje op m’n schouder die zegt: alles wat je nu koopt, moet je later mee tillen!
  • Niemand kan er stiekem iets instoppen, waar jij bijvoorbeeld voor gearresteerd kan worden (mijn grootste nachtmerrie).

Oke, echt de rimboe kom je met een koffer niet in. Maar als ik weet dat ik daar voor een paar dagen naartoe ga, stop ik een paar essentials in een rugzakje, laat ik m’n koffer ergens achter en off I go. Geen enkel probleem.

Welke koffer?

Tot nu toe ben ik met mijn koffer naar Zuid-Afrika, Thailand en verschillende landen binnen Europa geweest. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Ik heb deze en die bevalt super goed:

En dit is de handbagage koffer waar ik nu meestal mee reis, en ik onder andere mee naar Sri Lanka ging:

Reizen met alleen handbagage

Een ander idee is om alleen met handbagage te reizen. In dit artikel vertel ik je hoe ik dat een maand deed, en in deze video laat ik je zien wat ik voor een week Valencia inpakte:

Lees ook: Reizen met alleen handbagage: zo doe je dat

In welk team zit jij, backpack vs koffer? Ik ben benieuwd! 

2 likes

Your email address will not be published.