Met de trein van Chicago naar New York reizen

Travel

Met de trein van Chicago naar New York reizen

8 november 2022

Tags: , , , ,

Wist je dat je met de trein van Chicago naar New York kunt reizen? Vliegen is goedkoper en sneller maar het gaat hierbij om de reis, niet de bestemming. Al is New York natuurlijk geen vervelende bestemming! Maar met de Amtrak trein kom je langs verschillende gebieden en steden in de Verenigde Staten en zie je het landschap veranderen, wat zeker tijdens de Indian Summer geweldig is. In dit artikel lees je er alles over!

Lees ook: Wat te doen in Chicago: 17 leuke tips

Met de trein van Chicago naar New York

De treinreis van Chicago naar New York doet er 28 uur over, maar in ons geval 33 uur vanwege vertraging. De Amtrak Cardinal nachttrein vertrekt om 17:00 uur vanuit Chicago Union Station, en komt de volgende dag om 22:00 uur op New York Penn Station aan. Vanuit de trein zie je het landschap veranderen, wat zeker tijdens de herfst geweldig is. De zonnestralen en herfstkleuren maken de reis nog net iets magischer! Je komt onder andere langs het New River Gorge National Park, George Washington & Jefferson National Forrest, Allegheny Mountains, Washington, Baltimore en Philadelphia. En ondertussen kun je lekker lezen, wat werk doen, eten, kletsen, slapen en douchen!

Want waar er ook ‘gewone’ zitplaatsen zijn, hadden wij een roomette geboekt: een privé coupe met daarin twee stoelen die omgetoverd kunnen worden tot bedden. Heel slim ingericht, met een uitklapbaar wastafeltje en voldoende opbergruimte. In het halletje een gedeelde douche en wc’s. Ook kwam deze coupe met vier maaltijden (ontbijt, lunch en 2x diner) en drankjes.

Natuurlijk betaal je daar ook wel voor. Zo kostte deze treinreis €275 per persoon. Maar dat is dus voor een lange treinreis inclusief overnachting, maaltijden, drankjes en toegang tot de lounge in zowel Chicago als New York. Dit stond al een tijdje op onze bucketlist en ik vond het het geld zeker waard!

Lees ook: 10x praktische tips voor je eerste keer New York

– De tekst gaat verder onder de foto –

Met de trein van Chicago naar New York reizen

De Amtrak Cardinal trein boeken

Zin om deze treinreis ook te maken? Gaaf! Bij deze een aantal tips om je reis te boeken.

» Boek de heenvlucht naar Chicago en terugvlucht vanuit New York. Vanaf Schiphol vlieg je in 8:55 uur naar Chicago, en vanaf New York in 7 uur naar Schiphol. Boek je vluchten via KLM of vergelijk verschillende luchtvaartmaatschappijen via TIX.nl.
» Een hotel boek je gemakkelijk via Booking.com. Kijk voor Chicago bijvoorbeeld eens naar Hyatt Place River NorthSelina Chicago of The Hoxton Hotel Chicago. En voor een hotel in New York naar Pod 39 in Midtown, The Jane Hotel in West Village of The Hoxton Hotel Williamsburg in Brooklyn.
» Meer informatie over de roomette en de Amtrak Cardinal trein lees je op de website van Amtrak.
» De beste reistijd voor deze treinreis is de herfst. Dan heb je niet alleen een prachtige tijd in Chicago en New York, maar ook onderweg kijk je je ogen uit dankzij de zonnestralen door de bomen en herfstkleuren.
» Je kunt de treinreis ook andersom maken, van New York naar Chicago.

@agnes.onthemove Ja vliegen is goedkoper en sneller, maar bij deze treinreis van Chicago naar New York gaat het om de reis zelf! #treinreizen #chicago #newyork #amerika #amtrak #amtrakcardinal #roomette #trein #treinreis #duurzaamreizen #slowtravel #luxurytravel #reizen ♬ Karma – Taylor Swift

Meer tips

Lees meer blogs over treinreizen, Chicago en New York:

0 likes

Your email address will not be published.