add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Zo gaat de batterij van je telefoon langer mee

Travel

Reizen en verzekeringen: hier moet je aan denken

1 februari 2022

Tags:

Als je op reis gaat, wil je je woning natuurlijk goed achterlaten. Misschien heb je afgesproken dat iemand op je huisdier komt passen of af en toe je planten water komt geven. Of wellicht heb je zelfs tijdelijk je woning onderverhuurd. Maar heb je ook aan verzekeringen gedacht? Altijd al belangrijk, maar helemaal als je op reis gaat. Het zou toch wat zijn als je thuiskomt met een lege portemonnee én schade aantreft. In dit blog een aantal tips!

Lees ook: 7 dingen die je moet regelen als je op reis gaat

Reizen en verzekeringen

Algemene verzekeringen

Je zorgverzekering loopt natuurlijk gewoon door, die is verplicht. Maar heb je er ook aan gedacht een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten? Ik heb ze beide doorlopend afgesloten. Want als je vaak reist, is een doorlopende verzekering vaak goedkoper dan er telkens een los af te sluiten. Daarnaast hoef je er niet meer aan te denken bij het boeken van een reis. Scheelt weer!

Je woning verzekeren

Een verzekering voor je woning is natuurlijk ook doorlopend, maar moet je wel even afsluiten. Er zijn twee soorten: een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Een inboedelverzekering dekt alles wat zich in de woning, garage of schuur bevindt, maar er geen deel van uitmaakt. Een opstalverzekering dekt de schade of verlies aan de woning zelf. Denk aan brand, storm, wateroverlast, blikseminslag, inbraak en diefstal. Zoals altijd is het ook hierbij verstandig om de voorwaarden goed door te lezen, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Want als er bijvoorbeeld sprake is van jarenlang achterstallig onderhoud, wordt een schade niet altijd uitbetaald. Net als wanneer een deur of raam kapot zijn gegaan doordat je ze open hebt laten staan terwijl er een storm voorspeld was.

Als je zowel je woning als je inboedel wilt verzekeren, zijn daar dus twee afzonderlijke verzekeringen voor nodig: de inboedel en opstalverzekering. Weet wel: voor eigenaren van appartementen is de opstalverzekering vaak al geregeld via de VvE, zodat niet iedereen dat afzonderlijk hoeft te doen. Check dit dus even voordat je er zelf een afsluit. Woon je in een huurwoning? Dan is de verhuurder aansprakelijk voor de opstalverzekering. Vraag dit dus even aan hen.

Lees ook: Tips om te besparen op je verzekeringen

Reis essentials: 10 dingen die je altijd moet inpakken

Zorg ervoor dat dit allemaal goed geregeld is vóór je op reis gaat. Als je eenmaal weg bent, ben je weg en heb je helemaal geen zin meer om hiernaar om te kijken. Veel plezier!

Dit artikel bevat een samenwerking.

0 likes

Your email address will not be published.