Travel

Met de nachttrein naar Italië reizen

30 september 2023

Tags: , , ,

Naar bed in Duitsland, wakker worden in Italië! Met de nachttrein naar Italië is dat mogelijk. Een hele bijzondere manier van reizen. Tickets koop je gemakkelijk via NS International. Lees in dit blog mijn ervaring, de verschillende mogelijkheden en kosten!

Lees ook: 10 leuke treinreizen binnen Europa vanuit Nederland

Met de nachttrein naar Italië reizen

Mijn reis begon met een treinreis naar Berlijn, daar bleef ik een paar nachtjes. Vanuit Berlijn pakte ik de trein naar München, waar ik op de nachttrein naar Italië stapte. Dit vond ik zelf een hele leuke route, maar je zou natuurlijk ook vanuit Nederland direct naar München kunnen reizen, eventueel daar een paar nachtjes blijven of gewoon meteen op de nachttrein naar Italië stappen. Dat is het leuke van trein reizen, je kunt zelf helemaal je route bepalen!

Lees ook: Met de trein naar Berlijn reizen

Hoe lang duurt de nachttrein naar Italië?

Om 20:09u in München instappen, lekker slapen, ontbijten met uitzicht en om 10:45u uitstappen in Levanto – dicht bij Cinque Terre. Deze reis duurt 14:36 uur. Ik zou het zo weer doen! Je zou eventueel ook in Milaan kunnen uitstappen, daar stopt de trein al om 07:42. Deze reis duurt 11:11 uur.

Lees ook: Wat te doen in Levanto, de beste uitvalsbasis voor Cinque Terre

Wat kost de nachttrein naar Italië?

Benieuwd naar de kosten? Ik betaalde €195,70 voor een privé slaapcoupé met eigen wastafeltje, inclusief welkomstdrankje en ontbijt. Dit is meteen de duurste optie, want ik reis alleen en wilde geen coupé delen. Maar er zijn allerlei klassen in de ÖBB Nightjet, dus het kan veel goedkoper. En onthoud: het scheelt tijd ten opzichte van de auto én geld ten opzichte van een hotel overnachting!

Dit zijn de opties en kosten:

  • Een zitplaats in een 6-persoons coupé, vanaf €29,30
  • Een slaapplaats in een gedeelde coupé met 6 bedden, vanaf €68,50
  • Een slaapplaats in een gedeelde coupé met 4 bedden, vanaf €78,30
  • Een privé slaapcoupé: vanaf €195,70 voor 1 persoon, €234,60 voor 2 personen of €322,80 voor 3 personen
  • Een slaapplaats in een deluxe coupé (met een privé wastafel, douche en toilet), vanaf €256 voor 1 persoon, €409,20 voor 2 personen of €411,00 voor 3 personen

Tickets voor de nachttrein naar Italië boeken

Tickets voor de ÖBB Nightjet kun je vanaf 180 dagen voor vertrek boeken. Doe dit zo vroeg mogelijk, want de goedkoopste tarieven zijn vaak snel uitverkocht. Reis met de dagtrein vanuit Nederland naar München, en vanaf daar met de nachttrein naar Italië. Tickets koop je via NS International!

Bekijk huidige tarieven van de trein tickets via NS International & boek meteen!

Baai in Levanto, Italië

Bekijk deze video voor een sfeerimpressie van de nachttrein naar Italië:

@agnes.onthemove Naar bed in Duitsland, wakker worden in Italië! #nachttrein #nightjet #duitsland #italië #treinreis #duurzaamreizen #soloreizen #alleenopreis ♬ Originalton – ˚₊‧ 🎧 ‧₊˚

Andere leuke treinreizen in Europa

Benieuwd naar andere leuke treinreizen binnen Europa? Lees dan ook:

Volg mijn reis verder op Instagram:

0 likes

Your email address will not be published.