Travel

Met de nachttrein naar Italië reizen

17 mei 2024

Tags: , , ,

Naar bed in Duitsland, wakker worden in Italië! Met de nachttrein naar Italië is dat mogelijk. Een hele bijzondere manier van reizen. Tickets voor de slaaptrein naar Italië koop je gemakkelijk via NS International. Lees in dit blog mijn ervaring, de verschillende mogelijkheden en kosten!

Lees ook: 10 leuke treinreizen binnen Europa vanuit Nederland

Met de nachttrein naar Italië reizen

Mijn reis begon met een treinreis van Amsterdam naar Berlijn, daar doe je 6:20 uur over. Ik bleef vijf nachtjes in Berlijn – dat is meteen het voordeel van met de trein reizen: meerdere steden kunnen combineren! Vanuit Berlijn pakte ik de trein naar München, waar ik op de nachttrein naar Italië stapte. Dit vond ik zelf een hele leuke route, maar je zou natuurlijk ook vanuit Nederland direct naar München kunnen reizen, eventueel daar een paar nachtjes blijven of gewoon meteen op de nachttrein naar Italië stappen. Dat is het leuke van trein reizen, je kunt zelf helemaal je route bepalen!

Lees ook: Met de trein naar Berlijn reizen

Hoe lang duurt de nachttrein naar Italië?

Om 20:09u in München instappen, nog even chillen, daarna slapen, ontbijten met uitzicht en om 10:45u uitstappen in Levanto – de halte voor Cinque Terre. Deze treinreis duurt 14:36 uur. En ik zou het zo weer doen! Wat een bijzondere ervaring. Je zou eventueel ook in Milaan kunnen uitstappen, daar stopt de nachttrein al om 07:42. Deze reis duurt 11:11 uur.

Lees ook: Wat te doen in Levanto, de beste uitvalsbasis voor Cinque Terre

Wat kost de nachttrein naar Italië?

Benieuwd naar de kosten van de slaaptrein naar Italië? Die gaan van vanaf €29,30 tot €256 voor 1 persoon – het is maar net hoe luxe je het wilt én of je alleen of met meerdere personen reist.

Ik betaalde €195,70 voor een privé slaapcoupé met eigen wastafeltje, inclusief welkomstdrankje en ontbijt. Dit is meteen een van de duurste opties, want ik reis alleen en wilde geen slaapcoupé delen. Maar er zijn allerlei klassen in de ÖBB Nightjet, dus het kan veel goedkoper. En onthoud: het scheelt tijd ten opzichte van de auto én geld ten opzichte van een hotel overnachting!

Dit zijn de opties en kosten:

  • Een zitplaats in een 6-persoons coupé, vanaf €29,30
  • Een slaapplaats in een gedeelde coupé met 6 bedden, vanaf €68,50
  • Een slaapplaats in een gedeelde coupé met 4 bedden, vanaf €78,30
  • Een privé slaapcoupé: vanaf €195,70 voor 1 persoon, €234,60 voor 2 personen of €322,80 voor 3 personen
  • Een slaapplaats in een deluxe coupé (met een privé wastafel, douche en toilet), vanaf €256 voor 1 persoon, €409,20 voor 2 personen of €411,00 voor 3 personen

Tickets voor de ÖBB Nightjet kun je vanaf 180 dagen voor vertrek boeken. Doe dit zo vroeg mogelijk, want de goedkoopste tarieven zijn vaak snel uitverkocht.

Tickets voor de nachttrein naar Italië boeken

Bij een reis als deze is het het handigst om losse tickets te boeken via NS International, zodat je zelf kunt bepalen hoe lang je op elke bestemming wilt blijven. Dus eerst koop je een ticket vanuit Nederland naar Berlijn, dan van Berlijn naar München, en dan van München de nachttrein naar Italië – waar je bijvoorbeeld uit kunt stappen in Milaan, Genova of Levanto.

Bekijk huidige tarieven van de trein tickets via NS International & boek meteen!

Baai in Levanto, Italië

Bekijk deze video voor een sfeerimpressie van de nachttrein naar Italië:

@agnes.onthemove Naar bed in Duitsland, wakker worden in Italië! #nachttrein #nightjet #duitsland #italië #treinreis #duurzaamreizen #soloreizen #alleenopreis ♬ Originalton – ˚₊‧ 🎧 ‧₊˚

Andere leuke treinreizen in Europa

Tips voor de diverse tussenstops op deze treinreis naar Italië:

Benieuwd naar andere leuke treinreizen binnen Europa? Lees dan ook:

Volg mijn reis verder op Instagram:

Artikel van 30-09-2023, laatste update: 13-05-2024

0 likes

Your email address will not be published.