add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

RestauPlant: de vegan gerechten bij de leukste hotspots

Travel

RestauPlant: de restaurantgids voor vega(n)s

26 januari 2022

Tags: , ,

Vegans herkennen dit vast: je bent op zoek naar een leuk restaurant voor een date of gezellig etentje, maar moet eerst minstens tien websites en menukaarten af om te checken of ze wel vegan opties hebben. Dit terwijl je gewoon zo snel mogelijk wilt weten of er vegan gerechten op de menukaart staan, hoeveel en wat deze gerechten dan zijn. Gelukkig kun je die zoektocht sinds kort overslaan, dankzij RestauPlant. Dit is een restaurantgids voor vega en vegan gerechten, waar je in één oogopslag per restaurant duidelijk ziet wat de vegetarische en vegan opties zijn. Ik ben fan!

Lees ook: Vegan eten: antwoord op de meest gestelde vragen

RestauPlant

Inmiddels telt de restaurantgids meer dan 200 restaurants, waarvan rond de 50 vegan restaurants in Amsterdam. Het overzicht is gevarieerd en bestaat uit zowel leuke hotspots (Bar Botanique: 12 vegan en 18 vegetarisch) als sterrententen (Ron Gastrobar: 5 vegan en 5 vegetarisch) en publiekslievelingen (Loetje: 0 vegan en 9 vegetarisch). En natuurlijk staan alle vegetarische en vegan restaurants er ook op, zoals mijn favorieten: Meatless District, Plant Based Sushi, Vegan Junkfood Bar en Willem-Pie. Van ieder restaurant wordt de menukaart up-to-date gehouden, zijn er foto’s van gerechten te bekijken en kun je de beoordelingen van de community over de kwaliteit van de vega(n) gerechten lezen. Je kunt zelf ook een beoordeling achterlaten of een restaurant aanmelden die je nog op de website mist.

Maar het blijft niet alleen bij restaurants met vega en vegan gerechten in Amsterdam. RestauPlant wil zo snel mogelijk uitbreiden naar meerdere steden in Nederland, te beginnen met Utrecht. Voor het einde van het jaar kun je er voor alle grote steden in Nederland terecht!

Den Haag hotspots: Fast & Vegan

De restaurantgids voor vega(n)s

Oprichter Katelijne Kolman zocht naar vegan gerechten bij de favoriete restaurants van haar vriendinnen, en kwam zo op het idee voor RestauPlant. “Er bestond nog nergens een overzicht van wat je als vegan kunt eten bij populaire restaurants die niet speciaal op vegans of vegetariërs gericht zijn. Het gevolg was een eindeloze zoektocht langs meerdere websites om uit te vinden of er überhaupt opties voor mij als vegan zijn. Dat moest slimmer en daarom ben ik RestauPlant gestart”.

In een wereld waar plantaardige voeding een steeds grotere rol gaat spelen, is de missie van RestauPlant om het toegankelijker te maken om vegan of vegetarisch uit eten te gaan. Uit onderzoek blijkt dat flexitariërs met name buiten de deur vaker voor vlees kiezen dan voor een vegetarisch alternatief. Voor Katelijne was dit des te meer reden om RestauPlant te starten. “Dat veel flexitariërs toch voor vlees kiezen als ze uit eten gaan is hartstikke zonde. Wie beter dan chef-koks in restaurants kunnen je overtuigen dat plantaardige maaltijden van net zulk hoog niveau kunnen zijn.”

0 likes

Your email address will not be published.