Wil jij ook meer boeken lezen? Mijn 4 tips

Travel

5x must-have boeken voor reisliefhebbers

3 april 2020

Tags: , ,

Deze week werd bekend gemaakt dat we in Nederland nog wel minimaal vier weken aan huis gekluisterd zijn. En wat doe je dan, als reisliefhebber die niet op reis kan? Dan ga je je reisplannen maken. Niet daadwerkelijk het boeken zelf, maar lekker lezen en oriënteren op alle mogelijkheden voor de toekomst! Ik zette 5 must-have boeken voor reisliefhebbers op een rij. Ook leuk als cadeau!

5x boeken voor reisliefhebbers

Solo Reizen

Ik ben een fervent soloreiziger, en raad het iedereen altijd aan. Een medestander daarin is freelance journalist Liesbeth Rasker. De inleiding van haar boek Solo Reizen maakt het meteen duidelijk: ‘Over waarom je een keer moet soloreizen zijn lange en gewichtige stukken te schrijven, maar uiteindelijk komt het neer op twee simpele dingen. Ten eerste omdat het ontzettend leuk is, en ten tweede omdat er weinig leuke dingen zijn waar je ook nog eens zo veel van leert en voor de rest van je leven profijt van hebt’. Daarom neemt ze je mee naar de landen die zij al bezocht (zoals Italië en Sri Lanka), deelt ze haar ervaringen over onder andere eenzaamheid en luisteren naar je gevoel, en geeft ze praktische tips voor jouw volgende solo reis. Hop hop, kopen en gaan dus!

Lees ook: Waarom je minstens 1x alleen op reis moet gaan

TLV

Het boek TLV werd me aangeraden toen ik vorig jaar aankondigde naar Tel Aviv te gaan. Ik kon ‘m helaas niet meer krijgen voor vertrek, maar erna kreeg ik ‘m al snel voor m’n verjaardag (dank pap!). Het boek staat vol foto’s, verhalen, en recepten. En dat is een feest van herkenning als je in Tel Aviv geweest bent. De markten, gezellige straatjes, volle terrassen, en dan hebben we het nog niet eens over de overheerlijke gerechten gehad. Dit is zo’n boek dat je er af en toe bij pakt, heerlijk wegdroomt bij de verhalen en vervolgens een recept uitkiest om te bereiden. Een must voor hummus-liefhebbers!

Los Little Escapos

Vlak voordat ik drie weken naar Spanje ging, kwam ik het reisboek Los Little Escapos van Maartje Diepstraten tegen. Ze is het brein achter reis- en lifestyleblog Barts Boekje, en weet altijd de meest geweldige hotels, restaurants, koffietentjes en bijzondere concepts stores te vinden. De 208 slaaptips en eetadressen in dit boek voor Barcelona, Bilbao, Ibiza, Madrid, Marbella, Mallorca en Valencia doen daar niet voor onder. Ik kreeg spontaan zin om een roadtrip langs alle steden te maken!

Wie (niet) reist is gek

In Wie (niet) reist is gek beschrijft psycholoog Ap Dijksterhuis waarom reizen goed voor je is, gebaseerd op wetenschappelijke literatuur en zijn eigen ervaringen. Volgens hem is reizen dé manier om ons brein soepel te houden, reikt het ons inspiratie en creativiteit aan, haalt het vooroordelen onderuit, maakt het ons gelukkiger, en verlengt het ons leven. Hij deelt de ene na de andere – veelal hilarische – anekdotes van over de hele wereld, van India tot Wit-Rusland. En deze ervaringen verbindt hij aan psychologische inzichten.

Ervaar jij ook wel eens ‘wegwee’? Dijksterhuis beschrijft dit als een pijnlijke onrust en somberte, waar je eens in de zoveel maanden door wordt overvallen. De enige oplossing? Een ticket kopen! Een heerlijk boek dus, dat je bovendien veel nieuwe excuses geeft om aan je reislust toe te geven.

Staycation Guide

Mijn voornemen om Nederland en Europa meer te gaan verkennen is nu passender dan ooit. Want als we straks weer ‘vrij’ naar buiten mogen, kunnen we dan ook alweer meteen gaan reizen? Niemand weet het. Maar dankzij het boek Staycation Guide van Anne de Buck (oprichter van de travel en lifestyle blog Your Little Black Book) hoeft dat niet eens meer. Daar staan namelijk 22 citytrips in Nederland en België in, met de leukste slaapplekken, trendy winkels en concept stores, koffietentjes, en andere culinaire hotspots. Of je nou van de stad houdt, of die juist liever even ontsnapt in de natuur.

Lees ook: 

1 likes

Your email address will not be published.