add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Vegan eten op reis: 5 tips

Travel

Vegan eten op reis: 5 tips

29 mei 2019

Tags: , ,

Vegan eten op reis leek mij altijd zo’n uitdaging. Maar nu ik alweer 1,5 jaar als digital nomad én veganist de wereld over reis, kan ik zeggen dat dat heel erg meevalt! Zelfs in landen als Zuid-Afrika, Sri Lanka en Spanje is het super goed te doen. Het vergt wat voorbereiding en soms moet je even omdenken, maar verder heb ik weinig problemen ondervonden. Bij deze mijn tips!

Lees ook: Duurzaam reizen: 8 tips om je reis te compenseren

Vegan eten op reis

Havermout meenemen

Een van de dingen die standaard in mijn koffer gaan, is een zakje havermout. Hiermee ben je namelijk verzekerd van een lekker, goed vullend en gezond ontbijt. En desnoods lunch en avondeten. 😉 Maak het met water, of als je het kunt vinden plantaardige melk, en veel lokaal fruit. Heerlijk!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Een goede voorbereiding is het halve werk

Naast havermout in m’n koffer, zit m’n tas ook altijd vol snacks. Dingen als nootjes, energierepen (ik houd van die van Nak’d) en fruit geven je energie als er even niks veganistisch te vinden is. Pure chocolade en dadels vervullen de zoet-behoefte, als er geen toetje te vinden is. 😉

Lees ook: Gezond eten in het vliegtuig: 5 tips

Denken in mogelijkheden

Zit het ontbijt bij je verblijf inbegrepen? Ga dan op zoek naar de dingen die je daarvan wél kunt eten. De groente- en fruitschalen zijn sowieso jouw beste vriend, maar kijk ook even bij het brood en vergeet de warme schalen niet. Misschien zitten er wel bonen of gebakken groenten in?

Datzelfde geldt natuurlijk voor buiten de deur eten. Staat er bijvoorbeeld yoghurt met fruit en muesli op de kaart, en heb je gespot dat ze cappuccino’s met sojamelk of een andere plantaardige melk serveren? Vraag dan of je de fruit en muesli met plantaardige melk in plaats van yoghurt mag. Op die manier kun je meestal wel een vervanging van een dierlijk product vinden. Enne, op de borrelkaart staan ook vaak snacks die je kunt eten; stel desnoods daaruit een maaltijd samen.

Zoek vegan hotspots

Voordat ik naar een nieuwe bestemming ga, Google ik naar lokale vegan maaltijden. Daar maak ik een lijstje van, omdat ik het leuk vind om die te proeven. Ook sla ik in Google Maps of Urban Journalist meteen een aantal vegan tentjes op die ik wil uitproberen. Zo heb je bij aankomst meteen al wat mogelijkheden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Niet te moeilijk doen

Als vegan eten op reis niet helemaal lukt, dan is dat jammer. Ik doe daar niet al te moeilijk over, want ik wil wel gewoon kunnen eten en plezier hebben. Ik wil niet dat een reis een nare bijsmaak krijgt omdat ik zo moeilijk moest doen met eten. Je zult mij geen vlees en vis zien eten, maar als er ergens per ongeluk toch een pietsie boter, kaas of ei doorheen zit, dan moet dat maar. Ik zal alles doen om dat te voorkomen, maar verspilling vind ik nog erger.

Bonus tip

Ga je vliegen? Reserveer dan vooraf een speciale vegan maaltijd bij je vliegtuigmaatschappij aan. Check via deze link de veganistische maaltijden die ik bij verschillende vliegtuigmaatschappijen kreeg.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips, je zult vanzelf merken dat vegan eten op reis heel goed te doen is! Andere vragen of tips? Laat het me weten in de comments. Lees ook:

3 likes

Your email address will not be published.