De Stojo koffiebeker, herbruikbaar én inklapbaar

Travel

Tip: de Stojo koffiebeker, herbruikbaar én inklapbaar

30 juni 2023

Tags: , ,

Soms kom je van die dingen tegen waarvan je meteen denkt: JA! Waarvan je je afvraagt hoe je er ooit zonder hebt geleefd. Voor mij is dat de herbruikbare koffiebeker van Stojo. Hij is namelijk niet alleen herbruikbaar, en dus duurzaam, maar ook nog eens inklapbaar! En dus ideaal voor op reis. Als je koffie op is, schuif je de beker heel makkelijk in elkaar. Geniaal toch? Hij zit al een aantal jaar standaard in m’n tas en ik ben er nog elke dag blij mee. Bij deze mijn Stojo review én tips waar je ‘m kunt kopen.

Update: vanaf 1 juli 2023 moet je extra betalen voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn van plastic. Nog een reden om deze herbruikbare koffiebeker te kopen! Beter voor het milieu én vanaf 1 juli óók voor je portemonnee.

Lees ook: Minder plastic gebruiken: tips voor thuis & op reis

Stojo herbruikbare koffiebeker

Allereerst wil ik even zeggen dat dit geen gesponsorde post is – I wish! Ik ben gewoon gek op koffie en probeer waar mogelijk duurzaam te leven. En als je veel reist, is dat niet altijd even gemakkelijk. Maar dit soort dingen maken het geen probleem, en zelfs leuk! De Stojo inklapbare koffiebeker is namelijk:

  • Herbruikbaar
  • Inklapbaar
  • Luchtdicht en lekvrij
  • Gemaakt van gerecycled plastic
  • LFGB-gecertificeerd, geen ftalaten, lood- of lijmelementen
  • BPA en BPS vrij
  • Vaatwasser- en magnetronbestendig

Enne, als je een herbruikbare koffiebeker zoals de Stojo Pocket Cup gebruikt, krijg je bij veel koffietentjes korting op je bestelling. Onder andere bij Starbucks en Yoghurt Barn. Voortaan dus altijd in je tas stoppen!

De Stojo koffiebeker, herbruikbaar én inklapbaar

Stojo koffiebeker kopen

Stojo koffiebekers zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en in twee maten: 350 ml en 470 ml. Ik kocht een aantal jaar geleden in Londen een oudroze variant van 350 ml, die perfect voor een cappuccino is. Maar ik gebruik ‘m op reis bijvoorbeeld ook om ’s ochtends havermout in te maken.

Ze zijn in Nederland niet altijd evengoed verkrijgbaar, daarom zet ik een aantal verschillende opties voor je op een rij:

Stojo inklapbare waterfles

Gelukkig hebben ze het niet bij een koffiebeker gehouden, het assortiment van Stojo is uitgebreid! En wel met een inklapbare waterfles! Ik was al langer op zoek naar zoiets, en hoopte eigenlijk op een mini Dopper. Maar dit is nóg handiger, want inklapbaar. De opvouwbare drinkfles heeft een inhoud van 590 ml en is geschikt voor zowat alles. Van water tot havermout!  maken Stojo’s food-grade siliconen het ook perfect voor koude dingen zoals milkshakes en gazpacho. En ook deze is lekvrij, luchtdicht, vaatwasmachinebestendig, lichtgewicht, gemaakt van LFGB gecertificeerde siliconen en BPA-vrij.

Stojo inklapware waterfles

Stojo inklapbare vershouddoos

En ook daar hield Stojo het niet bij. Onlangs werd de inklapbare vershouddoos uitgebracht! Een opvouwbare bowl met deksel en inhoud van 1,1 liter. Ideaal om je lunch in mee te nemen of op reis een maaltijd in te maken. Hij is lekvrij, hittebestendig, vaatwasserbestendig, lichtgewicht, gemaakt van siliconen en recyclebaar plastic. En ook deze vershouddoos komt weer in de leukste kleuren.

Stojo inklapware vershouddoos

Meer over Stojo

Het verhaal achter Stojo is trouwens ook erg leuk. Het wordt gerund door drie drukke vaders, die in New York wonen. Koffie to go houdt ze op de been, want net als de meeste New Yorkers zijn ze veel onderweg. Maar alleen in de Verenigde Staten worden er jaarlijks al 58 miljard bekertjes weggegooid. Dit bracht hen op het idee om samen een hippe en duurzame reisbeker te ontwerpen: de Stojo Pocket Cup!

Lees ook:

Artikel van 18-07-2019, laatste update:30-06-2023

5 likes

Comments (1)

Your email address will not be published.