Yoga in Valencia, Spanje

Travel

Yoga in Valencia: mijn favoriete yogascholen

17 mei 2018

Tags: , ,

Eén van de eerste dingen die ik doe nadat ik op een nieuwe bestemming ben aangekomen, is op zoek gaan naar een yogaschool. Een lesje yoga zorgt ervoor dat ik middenin alle nieuwe indrukken even kan ontspannen en weer tot mezelf kom. Dus ook in Valencia ging ik meteen de eerste dag op zoek. Bij deze mijn bevindingen met yoga in Valencia.

Lees ook: 4x goede koffie & wifi in Ruzafa

CPYOGA Valencia

De eerste yogaschool die ik vond, zat bij mijn appartement om de hoek. Via de website zag ik dat je een gratis proefles kunt doen, dus ik ging gewoon maar eens kijken. Eenmaal daar bleek alleen dat er geen woord Engels werd gesproken, dus communiceren was een beetje lastig. Toch besloot ik een lesje mee te doen, want yoga is niet nieuw voor mij en het leek me wel een leuke uitdaging. Uiteindelijk ging het ook helemaal prima, alleen moetje iets meer opletten wat de rest doet. En je leert ook meteen wat Spaanse woorden. 😉 Maar ideaal was het natuurlijk niet, dus zocht ik verder naar een Engelstalige yogaschool.

Yoga Somatics Valencia

Erika geeft in haar keuken, in de wijk Ruzafa, diverse yogalessen en workshops. Dat klinkt een beetje gek, maar het is een grote open en warme ruimte. Ik ben twee keer naar Yin Somatics geweest en dat was heerlijk. De lessen worden in zowel het Engels als Spaans gegeven. Een lesje kost €8, maar er zijn ook verschillende abonnementen voor als je vaker wilt gaan. Check de website voor het rooster.

Lees ook: 3 betaalbare hotels in het centrum van Valencia

Lotus Loft

Lotus Loft was letterlijk de enige yogaschool in Valencia die ik heb gevonden waar Engelstalige lessen worden gegeven. Je kunt het eigenlijk geen school noemen, want alles gebeurt in één ruimte (zie de foto bovenaan dit artikel). Maar dat zorgt juist voor goede en intieme sfeer! De eigenaresse is een hele warme vrouw die heel betrokken is. De lessen zijn niet overvol, er is veel persoonlijke aandacht en je komt er helemaal ontspannen uit. Eén les kost €10, maar er zijn ook verschillende rittenkaarten. Reserveren voor een les gaat via WhatsApp, check de website voor meer info.

Edit: helaas is deze yogaschool gesloten

Yoga aan het strand

Er worden hier en daar ook yogalessen aan het strand of in het Turia park gegeven. Volg hiervoor bijvoorbeeld yoga-docente Temy, in haar Stories deelt ze wekelijks waar ze de komende tijd allemaal les geeft.

The Yoga Box

The Yoga Box zit in het centrum, en is echt een ‘officiële’ yogaschool. Hier ben ik zelf niet geweest, want het is wat duurder dan de andere scholen die ik hierboven noem. Voor een lesje betaal je €15, maar als je langer blijft kun je bijvoorbeeld een abonnement van 5x voor €60 kopen. Het lijkt me wel een hele fijne school, dus het uitproberen waard! Check de website voor het rooster.

Meer Valencia? Check via deze link al mijn artikelen over deze Spaanse stad.

6 likes

Your email address will not be published.