Yoga in Valencia, Spanje

Travel

Yoga in Valencia: de beste yogascholen

6 maart 2022

Tags: , ,

Eén van de eerste dingen die ik doe nadat ik op een nieuwe bestemming ben aangekomen, is op zoek gaan naar een yogaschool. Een lesje yoga zorgt ervoor dat ik middenin alle nieuwe indrukken even kan ontspannen en weer tot mezelf kom. Dus ook tijdens mijn maand in Valencia ging ik meteen de eerste dag op zoek. In dit blog mijn tips voor yoga in Valencia!

Artikel van 17-05-2018, laatste update: 06-03-2022

Lees ook: Vegan in Valencia: mijn tips en favoriete tentjes

Yoga in Valencia

Centro Semilla

Centro Semilla is een holistisch centrum waar onder andere yoga wordt gegeven. Ik volgde een Yin Yoga les van 1,5 uur die ontzettend fijn was. Een losse les kost €14, maar je kunt ook een combi-ticket kopen van 4 lessen voor €40 of 8 lessen voor €55.  Op Instagram kun je wekelijks het lesschema vinden.

Yoga Somatics Valencia

Yoga Somatics is geen yogaschool zoals je ze kent. Erika geeft in haar keuken, in de wijk Ruzafa, diverse yogalessen en workshops. Dat klinkt een beetje gek, maar het is een grote open en warme ruimte. Ik ben twee keer naar Yin Somatics geweest en dat was heerlijk. De lessen worden in zowel het Engels als Spaans gegeven. Een lesje kost €8, maar er zijn ook verschillende abonnementen voor als je vaker wilt gaan. Check de website voor het rooster.

Lees ook: 4x goede koffie & wifi in Ruzafa

The Yoga Box

The Yoga Box zit in het centrum, heeft een minimalistische inrichting met veel planten. Ik ben hier één keer geweest voor een lesje Yin Yoga, en dacht dat deze Engelstalig zou zijn. Bleek dus niet het geval, maar ik kon het goed volgen door goed naar de rest te kijken. Voor een lesje betaal je €15, maar als je langer blijft kun je bijvoorbeeld een abonnement van 5x voor €60 kopen. Check de website voor het rooster.

Bikram Yoga Valencia

Zin in een uitdaging? Bij Bikram Yoga Valencia kun je Bikram Yoga volgen. Dit is een les van 90 minuten waar je 26 verschillende yogaposities volgt, in een zaal van 40 graden Celcius. Naast Bikram Yoga kun je hier ook andere vormen volgen, zoals Yin Yoga, Hatha Yoga, Ashtanga Yoga en Pilates. Bikram Yoga Valencia is de duurste in dit rijtje. Voor één les betaal je €20. Voordeliger is het dus om een abonnement af te sluiten, zoals de introductie aanbieding van €20 voor 10 dagen.

Yoga Flow VLC

Yoga Flow VLC is een yoga studio gespecialiseerd in Vinyasa Flow, Ashtanga en Hatha. Voor een losse les betaal je €16, maar als je vaker gaat kun je bijvoorbeeld een abonnement nemen van 4 lessen voor €40. Bekijk het rooster op de website.

Yoga op het strand & Turia park

Er worden hier en daar ook yogalessen aan het strand of in het Turia park gegeven. Kijk hiervoor bijvoorbeeld bij Yoga with Jennison. Ze geeft elke woensdag en zondag Vinyasa Yoga in het Engels. Een les kost €5 of €6.

CPYOGA Valencia

De eerste yogaschool die ik vond, zat bij mijn appartement om de hoek. Via de website zag ik dat je een gratis proefles kunt doen, dus ik ging gewoon maar eens kijken. Eenmaal daar bleek alleen dat er geen woord Engels werd gesproken, dus communiceren was een beetje lastig. Toch besloot ik een lesje mee te doen, want yoga is niet nieuw voor mij en het leek me wel een leuke uitdaging. Uiteindelijk ging het ook helemaal prima, alleen moetje iets meer opletten wat de rest doet. En je leert ook meteen wat Spaanse woorden. 😉 Maar ideaal was het natuurlijk niet, dus zocht ik verder naar een Engelstalige yogaschool.

Meer Valencia tips? Lees dan ook mijn andere artikelen over deze Spaanse stad:

6 likes

Your email address will not be published.