Yoga in Valencia, Spanje

Travel

Yoga in Valencia: 8 fijne yogascholen

15 mei 2023

Tags: , ,

Eén van de eerste dingen die ik doe nadat ik op een nieuwe bestemming ben aangekomen, is op zoek gaan naar een yogaschool. Een lesje yoga zorgt ervoor dat ik tussen alle nieuwe indrukken even kan ontspannen en tot mezelf kan komen. Dus ook tijdens mijn workations in Valencia ga ik meteen op pad. Inmiddels heb ik al aardig wat yoga in Valencia gevolgd. In dit blog mijn tips!

Lees ook: Vegan in Valencia: mijn tips en favoriete tentjes

Yoga in Valencia

Centro Semilla

Centro Semilla is een holistisch centrum in de wijk Ruzafa, waar yoga wordt gegeven maar ook diverse workshops worden georganiseerd. Ik heb er meerdere keren een Engelstalige Yin Yoga les van 1,5 uur gevolgd, die ontzettend fijn was. Een losse les kost €14, maar je kunt ook een combi-ticket kopen van 4 lessen voor €40. Op Instagram kun je wekelijks het lesschema vinden.

Yoga with Jennison

Een must do in Valencia: een yoga les in het Turia park volgen! Als je alleen al door het park wandelt, zie je dat veel mensen dat hier doen. Een tip hiervoor is Yoga with Jennison. Zij geeft af en toe les bij Centro Semilla, maar elke woensdag, vrijdag en zondag geeft ze Vinyasa Yoga in het park. De lessen worden in het Engels gegeven en kosten afhankelijk van de dag €5 of €6 per persoon.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door jennison grigsby (@yogawithjennison)

Yoga Somatics Valencia

Yoga Somatics is geen yogaschool zoals je ze kent. Erika geeft in haar keuken, in de wijk Ruzafa, diverse yogalessen en workshops. Dat klinkt een beetje gek, maar het is een grote open en warme ruimte. Ik ben diverse keren naar Yin Somatics geweest en dat was heerlijk. De lessen worden in zowel het Engels als Spaans gegeven. Een lesje kost €8, maar er zijn ook verschillende abonnementen voor als je vaker wilt gaan. Check de website voor het rooster.

Lees ook: 9 leuke koffietentjes in Valencia

The Yoga Box

The Yoga Box zit in het centrum, heeft een minimalistische inrichting met veel planten. Ik ben hier één keer geweest voor een lesje Yin Yoga, en dacht dat deze Engelstalig zou zijn. Bleek dus niet het geval, maar ik kon het goed volgen door goed naar de rest te kijken. Voor een lesje betaal je €15, maar als je langer blijft kun je bijvoorbeeld een abonnement van 5x voor €60 kopen. Check de website voor het rooster.

Bikram Yoga Valencia

Zin in een uitdaging? Bij Bikram Yoga Valencia kun je Bikram Yoga volgen. Dit is een les van 90 minuten waar je 26 verschillende yogaposes volgt, in een zaal van 40 graden Celcius. Naast Bikram Yoga kun je bij deze school ook andere vormen volgen, zoals Yin Yoga, Hatha Yoga, Ashtanga Yoga en Pilates. Bikram Yoga Valencia is de duurste in dit rijtje. Voor één les betaal je €25. Voordeliger is het dus om een abonnement af te sluiten, of via Urban Sports Class te gaan – zie verderop in dit artikel.

Yoga in Valencia: Brikam Yoga Valencia

Yoga Flow VLC

Yoga Flow VLC is een yoga studio gespecialiseerd in Vinyasa Flow, Ashtanga en Hatha. Voor een losse les betaal je €16, maar als je vaker gaat kun je bijvoorbeeld een abonnement nemen van 4 lessen voor €40. Bekijk het rooster op de website.

Lees ook: Alleen naar Valencia: tips voor een solo reis

Yoga En Lastrellas

Een andere yogaschool in de wijk Ruzafa – daar zitten er inderdaad veel – is Yoga En Lastrellas. Een indoor en outdoor yoga studio, waarbij de outdoor lessen in het Turia park of op het strand worden gegeven. Bij Yoga En Lastrellas kun je terecht voor Power yoga, Ashtanga yoga, Yoga Slow, Yin Yoga, Fit Yoga en Zwangerschaps yoga. Een indoor les kost €10, een outdoor les €8. De lessen worden ook in het Engels gegeven, bekijk het rooster op de website. Verder worden er veel activiteiten en retreats georganiseerd.

CPYOGA Valencia

De eerste yogaschool die ik vond, zat bij mijn appartement om de hoek. Via de website zag ik dat je een gratis proefles kunt doen, dus ik ging gewoon maar eens kijken. Eenmaal daar bleek alleen dat er geen woord Engels werd gesproken, dus communiceren was een beetje lastig. Toch besloot ik een lesje mee te doen, want yoga is niet nieuw voor mij en het leek me wel een leuke uitdaging. Uiteindelijk ging het ook helemaal prima, alleen moet je iets meer opletten wat de rest doet. En je leert ook meteen wat Spaanse woorden. 😉

Urban Sports Class

Verblijf je minstens een maand in Valencia? Dan is een abonnement op Urban Sports Class misschien wel handig. Zeker als je het leuk vindt om meerdere sportscholen en groepslessen uit te proberen. Eigenlijk werkt het precies hetzelfde als OneFit in Nederland, alleen is alles net iets minder goed geregeld haha. Na het boeken van een les, moet je altijd even een berichtje naar de school sturen om te checken of het goed is doorgekomen. Verder vond ik het wel ideaal! Yogascholen die hierbij zitten zijn: The Yoga Box, Bikram Yoga

Wil je Urban Sports Class uitproberen? Vul dan mijn code ‘AN43581’ in voor korting!

Meer Valencia tips? Lees dan ook mijn andere artikelen over deze Spaanse stad:

Artikel van 17-05-2018, laatste update: 15-05-2023

6 likes

Your email address will not be published.