Yoga in Valencia, Spanje

Travel

Yoga in Valencia: 7 fijne yogascholen

28 maart 2024

Tags: , ,

Eén van de eerste dingen die ik doe nadat ik op een nieuwe bestemming ben aangekomen, is op zoek gaan naar een yogaschool. Een lesje yoga zorgt ervoor dat ik tussen alle nieuwe indrukken even kan ontspannen en tot mezelf kan komen. Dus ook tijdens mijn workations in Valencia ga ik meteen op pad. Inmiddels heb ik al aardig wat yoga in Valencia gevolgd. In dit blog mijn tips!

Lees ook: Vegan in Valencia: mijn tips en favoriete zaakjes

Yoga in Valencia

Tip: in mijn Valencia Reisgids vind je alle info over Valencia in 1 e-book. Van praktische tips tot de leukste bezienswaardigheden, activiteiten en hotspots én een handige Google Maps kaart waarin alles is opgeslagen.

Yoga with Jennison

Een must do in Valencia: een yoga les in het Turia park volgen! Als je alleen al door het park wandelt, zie je dat veel mensen dat hier doen. Een tip hiervoor is Yoga with Jennison. Zij geeft elke woensdag, vrijdag en zondag yoga in het park. En in de zomer soms ook op het strand! De lessen worden in het Engels gegeven, zijn toegankelijk voor alle levels en kosten afhankelijk van de dag €5 of €7 (cash) per persoon.

Ik ga hier zelf altijd naartoe als ik in Valencia ben, het is gewoon zo fijn om in de natuur – en vaak ook in het zonnetje – yoga te doen! Daarnaast is Jennison heel lief. Op Instagram vind je haar rooster, je hoeft niet te reserveren. Neem een matje of handdoek mee – of huur voor €2 een matje bij Jennison. Daarnaast organiseert ze ook veel evenementen, zoals een yoga & brunch en diverse retreats.

Yoga in het Turia Park in Valencia met Yoga with Jennison

Yoga Flow VLC

Yoga Flow VLC is een yoga studio in Ruzafa, gespecialiseerd in Vinyasa Flow, Ashtanga en Hatha. Sommige lessen worden in het Engels gegeven, andere in het Spaans. Voor een losse les betaal je €18. Maar als je langer in Valencia bent en vaker naar yoga wilt gaan, kun je bijvoorbeeld een abonnement nemen van 4 lessen voor €50. Bekijk het rooster op de website.

Lees ook: Alleen naar Valencia: tips voor een solo reis

Bikram Yoga Valencia

Ondanks de naam, kun je bij Bikram Yoga Valencia meer dan alleen Bikram Yoga volgen. Bikram Yoga is een les van 90 minuten waar je 26 verschillende yogaposes volgt, in een zaal van 40 graden Celcius. Maar hiernaast kun je bij deze yogaschool ook andere vormen van yoga volgen, zoals Yin Yoga, Hatha Yoga, Ashtanga Yoga en Pilates. Ik heb hier een aantal keer een hele fijne Engelstalige Yin Yoga les van 75 minuten gevolgd. Bikram Yoga Valencia is helaas wel de duurste in dit rijtje. Voor één les betaal je €30. Veel voordeliger is het dus om een abonnement af te sluiten, of om via Urban Sports Class te gaan – zie verderop in dit artikel.

Yoga in Valencia: Brikam Yoga Valencia

Blue Morpho | Centro Holístico Valencia

Blue Morpho is een sfeervolle yogaschool in Ruzafa. Er worden diverse yoga stijlen gegeven, maar qua Engelstalige yoga kun je kiezen uit Vinyasa Flow en Yin Yoga. Een losse les kost €16, maar je kunt ook een abonnement afsluiten. Bekijk het rooster op de website.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Blue Morpho (@bluemorphoyogavalencia)

The Yoga Box

The Yoga Box zit in het centrum, heeft een minimalistische inrichting met veel planten. Ik ben hier één keer geweest voor een lesje Yin Yoga, en dacht dat deze Engelstalig zou zijn. Bleek dus niet het geval, maar ik kon het goed volgen door goed naar de rest te kijken. Voor een lesje betaal je €18, maar als je in Valencia langer blijft kun je bijvoorbeeld een abonnement van 5 lessen voor €70 kopen. Check de website voor het rooster.

Yoga En Lastrellas

Een andere yogaschool in de wijk Ruzafa – daar zitten er inderdaad veel – is Yoga En Lastrellas. Een indoor en outdoor yoga studio, waarbij de outdoor lessen in het Turia park of op het strand worden gegeven. Bij Yoga En Lastrellas kun je terecht voor Power yoga, Ashtanga yoga, Yoga Slow, Yin Yoga, Fit Yoga en Zwangerschaps yoga. Een indoor les kost €12, een outdoor les €6. De lessen worden ook in het Engels gegeven, bekijk het rooster op de website. Verder worden er veel activiteiten en retreats georganiseerd.

Centro Semilla

Centro Semilla is een holistisch centrum, waar yoga wordt gegeven maar ook diverse workshops worden georganiseerd. Ik heb er meerdere keren een Engelstalige Yin Yoga les van 1,5 uur gevolgd, die ontzettend fijn was. Een losse les kost €14, maar je kunt ook een combi-ticket kopen van 4 lessen voor €40. Op Instagram kun je wekelijks het lesschema vinden. Centro Semilla zat eerst in Ruzafa, maar is onlangs verhuisd naar Poblats Marítims.

Lees ook: 9 leuke koffietentjes in Valencia

Urban Sports Class

Verblijf je minstens een maand in Valencia? Dan is een abonnement op Urban Sports Class misschien wel handig. Zeker als je het leuk vindt om meerdere sportscholen en groepslessen uit te proberen. Eigenlijk werkt het precies hetzelfde als OneFit in Nederland, alleen is alles net iets minder goed geregeld haha. Na het boeken van een les, moet je altijd even een berichtje naar de school sturen om te checken of het goed is doorgekomen. Verder vond ik het wel ideaal! Yogascholen die hier o.a. bij zitten zijn The Yoga Box en Bikram Yoga.

Wil je Urban Sports Class uitproberen? Vul dan mijn code ‘AN43581’ in voor korting!

Meer Valencia tips? Lees dan ook mijn andere blogs over deze Spaanse stad:

Bekijk ook mijn Valencia guides:

  • Valencia Solo Travel Guide – vol praktische tips & een volledig 3-daags programma
  • Valencia Reisgids – alle info over Valencia in 1 e-book. Van praktische tips tot de leukste bezienswaardigheden & een handige Google Maps kaart waarin alles is opgeslagen

Artikel van 17-05-2018, laatste update: 28-03-2024

6 likes

Your email address will not be published.