Mijn nieuwe favoriete schoenen voor op reis: Teva sandalen

Travel

Mijn nieuwe favoriete schoenen voor op reis: Teva sandalen

21 februari 2020

Tags:

Je kent ze vast wel, de sandalen die je ouders altijd droegen toen jullie op vakantie gingen. Van die degelijke, stevige schoenen. Hoe verschrikkelijk ik ze vroeger vond, zo blij ben ik nu met mijn Teva sandalen. En daarom wil ik ze toch even in het zonnetje zetten.

Lees ook: Reis essentials: 10 dingen die je altijd moet inpakken

Het verhaal Teva sandalen

Op een zomerdag in 1982 besloot geofysicus Mark Thatcher te gaan raften. Terwijl hij in zijn bootje zat, ergerde hij zich enorm aan z’n schoenen. Als raft-gids had hij toch echt een goed paar nodig. Geen slippers die je na tien minuten op het water kwijtraakt, maar ook geen sneakers die loodzwaar worden wanneer ze zich vullen met water. Mark bevestigde een verstevigende nylon draad aan zijn slippers, en daarmee was het eerste paar Teva sandalen geboren!

Teva’s zijn dus eigenlijk watersport sandalen. Dat betekent dat ze voorzien zijn van een stevige zool en handige bandjes, maar ook dat ze tegen een stootje kunnen. Dit maakt het de perfecte schoenen voor het maken van een lange reis. Het maakt niet uit waar je je naartoe gaat en hoeveel kilometers je ermee maakt, je Teva’s zullen je trouw zijn. Sterker nog: hoe meer je ze draagt, hoe beter. Zo vormen ze zich mooi naar je voet en daardoor zitten ze nog lekkerder.

Teva’s op de catwalk

Dat Teva’s degelijk zijn had ik op jonge leeftijd al door, want volwassenen dragen ze natuurlijk niet voor niets. Maar dat ze ook stylish konden zijn, weet ik pas sinds kort. Het merk heeft zich namelijk georiënteerd betreft vormgeving en er zijn nu meer verschillende modellen dan ooit. Denk aan een groot aanbod aan kleuren, maar ook verschillende soorten zolen. Zo vind ik deze zandkleurige Teva’s en metallic pink Teva sandalen ook erg leuk!

Eén van de belangrijkste dingen die ik op reis heb geleerd is: zorg altijd voor goede schoenen. Je wilt stevigheid, comfort, support en vooral duurzaamheid. Je legt grote afstanden te voet af over stranden, over bergweggetjes, door de jungle, door de woestijn. Je voeten krijgen nou eenmaal wat te verduren. Teva’s bieden dus precies wat je nodig hebt, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over loszittende bandjes of pijn aan je voeten. 

Lees ook: Reizen met een backpack vs koffer: wat is beter?

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking.

12 likes

Your email address will not be published.