Vegan eten in New York City

Travel

Vegan eten in New York City: mijn 5 favorieten

19 oktober 2018

Tags: , ,

Vegan eten in New York City is natuurlijk geen enkel probleem. Bijna alle restaurants, café’s en koffietentjes hebben wel één of meerdere veganistische opties op de kaart staan. Hoe chill? Bij deze mijn 5 meest favoriete veganistische restaurants, enjoy!

Lees ook: Tips voor New York als je niet van drukte houdt of hoogsensitief bent

Ahimsa & Ahimsa garden – Greenwich Village & East Village

Ahimsa is een vegetarisch Indiaas restaurant, dus denk curries, soep, samosas, en dosas. YUM! Er zijn twee filialen: Ahimsa zit in Greenwich Village, en Ahimsa Garden in East Village. Bij Ahimsa hebben ze een voordelige lunch-special: voor $12,95 krijg je toegang tot het all you can eat buffet. En geloof me, je wilt meer na één bord.

By CHLOE. – New York City

By CHLOE. is een all vegan fastfood-keten en ZO lekker. Denk (zoete aardappel)frietjes en burgers, maar ook veganized gerechten als Caesar Salad en Mac ‘n Cheese pasta. En daarnaast serveren ze ook gezonde dingen zoals sapjes, smoothiebowls en avocado on toast. Je kunt hier dus de hele dag terecht en de restaurants zitten ook nog eens verspreid door heel New York!

Champs Diner – Williamsburg

Hier ben ik jammer genoeg niet geweest omdat ik het een beetje was vergeten en het te ver van mijn verblijf was om nog snel heen te gaan. Maar mijn verwachtingen van Champs Diner zijn super hoog. Ten eerste omdat Amerikaanse diners gewoon heel leuk vind, en ten tweede omdat deze diner dus all vegan is. Op de kaart staat onder andere: Chicken and waffles, American pancakes, breakfast burrito’s en milkshakes. Nu ik dit typ heb ik nog meer spijt dat ik hier niet ben geweest.

Lees ook: Doen, eten en slapen in Brooklyn

Mamoun’s – Greenwich Village

Mamoun’s in Greenwich Village is het oudste falafel restaurant in New York (zeggen ze zelf), en staat bekend als de beste. Ik vond het meer een fastfoodketen dan een echt restaurant, omdat je aan een balie je eten bestelt en het verder niet super sfeervol is. Maar dat maakt voor het eten niet uit, want dat is goddelijk. De meest verse hummus, falafel, pita’s, salades, hmmm! Ze serveren hier trouwens ook shoarma en kebab, voor je eventuele vleesetende gezelschap.

Peacefood Café – Union Square & Upper West Side

Ik ging hierheen omdat ik ergens had gelezen dat ze er vegan cronuts verkochten. Een cronut is een mix tussen een croissant en donut: een tijdje geleden een grote hype en sindsdien was ik er benieuwd naar. Eenmaal bij Peacefood Café bleek dat ze het helaas niet hadden. Maar wel een enorm aanbod in lekkere broodjes, salades, soep, pizza, taarten en koekjes. Vooral leuk voor de lunch!

  • Bonus vegan eten in New York City tip: ga naar de biologische supermarkt Wholefoods, en sla daar eten in voor een picknick.
  • Bonus tip #2: vegan ijs bij Van Leeuwen!

Lees via deze link mijn andere artikelen over New York City

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

5 likes

Your email address will not be published.