add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Vegan eten in New York City

Travel

Vegan eten in New York City: 6 hotspots

19 oktober 2018

Tags: , , , ,

Vegan eten in New York City is natuurlijk geen enkel probleem. Bijna alle restaurants, café’s en koffietentjes hebben wel één of meerdere veganistische opties op de kaart staan. Hoe chill? Bij deze mijn 5 meest favoriete veganistische restaurants in NY, enjoy!

Lees ook: 10x praktische tips voor je eerste keer New York

Vegan eten in New York

Ahimsa & Ahimsa garden – Greenwich Village & East Village

Ahimsa is een vegetarisch Indiaas restaurant, dus denk curries, soep, samosas, en dosas. YUM! Er zijn twee filialen: Ahimsa zit in Greenwich Village, en Ahimsa Garden in East Village. Bij Ahimsa hebben ze een voordelige lunch-special: voor $12,95 krijg je toegang tot het all you can eat buffet. En geloof me, je wilt meer na één bord.

Beatnic – New York City

Beatnic (voorheen By CHLOE.) is een all vegan fastfood-keten en ZO lekker. Denk (zoete aardappel)frietjes en burgers, maar ook veganized gerechten als Caesar Salad en Mac ’n Cheese pasta. En daarnaast serveren ze ook gezonde dingen zoals sapjes, smoothiebowls en avocado on toast. Je kunt hier dus de hele dag terecht en de restaurants zitten ook nog eens verspreid door heel New York!

Champs Diner – Williamsburg

Champs Diner is een geweldige all vegan diner in Williamsburg, Brooklyn. Op de kaart staat onder andere: Chicken and waffles, American pancakes, breakfast burrito’s en milkshakes. Ik ben hier op nieuwjaarsdag geweest en dat was de beste beslissing ooit. Precies wat je op zo’n moment wilt eten, alhoewel ik wel keuzestress had. Daarnaast heeft het echt een diner-vibe: je zit tussen de locals en je beker koffie wordt telkens bijgeschonken.

Nog ruimte over voor een toetje? Ga dan naar Dun-Well Doughnuts om de hoek voor – je raadt het al – vegan donuts.

Gran Torino – Williamsburg

Gran Torino geen vegan hotspot, maar wel een vegan friendly hotspot. Het is een erg leuk restaurant waar ze veel vegan opties hebben, zoals vegan kaas voor op pizza’s. En die is heerlijk! Ook kun je er een cappuccino havermelk voor $3 bestellen, wat erg goedkoop is.

Mamoun’s – Greenwich Village

Mamoun’s in Greenwich Village is het oudste falafel restaurant in New York (zeggen ze zelf), en staat bekend als de beste. Ik vond het meer een fastfoodketen dan een echt restaurant, omdat je aan een balie je eten bestelt en het verder niet super sfeervol is. Maar dat maakt voor het eten niet uit, want dat is goddelijk. De meest verse hummus, falafel, pita’s, salades, hmmm! Ze serveren hier trouwens ook shoarma en kebab, voor je eventuele vleesetende gezelschap.

Peacefood Café – Union Square & Upper West Side

Ik ging hierheen omdat ik ergens had gelezen dat ze er vegan cronuts verkochten. Een cronut is een mix tussen een croissant en donut: een tijdje geleden een grote hype en sindsdien was ik er benieuwd naar. Eenmaal bij Peacefood Café bleek dat ze het helaas niet hadden. Maar wel een enorm aanbod in lekkere broodjes, salades, soep, pizza, taarten en koekjes. Vooral leuk voor de lunch!

  • Bonus vegan eten in New York City tip: ga naar de biologische supermarkt Wholefoods, en sla daar eten in voor een picknick.
  • Bonus tip #2: vegan ijs bij Van Leeuwen!

Lees via deze link mijn andere artikelen over New York City, zoals:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

5 likes

Your email address will not be published.