Als vrouw alleen naar New York, is dat leuk?

Travel

Tips voor New York City als je hoogsensitief bent

11 juni 2018

Tags: , ,

New York wordt niet voor niets ‘The city that never sleeps’ genoemd. Het is een enorm drukke stad, die altijd aan staat. Je kunt er alles wat je wilt, op elk moment van de dag doen of kopen. Heerlijk! Maar die drukte kan ook overweldigend zijn, zeker voor mensen die hoogsensitief zijn. Gelukkig zijn er genoeg plekken en manieren waarop je dan toch van deze stad kunt genieten. In dit blog mijn tips voor New York City als je hoogsensitief bent. Veel plezier!

Lees ook: 10x praktische tips voor je eerste keer New York

Doen in NYC als je niet van drukte houdt

Door New York fietsen

Het is super leuk om in New York te fietsen! Je vermijdt er de drukke en hete metro’s mee, bespaart geld en ziet onderweg veel van de stad. En als je alleen reist, is het naar mijn idee veiliger om in je eentje te fietsen dan alleen in de metro te zitten. In dit artikel lees je mijn tips en leuke fietsroutes. Fiets bijvoorbeeld naar het East River Park en vanaf daar langs het water naar beneden richting Battery Park. Je hebt een prachtig uitzicht op Brooklyn en fietst onder de bekende bruggen door.

Fietsen in New York City

Central Park verkennen

Met zo’n 35 miljoen bezoekers per jaar is Central Park het meest bezochte park van de Verenigde Staten. Maar omdat het een totale oppervlakte van 341 hectare heeft, merk je daar niks van. Het is heerlijk om er rond te wandelen, te picknicken of gewoon te chillen. Ook wordt er veel gesport, je komt vooral veel hardlopers en fietsers tegen. Omdat het park zo groot is, is het leuk om een fiets te huren om het te verkennen. In 40 minuten heb je een rondje gemaakt, maar stap af en toe zeker even af voor wat sightseeing. Leuke stops zijn onder andere:

 • The Great Lawn is het grote veld middenin het park met honkbal- en basketbalvelden en ruimte voor andere sporten. Hier worden in de zomer ook gratis concerten gegeven.
 • Een rondje om het Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir is ongeveer 2,5 km lang, en een populaire plek onder hardlopers. Je hebt er vanaf alle kanten een mooi uitzicht op de hoge gebouwen van de stad.
 • Sheep Meadow is een groot veld en een ideale plek om te chillen en te picknicken. De wolkenkrabbers rondom het park steken boven de bomen uit, wat weer een mooi uitzicht oplevert. Eind augustus films worden er films in de openlucht vertoond.
 • Er zijn in totaal vijf aangelegde watervallen in Central Park, waar het drinkwater van New York doorheen stroomt. Ga vanaf de westkant ter hoogte van 102nd Street het park in en volg ‘The Loch’.

Lees ook: Als vrouw alleen naar New York reizen, is dat leuk?

Central Park in New York City

Over de High Line wandelen

Een heel ander park is de High Line. Dit park is aangelegd op een verhoogde treinrails dat niet meer gebruikt wordt, ligt 9 meter boven de grond en is 2,3 km lang. Er zijn veel bloembedden en planten aangelegd, en zitplaatsen en ligstoelen neergezet. Leuk dus om erover te wandelen en te chillen! Je hebt er een mooi uitzicht op de omgeving omdat het park drie verdiepingen boven de stad ligt en er vooral laagbouw in de buurt is. Ook loop je door gebouwen waar de treinen vroeger hun ladingen losten, en zijn er nog steeds stukken spoorweg te zien. Overdag kan het wel wat drukker zijn, dus ga liever ’s ochtends vroeg of juist wat later op de dag.

De High Line in New York City

Brooklyn verkennen

Toen ik zes jaar geleden in New York was, werd me verteld dat ik beter niet naar Brooklyn kon gaan. Om die reden heb toen alleen pizza bij het bekende restaurant Grimaldi’s gegeten, om daarna weer snel over de Brooklyn Bridge terug naar Manhattan te lopen. Wat een verschil met nu! Dit stadsdeel is populairder dan ooit. Brooklyn komt een stuk relaxter over dan Manhattan, omdat er minder hoogbouw is en het er rustiger is. Loop ’s ochtends vroeg of juist aan het einde van de middag over de Brooklyn Bridge, want dan is het qua drukte nog te doen. ’s Middags kun je beter de Williamsburg Bridge pakken, die is een stuk rustiger, mooi roze, vol met streetart, en heeft ook een mooi uitzicht. Loop eenmaal in Brooklyn door DUMBO voor een mooi uitzicht op Manhattan en aan de andere kant oude fabrieksgebouwen, ga winkelen in Williamsburg, of stap op de fiets en ga wat verder Brooklyn in. Het Regent Park is ook een groot en fijn park, maar is wel een stukje fietsen.

Lees ook: Dit wil je doen in Brooklyn: 9 tips

Tips voor New York City als je niet van drukte houdt

Hotel tips in New York

Op zoek naar een hotel in New York? Het is fijn om een kamer of appartement te boeken op een rustige plek, zodat je je daar terug kunt trekken na het bekijken van alle bezienswaardigheden New York. Vermijd hiervoor Midtown, want dat is het gebied rondom Times Square en is enorm druk. Kijk liever naar een buurt die daaronder zit, zoals Chelsea, East Village, SoHo of Brooklyn. Aanraders in Brooklyn:

 • The Jane: een super mooi hotel in Meatpacking District (een van mijn favo wijken van New York), met kamers die op scheepshutten lijken. De kamers zijn super klein maar heel mooi ingericht met veel oog voor detail. Je betaalt hier voor een eenpersoonskamer voor €63, een tweepersoonskamer €73, of een kapiteinshut €154 per nacht.
 • Greenpoint YMCA Brooklyn: zoals de naam al zegt in Greenpoint, Brooklyn. Het ligt 4 minuten van een metrostation, waarmee je in 15-20 minuten in Manhattan bent. Maar de buurt zelf is ook erg leuk! In dit hotel boek je een privékamer met gedeelde badkamer voor €70 per nacht.
 • Pod Brooklyn: voor als je niet veel ruimte nodig hebt, maar wel in Williamsburg, Brooklyn, wilt verblijven. Je boekt hier een kamer van 11 of 13 m2 met een stapelbed of tweepersoonsbed, en eigen badkamer, voor €200 per nacht.
 • The Williamsburg Hotel: de non-budget optie. Voor €359 boek je een kamer met drie meter hoge ramen en een geweldig uitzicht op Manhattan of Brooklyn. Het hotel ligt heel centraal: in Williamsburg, 1 metrohalte van East Village vandaan. Je loopt dus zo Brooklyn in, maar bent ook zo in Manhattan.

Dat waren mijn tips voor New York City als je hoogsensitief bent. Heb jij nog tips? Laat ze achter in de comments!

Meer blogs over New York:

4 likes

Comments (2)

 • juni 12, 2018 by Eva

  Eva

  New York lijkt me geweldig maar inderdaad wel heel heftig, met deze tips moet het nog wel mogelijk zijn het wat langer in die ontzettend drukke stad vol te houden 🙂

  • juni 12, 2018 by Agnès

   Agnès

   Klopt! Maar als je weet waar je moet zijn, is het echt heel goed te doen en kun je volop genieten gelukkig!

Your email address will not be published.