add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

De eerste keer business class vliegen: chique dineren in de lucht

Travel

De vegan maaltijd op een KLM Business Class vlucht

24 maart 2023

Tags: , , , , ,

Benieuwd naar de vegan maaltijd op een KLM Business Class vlucht? Onlangs ging ik samen met m’n lief op huwelijksreis naar Bonaire en Curaçao. En zoals altijd als ik ga vliegen, had ik vooraf een vegan maaltijd gereserveerd. Daarover lees je in dit blog alles!

Lees ook: De eerste keer Business Class vliegen: mijn ervaring

Vegan eten in de KLM Crown Lounge

First things first, want als je in Business Class reist, heb je gratis toegang tot de Crown Lounges – en dus ook tot al het eten en drinken. Er zijn twee KLM Crown Lounges op Schiphol: de Schengen Crown Lounge en de Non-Schengen Crown Lounge. Afhankelijk van je bestemming kun je in één van de twee terecht, wij zaten bij de Non-Schengen Crown Lounge. Hier is het een oase van rust in vergelijking met de rest van het vliegveld! Er zijn verschillende verdiepingen, vol loungebanken, luie stoelen en tafels. Er is een groot buffet waar je eten op kunt scheppen en drankjes bestel je aan de bar. En dat allemaal zonder af te rekenen!

Ik ben meerdere keren in de KLM Crown Lounge geweest en de vegan opties variëren hier nogal, maar er is altijd wel wat te vinden. Dat kan variëren van brood met pindakaas tot pasta met vegan kaassaus. Daarnaast is er een saladebar, waar je zelf een vegan salade kunt samenstellen. En bij de bar kun je een cappuccino met havermelk bestellen.

Vegan eten in de KLM Crown Lounge op Schiphol

De vegan maaltijd op een KLM Business Class vlucht

Dan nu: de vegan maaltijd op een KLM Business Class vlucht! De vlucht naar Bonaire duurt zo’n 12 uur – met een korte tussenstop op Aruba – dus dat bleef niet bij één maaltijd. Nog voordat we opstegen, werd me al een dienblad voorgehouden met daarop jus d’orange en champagne. Uhh, champagne natuurlijk! Ik ben van plan maar één keer op huwelijksreis te gaan, dus we namen het ervan.

De eerste keer business class vliegen: volop ruimte en champagne

Na het opstijgen bestelde ik de limited edition cocktail en kreeg daar een zakje luxe noten bij. Kort daarna kregen we twee menukaarten: de drankenkaart en een 3-gangen keuzemenu. Dit menu bestaat uit een voorgerecht, een warm hoofdgerecht en een dessert. Dit was het ‘standaard’ menu, dus voor mij bleef het menu een verrassing tot het werd opgediend. En dan niet zomaar op een plastic dienblaadje: eerst wordt er een linnen tafelkleed op je uitklapbare tafeltje gelegd en krijg je echt bestek. Daarna wordt het eten opgediend op porselein en het drinken in echte glazen. Wat een luxe!

Het vegan voorgerecht bestond uit een salade van zowel geroosterde als rauwe groente. Daarnaast een simpele salade met dressing, een broodje en vegan boter. Het hoofdgerecht was erg lekker! Aardappelpuree met geroosterde aubergine, kikkererwten en amandelschaafsel.

De vegan maaltijd op een KLM Business Class vlucht naar Bonaire

Het dessert bestond uit een bordje met daarop sinaasappel, groene appel en bosbessen. Prima, maar een beetje saai. Na de maaltijd werd koffie en thee geserveerd. En daarna konden we nog wat snacks pakken, zoals naturel chips.

Voor de landing werd nog een maaltijd geserveerd. Deze bestond voor mij uit een soort worstenbroodje maar dan gevuld met groente, een salade van noten en fruit, en een stukje carrot cake. Het ‘worstenbroodje’ wordt ook wel eens in Economy geserveerd, maar dan zonder extra’s.

De vegan snack op een KLM Business Class vlucht naar Bonaire

De vegan maaltijd op de terugvlucht

Op de terugweg vlogen we van Curaçao naar Amsterdam. Tijdens deze vlucht bestond het vegan voorgerecht uit hummus, mooi opgemaakt met wat sla, komkommer, tomaat en olijven. Daarnaast een simpele salade met dressing en een rijstwafel. Het hoofdgerecht was een soort stoofpotje met aardappel, ui, paprika en linzen.

De vegan maaltijd op een KLM Business Class vlucht vanaf Curacao

Alleen was er geen vegan nagerecht. Erg vreemd, aangezien ik het ruim van tevoren had aangevraagd en dit op de heenweg wel goed was gegaan. Uiteindelijk had de crew wat vers fruit voor me verzameld, zodat ik toch een soort dessert had.

Kort voor de landing werd de laatste maaltijd opgediend. Dit bestond voor mij uit een soort griesmeelpuddinkjes met fruitcompote, een fruitsalade en crudité.

De vegan snack op een KLM Business Class vlucht vanaf Curacao

Vanaf Amsterdam vlieg je in 12 uur naar Bonaire, met een korte tussenstop op Aruba. De terugreis vanaf zowel Bonaire als Curaçao duurt zo’n 9:20 uur. Kijk voor rechtstreekse vluchten op KLM.nl. De speciale maaltijden aan boord van het vliegtuig zijn gratis, maar je moet ze wel uiterlijk 24 uur voor vertrek reserveren.

Lees ook:

@agnes.onthemove In business class is dineren al een ervaring op zich! En deze vegan maaltijden waren top #vliegtuigeten #vegan #maaltijd #businessclass #klm #vegan #vliegtuig #vlucht #eetdagboekje #veganeten #vliegtuigmaaltijden #reizen #planefood ♬ original sound – Brittney Saunders

0 likes

Your email address will not be published.