Als digital nomad in Tel Aviv: de ups, downs & tips

Digital nomad

Tel Aviv workation: tips voor digital nomads

16 maart 2023

Tags: , , ,

Tel Aviv is een stad die al tijden hoog op m’n lijstje stond. Niet alleen vanwege het eten (oké, dit was wel een van de belangrijkste redenen), maar ook vanwege de cultuur. Het is zo’n vrije stad, middenin een gelovig land. Ik kwam er dan ook achter dat Tel Aviv door Israëliërs ‘De Bubbel’ wordt genoemd. Inmiddels ben ik twee keer 3 weken op workation in Tel Aviv geweest: in 2019 en 2023. In dit blog lees je mijn ervaring en tips!

Lees ook: Wat te doen in Tel Aviv: de 16 leukste tips

Tel Aviv workation

Tel Aviv is een hele bruisende, hippe en creatieve stad. Het is een van de meest innovatieve en ondernemende steden in de wereld! Deze ondernemerscultuur wordt deels gewijd aan de ijzeren discipline die Israëliërs door middel van de dienstplicht (vrouwen twee jaar, mannen drie jaar) krijgen ingegoten. Zaken als discipline, leiderschap, presteren onder druk en het maken van opofferingen komen hierbij aan bod.

Vlucht naar Tel Aviv

First things first: je vlucht naar Tel Aviv. Boek je vlucht via KLM (vanaf €238) of vergelijk verschillende luchtvaartmaatschappijen via TIX.nl. Denk eraan dat zaterdag een rustdag in Israël is, dus boek liever geen vlucht op die dag. Je ticket is dan misschien goedkoper, maar je betaalt extra om van het vliegveld in de stad te komen. Het openbaar vervoer rijdt op zaterdag namelijk niet, en voor taxi’s betaal je een toeslag.

Lees ook: 8 dingen die je moet weten als je naar Tel Aviv gaat

Verblijf in Tel Aviv

Next: je verblijf voor je Tel Aviv workation. Tel Aviv is best een dure stad, zeker qua hotels. Voor een tweepersoonskamer in een leuk hotel ben je algauw €150 per nacht kwijt. Maar dat kan natuurlijk ook goedkoper! Wat wel zo fijn is als je een paar weken op workation in Tel Aviv gaat. Een aantal tips:

 • Abraham Hostel Tel Aviv: dit is een keten met meerdere vestigingen in Tel Aviv. Het voordeel: er gaan gratis shuttlebussen tussen de verschillende locaties. Ideaal als je Jeruzalem of Nazareth ook wilt bezoeken! Abraham Hostel Tel Aviv ligt om de hoek van Rothschild Avenue en heeft maar liefst vier verdiepingen aan kamers, met zowel slaapzalen als privékamers. Bijna elke avond wordt er wat georganiseerd, zoals een pubquiz of kookworkshop.
 • Selina is een keten, dat tussen een hostel en hotel in ligt. Je kent het wellicht uit andere steden, want het zit over de hele wereld. In Tel Aviv alleen al zitten 3 locaties, maar ik vind Selina Neve Tzedek het leukst. Dit is namelijk een hele gezellige wijk. Er zijn slaapzalen, maar ook privékamers en zelfs appartementen. Eigenlijk kun je hier dus met elk budget wel overnachten! Daarnaast beschikt het hotel onder andere over een coworking space, ideaal!
 • Verblijf je liever dichtbij het strand? Selina Frishman TLV ligt op 1 minuut lopen van Frishman Beach. Het hotel heeft een rooftop bar en restaurant, cowork space, spa en gedeelde keuken. Ook kun je voor elk budget wel overnachten: of je nou een bedje op een slaapzaal, een privékamer of suite met zeezicht boekt. Verder worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals yoga, surflessen, workshops en tours door Tel Aviv.

Lees ook: 8 leuke hotels in Tel Aviv op top locaties

Leuke hotels in Tel Aviv: Selina Neve Tzedek

Foto: Selina Neve Tzedek

Remote werken in Tel Aviv

Tel Aviv kent een grote start-up cultuur, wat maakt dat er veel coworking spaces zijn en je in veel koffietentjes (of op het terras!) mensen op hun laptop ziet werken. Koffie is een belangrijk onderdeel van het sociale én werkende leven in Tel Aviv. Mensen komen in koffietentjes samen om bij te kletsen, maar klappen er ook graag hun laptop open. En dat vinden de eigenaren helemaal prima! Zelf werk ik het liefst in m’n hotel, afgewisseld met een koffietentje. In dit artikel verzamelde ik de werkplekken in Tel Aviv die ik je kan aanraden. Alvast een paar tips:

 • Kiosko: een leuk café in de hippe wijk Florentin. Er is een fijn terras met veel zitplekken, ga bijvoorbeeld aan de bar met uitzicht op de straat zitten. Ook binnen zijn veel diverse zitplekken – met voldoende stopcontacten – of je nou aan tafel of op een bank wilt zitten.
 • Little Prince Bookshop: werken tussen de boeken!
 • Michelangelo Café: een vegan café in Old Jaffa. Er hangt een huiselijke sfeer, er zijn veel stopcontacten en je kunt ook lekker buiten op het terras zitten.
 • Nabi Yuna: deze koffiebar viel mij op omdat toen ik erlangs liep, het hele terras vol zat met mensen die aan het werk waren op hun laptop. En ook binnen is dat geen probleem! Groot voordeel, ze zijn op zaterdag open – in tegenstelling tot de meeste andere horeca in Tel Aviv.

Lees ook: 10 koffietentjes in Tel Aviv met goede koffie & wifi

Goede koffie in Tel Aviv: Kiosko in Florentin

Kosten in Tel Aviv

Zoals ik al zei is Tel Aviv best een dure stad. Maar eigenlijk geldt dat vooral voor je accommodatie. Eenmaal in Tel Aviv hoef je niet enorm veel geld uit te geven. Zo zijn er enorm veel dingen die je gratis kunt doen. Denk aan het strand, over de Carmel Market struinen, de zonsondergang bekijken, door de oude stad Jaffa dwalen, over Park HaMesila wandelen, street art spotten in Florentin, en ga zo maar door. Lees meer leuke tips in dit blog.

Ook kun je voor maar een paar euro heerlijk lokaal eten. Een enorm bord hummus, waar je twee dagen van kunt eten? Nog geen €5. Een pita falafel? Nog geen €3! Lees daarover meer in dit blog.

Meer Tel Aviv tips? Lees dan ook:

Meer workation tips? Lees dan ook: 

Artikel van 28-06-2019, laatste update: 16-03-2023

7 likes

Comments (1)

 • juli 10, 2019 by choice-loopbaanadvies

  choice-loopbaanadvies

  Bedankt voor het delen!

Your email address will not be published.