Als digital nomad in Tel Aviv: de ups, downs & tips

Digital nomad / Travel

Als digital nomad in Tel Aviv: de ups, downs & tips

28 juni 2019

Tags: , , , , ,

Tel Aviv is een stad die al tijden hoog op m’n lijstje stond. Niet alleen vanwege het eten (oke, dit was wel een van de belangrijkste redenen), maar ook vanwege de cultuur. Het is zo’n vrije stad, middenin een gelovig land. Ik kwam er dan ook achter dat Tel Aviv door Israëliërs ‘De Bubbel’ wordt genoemd. In totaal ben ik 2,5 week als digital nomad in Tel Aviv geweest, waarvan het helaas niet alleen maar feest was. Ik neem je mee.

Lees ook: 7 koffietentjes in Tel Aviv met goede wifi

Als digital nomad in Tel Aviv

Ziek in Tel Aviv

Voordat ik naar Tel Aviv ging, was ik twee weken in Istanbul. De avond voor vertrek voelde ik me niet lekker worden, en de dag erna was het raak. Met een moe lichaam en koortsige wangen kwam ik aan op het vliegveld van Tel Aviv. Eenmaal in mijn hotel aangekomen (Bell Boutique Hotel), was ik mezelf enorm dankbaar. Want op het moment dat ik het hotel boekte, was het eigenlijk iets boven mijn budget. Maar ik was verliefd, besloot ervoor te gaan en dat te compenseren met de laatste week in een hostel (Pepo Hostel).

Je kunt je dus wel voorstellen hoe blij ik was toen ik ziek in mijn hotelbedje kroop, met eigen badkamer. Zeker toen ik de dagen erna alleen maar zieker werd. Wat een hel. Je kent de stad niet, er is niemand in de buurt die voor je kan zorgen of een boodschapje kan halen, en ik kon letterlijk niks. Ik heb op het punt gestaan een vlucht terug te boeken, maar was ik te ziek om te vliegen. Ik zal niet snel vergeten hoe ellendig ik me toen heb gevoeld.

Maar zoals ik al eerder heb geschreven: het mooie van alleen reizen is ontdekken dat je alles aankan. Zelfs doodziek zijn, in een onbekende stad waar je niemand kent.

Lees ook: Waarom je minstens 1x alleen op reis moet gaan

Tel Aviv ontdekken

Na een week (wat voelde als een maand) was ik eindelijk weer de oude en kon Tel Aviv gaan ontdekken. Wat een een stad, wat een sfeer. Ik ben sowieso fan van steden die een strand hebben, dus dit was optimaal genieten. Het zit vol met koffietentjes en terrasjes, wat het al snel gezellig maakt. Daarnaast vond ik Carmel Market heerlijk, boordevol met vers fruit en groenten. Ik heb een cooking class gedaan, want ik moest en zou leren hoe ik die geweldige hummus zelf ook kan maken. Later meer over leuke dingen die je in Tel Aviv kunt doen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Lees ook: Vegan in Tel Aviv: de lekkerste gerechten & hotspots

Digital nomad in Tel Aviv

Al met al is Tel Aviv een top stad voor digital nomads. Een paar tips voor als jij er ook heen gaat (doen!):

Slapen in Tel Aviv

 • Bell Boutique Hotel: hier sliep ik de eerste 1,5 week en het was hemels. Heerlijke kamers, een dakterras met zonnebedden, en vijf meter vanaf het strand.
 • Pepo Hostel: een klein hostel aan de Carmel Market. Qua locatie top, er is een dakterras met veel zitjes, maar verder geen receptie en woonkamer – wat ik wel jammer vond. Het hoort bij Pepo Bureka, dus je krijgt elke ochtend een heerlijke (evt. vegan) verse Bureka voorgeschoteld.
 • Abraham Hostel Tel Aviv: hier heb ik ook veel goede verhalen over gehoord. Het is een wat groter hostel, waar veel georganiseerd wordt en je dus sneller mensen ontmoet. Wel is de locatie iets minder dan de twee hierboven.

Werken in Tel Aviv

Tel Aviv kent een grote startup-cultuur, wardoor ze op de meeste plekken niet gek opkijken als je je laptop erbij pakt. Er zijn veel koffietentjes, maar ook coworking spaces. Ik werk zelf het liefst op m’n kamer, maar een paar aanraders vond ik:

 • Aroma: een koffietentjesketen waar veel mensen met een laptop zitten.
 • Michelangelo Café: een vegan café in Old Jaffa. Er hangt een chille sfeer en je kunt ook buiten zitten.
 • Hamitbahon: dit café zit aan de Carmel Market en zit vol jonge mensen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

7 likes

Comments (1)

 • juli 10, 2019 by choice-loopbaanadvies

  choice-loopbaanadvies

  Bedankt voor het delen!

Your email address will not be published.