Wat je moet weten als je naar Lissabon gaat

Travel

6 dingen die je moet weten als je naar Lissabon gaat

25 februari 2019

Tags: , ,

Lissabon is te gek! Een hele sfeervolle stad, met knusse straatjes, kleine huisjes, en de beste uitkijkpunten (zoek in Google Maps naar ‘miradouros’). Overal waar je loopt vind je muren vol kleur of azujelo. Dat laatste zijn niet alleen mooie tegels, maar ze beschermen de gevels ook tegen vocht. Wat móet je weten als je naar Lissabon gaat? In dit blog zet ik 6 dingen op een rij, die mij meteen opvielen.

Lees ook: 10 dingen die je altijd moet inpakken

  • Lissabon is op zeven heuvels gebouwd, en als je net als ik van wandelen houdt ga je dat zeker aan je benen voelen! Daarnaast ligt de stad vol kinderkopjes en scheef liggende tegels. En als het regent, worden die heel glad. Met leuke sandaaltjes kom je hier dus helaas niet zo ver, denk daaraan bij het inpakken van je koffer. Ben je moe of regent het? Uber werkt er goed en is erg goedkoop. Via deze link krijg je €5 korting op je eerste rit.
  • Het is er één uur vroeger dan in Nederland.
  • Pas op dat je niet over een groene step struikelt. Dit vervoersmiddel werkt net als MyCityBike en wordt op de meest random plekken geparkeerd.
  • Je kunt niet overal pinnen (“only Lisbon card”, zeggen ze dan). Dus zorg dat je altijd wat cash bij je hebt.
  • Bij de meeste banken kun je gratis cash geld opnemen, maar sommigen vragen je daar zo €3,95 voor. Loop in dat geval even verder, en pin bij een bank die je niets extra kost.
  • De openingstijden van restaurants en winkels verschillen nogal. Sommigen gaan in de middag even dicht, anderen zijn in het weekend dicht. Check Google dus even voordat je ergens heen gaat.

Andere artikelen over Lissabon:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

11 likes

Your email address will not be published.