Dit moet je weten als je naar Lissabon gaat - corona maatregelen

Travel

Naar Lissabon reizen: dit zijn de corona maatregelen

3 mei 2022

Tags: , ,

Lissabon heeft een groen reisadvies! Je kunt dus naar Portugal reizen, maar er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona. Zo moeten alle passagiers een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs laten zien. In dit blog lees je alle corona maatregelen die in Lissabon gelden, naast een aantal handige tips voor de stad.

Laatste update: 3 mei 2022

Lees ook: Wat te doen in Lissabon tijdens je stedentrip: 16x bezienswaardigheden

Reizen naar Lissabon tijdens corona

De maatregelen om naar Portugal te reizen zijn als volgt:

 • Ben je volledig gevaccineerd? Dan moet je een EU COVID-certificaat (DCC) laten zien en hoef je geen test te doen.
 • Heb je een herstelbewijs van maximaal 180 dagen oud? Dan hoef je ook geen test te doen.
 • Ben je niet gevaccineerd? Dan moet je een negatieve PCR- of antigeentestuitslag laten zien. De negatieve PCR-test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen, de negatieve antigeentest maximaal 24 uur voor vertrek. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet getest te worden.

Tip: download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane en maak Portugal favoriet, zodat je een pushbericht ontvangt als het reisadvies verandert. Ook heb je zo meteen alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van je paspoort.

Tip 2: meld je aan bij de Facebookgroep Lissabon Tips NL, waar je op de hoogte wordt gehouden & de leukste tips worden uitgewisseld.

Reizen vanuit Lissabon naar Nederland tijdens corona

Sinds 23 maart hoef je geen test-, herstel- of vaccinatiebewijs meer te laten zien wanneer je vanuit Lissabon naar Nederland reist.

Lees ook: Dit zijn de leukste hotspots van Lissabon

Corona maatregelen in Lissabon

Verder gelden er in Portugal andere maatregelen dan in Nederland. Dit zijn momenteel de corona maatregelen in Lissabon:

 • In Portugal geldt een afstandsregel van 2 m, in plaats van de 1,5 m in Nederland.
 • Het is verplicht (voor iedereen van 10 jaar en ouder) om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, taxi’s en vergelijkbaar vervoer. Dit geldt ook in verpleeghuizen en zorginstellingen.
 • Lees hier de laatste updates over de maatregelen in Lissabon.

Tip: heb je nog mondkapjes nodig? Ik vind deze FFP2 mondmaskers fijn!

De mooiste uitkijkpunten in Lissabon

Verder weten als je naar Lissabon gaat

Lissabon is super sfeervol, met knusse straatjes, kleine huisjes, en de beste uitkijkpunten (Miradouros). Overal waar je loopt vind je gekleurde muren en azulejos. Dat zijn tegels aan de gevels, en die zijn niet alleen prachtig maar beschermen de gevels ook tegen vocht. Wat moet je verder weten als je voor een vakantie of stedentrip naar Lissabon gaat? Bij deze 6 dingen die mij in de stad opvielen:

 • Lissabon is op zeven heuvels gebouwd, en als je net als ik van wandelen houdt ga je dat zeker aan je benen voelen! Daarnaast ligt de stad vol kinderkopjes en scheef liggende tegels. En als het regent, worden die heel glad. Met leuke sandaaltjes kom je hier dus helaas niet zo ver, denk daaraan bij het inpakken van je koffer.
 • Als taxi kun je de apps FREE Now of Bolt gebruiken. Ze werken net als Uber en zijn best goedkoop. Met de code ‘nlgb3bv4o’ krijg je korting op je 1e rit met FREE Now.
 • Pas op dat je niet over een groene step struikelt. De elektrische steps van Lime werken net als het fietsensysteem van MyCityBike en worden op de meest random plekken geparkeerd. Wel een heel chill vervoersmiddel, zeker als je een stukje bergopwaarts moet. Download de Lime app, vul je gegevens in, zoek een step, scan de QR-code, en steppen maar! Via deze link krijg je een gratis Lime ontgrendelingscoupon.
 • Het is er één uur vroeger dan in Nederland.
 • Je kunt niet overal pinnen (“only Lisbon card”, staat er dan). Dus zorg dat je altijd wat cash bij je hebt.
 • Bij de meeste banken kun je gratis cash geld opnemen, maar sommigen vragen je daar zo €3,95 voor. Loop in dat geval even verder, en pin bij een bank die je niets extra kost.
 • De openingstijden van restaurants en winkels verschillen nogal. Sommigen gaan in de middag even dicht, anderen zijn in het weekend dicht. Check Google dus even voordat je ergens heen gaat.

Lees ook: 10 dingen die je altijd moet inpakken

Een stedentrip zonder stress: 6 tips

Hotel tips Lissabon

Nog op zoek naar een hotel in Lissabon? Ik heb 3 aanraders, van wat prijziger naar goedkoper:

 • Memmo Alfama Design Hotels is gevestigd in een gerenoveerd pand uit de 19e eeuw, en ligt in de wijk Alfama. Het hotel heeft een dakterras met geweldig uitzicht én buitenzwembad, en is een oase van rust in het verder drukke historische centrum. Het is echt een heerlijke plek bij te komen na een dag de stad verkend te hebben. Enne, een overnachting is inclusief ontbijt óp het dakterras – als het zonnetje meewerkt.
 • BoHo Guesthouse Rooms & Apartments ligt in het historische centrum van Lissabon, op 3 minuten wandelen van de rivier de Taag. Dit hotel heeft zowel eenpersoonskamers (perfect voor de solo-reiziger!) als diverse tweepersoonskamers.
 • Lost Inn Lisbon Hostel zit op een top locatie in de wijk Bairro Alto. Je loopt aan de ene kant zo naar zee, en via de andere kant naar het centum. Er hangt een hele chille sfeer, en is met verschillende slaapzalen lekker goedkoop.

Lees ook: 6 leuke hotels in Lissabon: van goedkoop tot luxe met zwembad

Leuke hotels in Lissabon: Torel Palace

Foto: Torel Palace

Lissabon boek

Op zoek naar een boek over Lissabon, om je reis goed voor te bereiden en volop voorpret te hebben? Bestel dan 500 Hidden Secrets of Lisbon. Geschreven door een local, vol met de hidden gems van Lissabon. Wat denk je van de beste plekken om authentiek Portugees te eten? Waar je de beste Azulejos spot? De fijnste stranden? Dit, en nog veel meer andere plekken waar je geen andere toerist tegen komt lees je in het boek.

Andere artikelen over Lissabon:

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die linkjes iets koopt, ik daar een percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 

14 likes

Your email address will not be published.