Wat je moet weten als je naar Lissabon gaat

Travel

6 dingen die je moet weten als je naar Lissabon gaat

25 februari 2019

Tags: , ,

Lissabon is te gek! Een hele sfeervolle stad, met knusse straatjes, kleine huisjes, en de beste uitkijkpunten (Miradouros). Overal waar je loopt vind je gekleurde muren en azulejos. Dat zijn tegels aan de gevels, en die zijn niet alleen prachtig maar beschermen de gevels ook tegen vocht. Wat móet je verder weten als je naar Lissabon gaat? In dit blog zet ik 6 dingen op een rij, die mij meteen opvielen.

Lees ook: 10 dingen die je altijd moet inpakken

6x weten als je naar Lissabon gaat

  • Lissabon is op zeven heuvels gebouwd, en als je net als ik van wandelen houdt ga je dat zeker aan je benen voelen! Daarnaast ligt de stad vol kinderkopjes en scheef liggende tegels. En als het regent, worden die heel glad. Met leuke sandaaltjes kom je hier dus helaas niet zo ver, denk daaraan bij het inpakken van je koffer. Ben je moe of regent het? Uber werkt er goed en is erg goedkoop. Via deze link krijg je €5 korting op je eerste rit.
  • Pas op dat je niet over een groene step struikelt. De elektrische steps van Lime werken net als het fietsensysteem van MyCityBike en worden op de meest random plekken geparkeerd. Wel een heel chill vervoersmiddel, zeker als je een stukje bergopwaarts moet. Download de Lime app, vul je gegevens in, zoek een step, scan de QR-code, en steppen maar! Via deze link krijg je een gratis ontgrendelingscoupon.
  • Het is er één uur vroeger dan in Nederland.
  • Je kunt niet overal pinnen (“only Lisbon card”, staat er dan). Dus zorg dat je altijd wat cash bij je hebt.
  • Bij de meeste banken kun je gratis cash geld opnemen, maar sommigen vragen je daar zo €3,95 voor. Loop in dat geval even verder, en pin bij een bank die je niets extra kost.
  • De openingstijden van restaurants en winkels verschillen nogal. Sommigen gaan in de middag even dicht, anderen zijn in het weekend dicht. Check Google dus even voordat je ergens heen gaat.

Lees ook: 6x goede koffie & wifi in Lissabon

Hotel tips Lissabon

Nog op zoek naar een hotel in Lissabon? Ik heb 3 aanraders, van wat prijziger naar goedkoper:

  • Memmo Alfama Design Hotels is gevestigd in een gerenoveerd pand uit de 19e eeuw, en ligt in de wijk Alfama. Het hotel heeft een dakterras met geweldig uitzicht én buitenzwembad, en is een oase van rust in het verder drukke historische centrum. Het is echt een heerlijke plek bij te komen na een dag de stad verkend te hebben. Enne, een overnachting is inclusief ontbijt óp het dakterras – als het zonnetje meewerkt.
  • BoHo Guesthouse Rooms & Apartments ligt in het historische centrum van Lissabon, op 3 minuten wandelen van de rivier de Taag. Dit hotel heeft zowel eenpersoonskamers (perfect voor de solo-reiziger!) als diverse tweepersoonskamers.
  • Lost Inn Lisbon Hostel zit op een top locatie in de wijk Bairro Alto. Je loopt aan de ene kant zo naar zee, en via de andere kant naar het centum. Er hangt een hele chille sfeer, en is met verschillende slaapzalen lekker goedkoop.

Lissabon boek

Op zoek naar een boek over Lissabon, om je reis goed voor te bereiden en volop voorpret te hebben? Bestel dan 500 Hidden Secrets of Lisbon. Geschreven door een local, vol met de hidden gems van Lissabon. Wat denk je van de beste plekken om authentiek Portugees te eten? Waar je de beste Azulejos spot? De fijnste stranden? Dit, en nog veel meer andere plekken waar je geen andere toerist tegen komt lees je in het boek.

Andere artikelen over Lissabon:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die linkjes iets koopt, ik daar een percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 

13 likes

Your email address will not be published.