De mooiste uitkijkpunten in Lissabon

Travel

De mooiste uitkijkpunten in Lissabon

8 maart 2019

Tags: , ,

Lissabon is op 7 heuvels gebouwd, dus je kunt je vast wel voorstellen dat je op veel plekken in de stad een mooi uitzicht hebt. Deze uitkijkpunten in Lissabon worden Miradouros genoemd. Gratis toegankelijk en een fantastisch uitzicht gegarandeerd! Ik ben dol op uitzichten en mooie zonsondergangen, dus heb er een aantal opgezocht. In dit artikel mijn favoriete Miradouros in Lissabon, waar ik zeker naartoe zou gaan als ik jou was!

Lees ook: 6 dingen die je moet weten als je naar Lissabon gaat

Miradouros in Lissabon

Een Miradouro is een uitkijkpunt, en die zitten door de hele stad. Type maar eens in op Google Maps, dan zie je ze vanzelf! De mooiste Miradouros in Lissabon vond ik:

  • Miradouro De Santa Luzia: dit is een van de mooiste uitkijkpunten van Lissabon. Een romantisch terras bij de kerk van Santa Luzia met een geweldig uitzicht op de Taag, witte kerken en gekleurde huizen.
  • Miradouro da Santa Catarina
  • Miradouro do Castelo

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Rooftop bars in Lissabon

Memmo Alfama Hotel Bar

Bij de hotel bar van Memmo Alfama heb je links én rechts een geweldig uitzicht. Het dakterras mét buitenzwembad is een oase van rust in het verder drukke Alfama. Een heerlijke plek om met een drankje en hapje bij te komen. Memmo Alfama Design Hotels is ook echt een aanrader als je nog een goed hotel zoekt trouwens. Het is een gerenoveerd pand uit de 19e eeuw en ligt in het historische centrum, dus je loopt zo overal naartoe. Enne, een overnachting is inclusief ontbijt óp het dakterras – als het zonnetje meewerkt dan.

Park Rooftop Bar Lissabon

Park is geheim een dakterras bovenop een parkeergarage in het centrum van Lissabon. Het is even zoeken, je moet net weten hoe je er komt. En dat doe je zo: je pakt de lift naar de bovenste verdieping, loopt dan via de trap om de hoek nog een verdieping naar boven, en daar is het! Je komt uit op een soort tuin, met houten meubels, veel planten, bomen én een 180 graden uitzicht over de stad. Zo zie je onder andere Ponte 25 Abril, Igreja Santa Caterina, en de Taag rivier.

Park Rooftop Bar is vanaf 13:00u open en kan zeker later op de avond erg druk worden. Ga hier dus het liefst een beetje op tijd naartoe. En mis de zonsondergang niet!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Portas do Sol

Dichtbij Miradouro De Santa Luzia zit Portas do Sol, een restaurant met enorm terras en mooi uitzicht. Heerlijk om op een relaxte stoel neer te ploffen en een cocktail te drinken. Het is hier niet tot heel laat zonnig, want die zakt achter gebouwen.

Andere opties:

De volgende rooftop bars met uitzicht stonden nog op m’n lijstje, maar ben ik niet geweest:

  • Noobai (bij Miradouro de Santa Catarina)
  • Lost In
  • Topo

Hopelijk heb je wat aan mijn tips voor de mooiste uitkijkpunten in Lissabon. Veel plezier! Lees ook:

13 likes

Your email address will not be published.