add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

De mooiste uitkijkpunten in Lissabon: miradouros & rooftop bars

Travel

De mooiste uitkijkpunten in Lissabon

16 februari 2024

Tags: , ,

Lissabon is op 7 heuvels gebouwd, dus je kunt je vast wel voorstellen dat je op veel plekken in de stad een mooi uitzicht hebt. Deze uitkijkpunten in Lissabon worden Miradouros genoemd. Gratis toegankelijk en een fantastisch uitzicht gegarandeerd! Daarnaast zitten er ook een aantal hele gave rooftop bars in Lissabon. Ik ben dol op uitzichten en mooie zonsondergangen, dus heb er een aantal opgezocht. In dit artikel mijn favoriete Miradouros en rooftop bars in Lissabon, waar ik zeker naartoe zou gaan als ik jou was!

Lees ook: Wat te doen in Lissabon: 16 tips & bezienswaardigheden

Miradouros in Lissabon

Een Miradouro is een uitkijkpunt, en die zitten door de hele stad. Typ maar eens in op Google Maps, dan zie je ze vanzelf! Dit zijn wat mij betreft de mooiste Miradouros in Lissabon:

  • Miradouro De Santa Luzia: dit is een van de mooiste uitkijkpunten van Lissabon. Een romantisch terras bij de kerk van Santa Luzia met een geweldig uitzicht op de Taag, witte kerken en gekleurde huizen.
  • Miradouro da Santa Catarina: een vrij laag gelegen uitkijkpunt, vanaf hier kijk je uit op de Taag en de rode brug.
  • Miradouro do Castelo: op de top van de historische wijk Alfama ligt Castelo de São Jorge. Vanaf het kasteel kijk je uit op Alfama en de rest van Lissabon.
  • Miradouro da Senhora Do Monte: het hoogste uitkijkpunt in Lissabon. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op o.a. de Ponte 25 de Abril brug, het São Jorge kasteel en de oude wijken van de stad.

Rooftop bars in Lissabon

Javá Rooftop

Javá Rooftop is een van m’n laatste ontdekkingen in Lissabon. Een rooftop bar met 360 graden uitzicht! Er is een restaurant gedeelte en een bar gedeelte, met verschillende zitjes. De aankleding is heel stylish en het personeel vriendelijk. Ik zat in de bar en daar drink je lekkere en originele cocktails en heb je keuze tussen een aantal borrelhapjes. Bij navraag kon daar een vegan van gemaakt worden, super fijn.

Rooftop bar in Lissabon: Java

Lost In

Dichtbij Miradouro de São Pedro de Alcântara, ligt Lost In. Binnen een minimalistische inrichting met grote ramen zodat je lekker naar buiten kunt staren, en buiten op het terras lekker veel kleur. Denk aan roze parasols en sierkussens in alle kleuren. Veel gezelligheid en een geweldig uitzicht over Lissabon. Boven het terras hangen grote bomen die zorgen voor lekker wat schaduw – wat best fijn is in de zomer. Je kunt er terecht voor lunch en diner en eet er Mediterraanse gerechten. Lost In zit middenin de stad, maar is toch een oase van rust.

Lees ook: Dit zijn de leukste hotspots van Lissabon

Park Rooftop Bar Lissabon

Park is geheim een dakterras bovenop een parkeergarage in het centrum van Lissabon. Het is even zoeken, je moet net weten hoe je er komt. En dat doe je zo: je pakt de lift naar de bovenste verdieping, loopt dan via de trap om de hoek nog een verdieping naar boven, en daar is het! Je komt uit op een soort tuin, met houten meubels, veel planten, bomen én een 180 graden uitzicht over de stad. Zo zie je onder andere Ponte 25 Abril, Igreja Santa Caterina, en de Taag rivier.

Park Rooftop Bar is vanaf 13:00u open en kan zeker later op de avond erg druk worden. Echt geheim is het inmiddels namelijk niet meer! Ga hier dus het liefst een beetje op tijd naartoe. En mis de zonsondergang niet!

Rooftop bar in Lissabon: PARK

Portas do Sol

Dichtbij Miradouro De Santa Luzia zit Portas do Sol, een restaurant met enorm terras en mooi uitzicht. Heerlijk om op een relaxte stoel neer te ploffen en een cocktail te drinken. Het is hier niet tot heel laat zonnig, want die zakt achter gebouwen.

Memmo Alfama Hotel Bar

Bij de hotelbar van Memmo Alfama heb je links én rechts een geweldig uitzicht. Het dakterras mét buitenzwembad is een oase van rust in het verder drukke Alfama. Een heerlijke plek om met een drankje en hapje bij te komen. Memmo Alfama Design Hotels is ook echt een aanrader als je nog een goed hotel zoekt trouwens. Het is een gerenoveerd pand uit de 19e eeuw en ligt in het historische centrum, dus je loopt zo overal naartoe. Enne, een overnachting is inclusief ontbijt óp het dakterras – als het zonnetje meewerkt dan.

Lees ook: 9 leuke hotels in Lissabon

Hotel met zwembad in Lissabon: Memmo Alfama Design Hotel

Babylon 360º

De nieuwste én hoogste rooftop bar van Lissabon is Babylon 360º. Het zit op de bovenste verdieping van de Vasco da Gama Tower, op 145 m hoog. Als je op de begane grond de lift instapt, sta je binnen 55 seconden boven. En vanaf daar heb je een geweldig 360 graden uitzicht over Lissabon, de rivier de Taag en de brug Ponte 25 de Abril! Overdag is Babylon 360º een uitkijkpunt en betaal je €10 entree. ’s Avonds wordt het een (adults only) rooftop bar en betaal je €15, wat je voor een consumptie kunt gebruiken.

Tip: combineer Babylon 360º met een ritje in de kabelbaan! Met de Telecabine vlieg je in 12 minuten van de Vasco da Gama toren naar het Oceanário paviljoen. En ondertussen heb je een mooi uitzicht over de wijk, de gebouwen en de Taag!

@agnes.onthemove Overdag een viewpoint, ‘s avonds een rooftop bar, en altijd een 360 graden uitzicht op Lissabon 🤩 #lissabon #babylon360 #lissabonrooftopbar #lissabontips #uitzicht ♬ ♡ ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ♡ – SoBerBoi

Hopelijk heb je wat aan mijn tips voor de mooiste uitkijkpunten in Lissabon. Veel plezier! Lees ook:

Bekijk ook mijn Lissabon guide:

Artikel van 08-03-2019, laatste update: 16-02-2024

13 likes

Your email address will not be published.