De mooiste uitkijkpunten in Lissabon

Travel

De mooiste uitkijkpunten in Lissabon

8 maart 2019

Tags: , ,

Ik ben dol op uitzichten en mooie zonsondergangen. Van die laatste heb ik er in Lissabon niet veel gezien, maar plekken met geweldige uitzichten meer dan genoeg. Dit zijn mijn favoriete uitkijkpunten in Lissabon:

Lees ook: Zo verken je Lissabon in 48 uur

Miradouros

Een Miradouro is een uitkijkpunt, die door de hele stad zitten. Typ maar eens in op Google Maps, dan zie je ze vanzelf! De mooiste Miradouros in Lissabon vond ik Miradouro De Santa Luzia, Miradouro da Santa Catarina, en Miradouro do Castelo.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Bar & restaurants met uitzicht

Memmo Alfama Hotel bar

Bij Memmo Alfama Hotel bar heb je links én rechts een geweldig uitzicht. Het dakterras is een oase van rust in het verder drukke Alfama, en dus een heerlijke plek om even bij te komen met een drankje. Helaas moet je hier (nu het wat drukker wordt) slapen om op het mooiste stukje te mogen. Maar de rest van het terras is ook zeker de moeite waard.

Park Bar

Dit is ‘geheim’ een dakterras bovenop een parkeergarage. Je pakt de lift naar de bovenste verdieping, loopt dan via de trap nog een verdieping naar boven en daar is het. Even zoeken, maar je moet net weten hoe je er komt. Het is vanaf 13:00u open en kan zeker later op de avond erg druk worden, dus ga hier het liefst een beetje op tijd naartoe.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Portas do Sol

Dichtbij Miradouro De Santa Luzia zit Portas do Sol, een restaurant met enorm terras met uitzicht. Heerlijk om op een relaxte stoel neer te ploffen en een cocktail te drinken. Het is hier niet tot heel laat zonnig, want die zakt achter gebouwen.

Bonus:

De volgende tentjes met uitzicht stonden nog op m’n lijstje, maar ben ik niet geweest:

  • Noobai (bij Miradouro de Santa Catarina)
  • Lost In
  • Topo

Hopelijk heb je wat aan mijn tips voor de mooiste uitkijkpunten in Lissabon. Veel plezier! Lees ook:

13 likes

Your email address will not be published.