3x vegan & zero waste verzorgingsproducten

Mindset

3x vegan & zero waste verzorgingsproducten

15 maart 2021

Tags: , ,

Ik ben gek op verzorgingsproducten, helemaal als ze vegan, natuurlijk en zero waste zijn. Als je erover nadenkt kun je eigenlijk niet geen fan zijn. Want natuurlijke verzorgingsproducten hebben geen giftige toevoegingen, zijn milieuvriendelijk gemaakt en dierproefvrij. Beter voor je eigen gezondheid en die van de wereld dus! Gelukkig wordt het aanbod in vegan en zero waste verzorgingsproducten steeds groter. Van HappySoaps mocht ik een natuurlijke deodorant, shampoo bar en shaving bar uitproberen. In dit artikel mijn review!

Lees ook: Mijn favoriete natuurlijke beautyproducten

Vegan & zero waste verzorgingsproducten

Een bijkomend voordeel van onderstaande producten is dat het kleine producten zijn waar je lang mee doet. En daardoor zijn ze ook ideaal voor op reis! Geen grote flessen meer meeslepen, en dus meer ruimte in je koffer voor andere dingen.

Natuurlijke deodorant

Ik gebruik al jaren een natuurlijke deodorant, maar nooit eerder een variant die je met je vingers opsmeert. Dit was daarom even wennen, maar niet vervelend. Je smeert de rest van je lichaam ook in, dus waarom je oksels niet? De substantie is romig, wat o.a. door de shea boter en kokosolie komt. Lekker! Je voelt echt dat het je huid verzorgt, naast dat het vervelende geurtjes tegenhoudt natuurlijk. Ik heb de geur Eucalyptus en Lemongrass en die is echt heerlijk. Met je vingers breng je een kleine hoeveelheid op je oksels aan, en dit smeer je uit over de huid. Je gebruikt per keer echt maar een kleine hoeveelheid, dus een potje gaat gemakkelijk twee tot drie maanden mee.

3x vegan & zero waste verzorgingsproducten

Shampoo bar

Eerlijk is eerlijk, ik koos de roze shampoo bar om de kleur en de naam La Vie en Rose. Daar word je toch blij van? De zeep is geschikt voor alle haartypes en heeft een heerlijke rozengeur. Door de kleur verwacht je misschien een chemische geur, maar dat is het echt niet. Er zijn ook shampoo bars die wel voor een specifiek haartype zijn, kijk daar even naar bij het kopen van een shampoo bar. De drie belangrijkste ingrediënten in La Vie en Rose zijn:

  • Shea butter: werkt verzachtend en rustgevend
  • Quinoa: een natuurlijk eiwit dat je haar verstevigt en voedt
  • Olijfolie: rijk aan antioxidanten

Wrijf de bar met natte handen tussen je handpalmen, zodat er schuim ontstaat. Dit was meer dan ik had verwacht! Ook is het makkelijk over je haar te verdelen. Masseer het schuim vervolgens zorgvuldig door je haar. Spoel het uit en je bent klaar! Zo simpel is het dus. En met deze simpele handeling bespaar je enorm. Want een shampoo bar kun je 90 tot 110 keer gebruiken. Het staat gelijk aan de inhoud van 3 tot 4 (!) plastic flessen shampoo. Moet je nagaan hoeveel je bespaart! Goed voor jou, het milieu én je portemonnee dus. Berg hem na gebruik wel goed op, bijvoorbeeld op een zeepschaaltje met gaatjes zodat het kan drogen.

Lees ook: Tips om minder plastic te gebruiken: op reis en thuis

Shaving bar

Ik gebruikte eigenlijk al jaren conditioner als vervanging voor scheerschuim bij het scheren, maar was al een tijdje op zoek naar een shaving bar. Dit is een zeepje wat je gebruikt als scheerzeep. Het maakt de haartjes zachter, waardoor het scheren makkelijker wordt. Je maakt je huid nat, gaat er met het zeepje overheen en daarna kun je scheren. Super makkelijk en het is net zo effectief als een fles scheerschuim, maar dan zonder de chemische ingrediënten of het vervuilende verpakkingsmateriaal!

Gebruik jij al vegan en zero waste verzorgingsproducten?

Dit artikel bevat een samenwerking.

1 likes

Your email address will not be published.