Met de ADO bus reizen in Mexico: mijn ervaring, kosten & tips

Travel

Met de ADO bus reizen in Mexico

17 februari 2020

Tags: ,

Met de ADO bus reizen in Mexico is ideaal. Het is de grootste busmaatschappij van Mexico en bijna elke bestemming heeft wel een ADO busstation. Het zijn moderne en luxe bussen, die meestal lekker op tijd gaan. Ik reisde drie weken alleen door het schiereiland Yucatan, en deed dat met ADO bussen. In dit blog mijn ervaring, kosten en tips!

Lees ook: Valladolid: 5 tips voor deze kleurrijke stad

Een ADO bus boeken

Een ADO bus kun je via deze website boeken. Hij is Spaanstalig, maar Google Translate helpt je er wel doorheen. Om een bus te reserveren, kies je een vertrek -en aankomstplaats, en datum. Vervolgens kun je een tijdstip uitkiezen en daarna zelfs een zitplaats. Ik vond stoelnummer 9 erg fijn: bij het raam, ver genoeg van het tv-scherm (daar had ik echt geen behoefte aan), maar ook niet te ver achterin. Je betaalt met een creditcard en ontvangt je ticket via de mail. Zet die op je telefoon of print ‘m uit. Of nog beter: doe beide. Er is trouwens ook een ADO app, maar die vond ik super onhandig.

Let op: als je langer dan drie weken van tevoren op de website kijkt, staan nog niet alle bussen erop. Hierdoor dacht ik eerst dat er van Cancun naar Bacalar alleen een nachtbus reed, maar toen ik later keek stonden er ook gewoon bussen overdag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

De ADO bus zelf

ADO bussen zijn moderne, schone en luxe bussen. Je hebt een ruime zitplek met stoel die zelfs een stukje naar achteren kan. De airco loeit lekker, maar het kan daardoor ook iets te koud worden dus neem een trui mee. Er zitten stopcontacten bij iedere stoel, soms werken ze, soms niet. Er wordt een film afgespeeld op een scherm voorin de bus, en het geluid daarvan komt uit de speakers boven elke stoel. Gelukkig kun je dit geluid uitzetten, via een knopje boven je hoofd. Ook is er een wc in de bus. Neem voor de zekerheid een servetje en desinfecteergel mee, voor als het papier op is en de kraan niet werkt – spreek ik uit ervaring.

Lees ook: Wat te doen in Bacalar: de ultieme guide

Met de ADO bus reizen

De ADO bussen rijden over het algemeen lekker op tijd. Ik vond het zelf wel fijn om een half uur van tevoren op de busstations aanwezig te zijn, je weet maar nooit wat er onderweg nog gebeurt. De bussen worden omgeroepen en voordat je mag instappen wordt je kaartje gecontroleerd.

Goed om te weten is dat je ‘grote’ bagage onderin de bus gaat, en je je handbagage bij je houdt. Denk dus van tevoren even na over wat je waar stopt. Ik reisde met m’n laptop dus die ging standaard met mij mee, net als m’n telefoon en paspoort. Toch leek het me ook niet slim alles op één plek te bewaren, dus verdeelde ik m’n pinpas, creditcard en cash geld over verschillende plekken. Mocht er iets kwijtraken of gestolen worden, dan heb je tenminste nog iets anders.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Kosten ADO bus

Dit zijn de ADO bus reizen die ik in Mexico heb gemaakt, plus de kosten van de tickets erbij:

  • Cancun » Bacalar: €23,91
  • Bacalar » Tulum: €14,25
  • Tulum » Valladolid: €7,71
  • Valladolid » Playa del Carmen: €11,33
  • Playa del Carmen » Cancun Aeropuerto: €10,03

Met de ADO bus reizen in Mexico kan ik je zeker aanraden. Het land is groot dus soms zit je lang in de bus, maar doordat je een mooi uitzicht hebt én lekker zit is dat echt geen probleem. Meer blogs over Mexico? Klik hier!

1 likes

Your email address will not be published.