Vegan in Valencia

Travel

Vegan in Valencia: mijn tips en favoriete tentjes

12 april 2018

Tags: , , ,

Spanje staat bekend als vleesland, en je kunt er eigenlijk niet om de tapas, aioli en kaasjes heen. Dus toen ik een maand naar Valencia verhuisde om Spaans te leren, was ik erg benieuwd hoe veganistisch eten me hier af zou gaan. Maar zoals met alle dingen in het leven, zorg je er wel voor dat het goed komt. Dus dat kwam het ook in Spanje! Ga jij er binnenkort ook naartoe? Dan heb je vast wat aan mijn vegan in Valencia tips! Enne, ook als je niet veganistisch eet zijn dit echt aanraders.

Lees ook: 3 betaalbare hotels in de leukste wijk van Valencia: Ruzafa

Vegan in Valencia

Eerst een paar algemene tips, aangezien de gemiddelde Spanjaard nauwelijks Engels spreekt:

  • Voor een cappuccino met sojamelk bestel je: un cappuccino con leche de soja (spreek uit: soga)
  • En met havermelk: un cappuccino con leche de avena (spreek uit: abena)
  • Bijna overal kun je ‘pan con tomate’ krijgen. Dat is geroosterd brood met gepureerde tomaat. Heel simpel, maar heel lekker!
  • Vaak staat er paella verduras op het menu, dat is paella met groenten. De Spanjaarden eten dit als lunch, en het liefst aan het strand. Heerlijk!
  • Kijk ook even goed tussen alle tapas op de kaart. Meestal staat er wel iets van champignons in knoflookolie en nachos met guacamole tussen, kun je de patatas bravas zonder saus bestellen, en een salade zonder je vlees/vis/kaas. Met een paar aanpassingen kom je een heel eind. 😉

Vegan eten in Valencia

Dan een aantal van mijn favo restaurants en koffietentjes waar ze voldoende vegan opties hebben.

Almalibre Açaí Bar

Almalibre Açaí Bar heeft een vegetarische kaart, met daarop salades, hotdogs, burgers en.. Açaí bowls. Dit is een kom met gepureerde bevroren Açaí-bessen, die in het Amazonegebied groeien en vol met antioxidanten zitten (schijnbaar is dit een van de grootst mogelijke bronnen). De bowls worden afgemaakt met verschillende toppings zoals fruit, noten, zaden, muesli en kokos. Enne het gaat om bevroren bessen, dus verwacht een brainfreeze. 😉 De Açaí Bowls zijn er in vier maten en gaan van €3,50 voor de kleinste tot €11,50 voor de grootste. Maar geloof mij, de kleinste is groot genoeg.

Aloha Vegan Delights

Aloha is een klein tentje in het centrum, waar je allemaal lekkers kunt afhalen. Denk aan soja yoghurtjes, Açaí-bowls, sandwiches, burgers, salades en smoothies. Ook allemaal goed te betalen: €5,- voor een bowl, €3,5 voor een sandwich en €5,90 voor een burger.

Zie ook: Weekvlog: het leven van een digital nomad in Valencia, Spanje

Federal Café

De kaart van Federal Café is niet per se veganistisch, maar ze hebben wel vegan opties. Onder andere: een sandwich met avocado, tahin en sesamzaadjes (hmmm!), een sandwich met gegrilde groenten, en verschillende goed gevulde salades. Qua plantaardige melk hebben ze soja-, amandel- en havermelk. De prijzen liggen iets hoger dan gemiddeld, maar voor Nederlandse begrippen is het goed te doen. Ik rekende €13,30 af voor een cappuccino met havermelk, ice coffee met amandelmelk en de avocado sandwich. Enne, als je op zoek bent naar een plek om op je laptop te werken, ben je hier ook aan het goede adres!

The Vurger

The Vurger is een all-vegan fastfoodketen. Ik vind de naam geniaal, want Spanjaarden spreken de V als B uit, waardoor het dus alsnog The Burger wordt. De menukaart bestaat uit gewone en zoete aardappelfrietjes, verschillende soorten burgers, nuggets, een hotdog en zelfs softijs! Voor 2x zoete aardappelfrietjes, een hotdog, nuggets en twee softijsjes rekenden we €20,20 af. En lekker dat het was! Alleen de hotdog viel tegen, die was erg droog. En je zit er niet echt gezellig, maar wat wil je in een fastfoodketen?

Andere leuke koffietentjes met plantaardige melk en voldoende vegan opties vind je in deze artikelen:

Maar de authentieke Spaanse tentjes zijn toch wel het allerleukst hoor, en die zijn ook een stuk goedkoper. Geen speciale vegan opties, maar met ‘un té verde y un pan con tomate’ kom je ook al een eind! Zeker als je daar €3 voor afrekent. 😉

7 likes

Your email address will not be published.