Travel

Vegan in Valencia: 13 hotspots

9 juni 2023

Tags: , , ,

Vegan in Valencia eten kan prima! Ondanks dat Spanje bekend staat als vleesland, waar je eigenlijk ook niet om de tapas, aioli en kaasjes heen kunt. Dus toen ik voor de eerste keer naar Valencia ging, was ik erg benieuwd hoe veganistisch eten me hier af zou gaan. Maar wat bleek? Valencia is een vegan food heaven! Inmiddels ben ik er al vaker geweest en heb ik de leukste vegan hotspots in Valencia gevonden. Dus ga jij er binnenkort ook naartoe? Dan heb je vast wat aan mijn vegan in Valencia tips! Enne, ook als je niet veganistisch eet zijn deze restaurants echt aanraders.

Lees ook: Doen in Valencia: 17 tips voor je stedentrip

Vegan restaurants in Valencia

Hieronder een opsomming van mijn favo vega en vegan restaurants en koffietentjes in Valencia. Ben je ook benieuwd naar Valencia hotspots die niet volledig vegan zijn, maar wel voldoende vegan opties hebben? Lees dan ook: De leukste hotspots van Valencia!

Café Artysana

Café Artysana zit in Ruzafa, mijn lievelingswijk in Valencia. De eerste keer liep ik er zo voorbij, maar dat maakt de verrassing extra groot. Als je naar binnen gaat is het namelijk best een grote ruimte, met open keuken en een tuin. Ook is er een lange tafel om te coworken. Voor ieder wat wils dus. De menukaart van Café Artysana is volledig vegetarisch, met veel vegan opties. Alles is huisgemaakt. Op de kaart staan o.a. sandwiches, salades en tostadas. Verder kun je een brunch voor €15 bestellen, waarbij je een sapje, koffie of thee, voor- hoofd en nagerecht krijgt. Hmmmm!

Ook leuk: sinds kort is er een tweede vestiging van Café Artysana geopend, in Cabanyal. Lekker dichtbij het strand!

4x goede koffie en wifi in Ruzafa, Valencia

Café Artysana

Café Madrigal

Café Madrigal is een all vegan café, open voor ontbijt, lunch en diner. Op de kaart staan veganized Spaanse tapas, zoals kaas, aardappel tortilla, bruschetta en quiche. Enne, als je net zo’n Oatly fan bent als ik: ze schenken hier Oatly Barista havermelk!

Lees ook: 11 dingen die je moet weten als je naar Valencia gaat

Copenhagen

Copenhagen is een van de bekendste vegetarische restaurants in Valencia. Samen met de restaurants Malmö en Oslo valt het onder Grupo Copenhagen. Deze keten heeft één doel: laten zien dat de vegetarische keuken net zo lekker is als alle andere keukens. Copenhagen zit in het hart van Ruzafa, waar meerdere vegan hotspots zitten. Het restaurant heeft een Scandinavisch interieur, mediterrane keuken en een wisselend menu met verrassende gerechten. Op de kaart staan veel vegan opties, duidelijk aangegeven. Je kunt voor een menu kiezen dat bestaat uit een welkomst tapa, voor-, hoofd- en nagerecht voor €25, of inclusief twee drankjes voor €30. Maar je kunt natuurlijk ook losse gerechten bestellen.

De hipste wijk van Valencia: Ruzafa

Lees ook: Betaalbare hotels in het centrum van Valencia

Jardin Urbano

Jardin Urbano is een kleurrijk zaakje in Ruzafa. De gehele kaart is plantbased, en varieert van vegan croissants tot patatas bravas. Dus of je nou een leuk plekje voor een ontbijt, lunch, borrel, diner of zelfs werkplek zoekt: bij Jardin Urbano zit je goed. En er is ook nog een zonnig terras. Voor een verse jus d’orange, vegan croissant en panini rekende ik hier €6,50 af.

Almalibre Açaí House Valencia

Almalibre Açaí House Valencia is volledig vegan en hier moet je eigenlijk naar toe voor een açaí bowl. Dit is een kom met gepureerde bevroren Açaí-bessen, die in het Amazonegebied groeien en vol met antioxidanten zitten (schijnbaar is dit een van de grootst mogelijke bronnen). De bowls worden afgemaakt met verschillende toppings zoals fruit, noten, zaden, muesli en kokos. Enne het gaat om bevroren bessen, dus verwacht een brainfreeze. Overigens staan er ook andere gerechten op de kaart, zoals tostadas, salades, burgers en andere snacks.

La Casa Viva Ruzafa

La Casa Viva Ruzafa is nog een vegan restaurant in Ruzafa. Hier kom je in een gezellige huiskamer binnen, met vintage meubels en lekker veel planten. Je kunt binnen zitten of in de gezellige binnentuin. Op de menukaart staan o.a. wafels, crepes, diverse tapas, salades, lasagne en pizza.

Guakame Street Food

Guakame Street Food is niet zomaar een restaurant, het is een ervaring. En een echt Instagram-hotspot, dankzij de lichtshows, het interieur en de mooie gerechten. De website geeft het al een beetje weg. Het beste? Alles is vegan. Op het menu vind je o.a. nachos, croquetas, burgers en diverse taartjes.

Lla Luna

La Lluna is het oudste vegetarische restaurant van Valencia, geopend sinds 1980. Het is een authentiek Spaans restaurant, waar je kunt eten voor fijne prijsjes. Van maandag t/m vrijdag kun je hier een dagmenu voor €8,50 bestellen. Of bestel het sampling menu voor €19,90, waarbij je diverse gerechten, desserts, brood, een drankje en koffie of thee krijgt.

Lees ook: Leuke hotels in Ruzafa: de hipste wijk van Valencia

Khambú

Khambú is een vegan fastfoodrestaurant in het centrum van Valencia. Op de kaart vind je onder andere diverse soorten vegan burgers, frietjes, nuggets en falafel. De gerechten worden zo duurzaam mogelijk gemaakt, maar ze letten bij Khambù ook op het beperken van afval en ze gebruiken geen plastic. Eten en drinken worden in glas en producten van papier. I like it!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Khambú (@khambufood)

Hierboven noemde ik alleen vegetarische en vegan restaurants in Valencia. Maar tegenwoordig heb je bijna in elk restaurant wel vegan opties! Een paar aanraders:

  • Het vegan bananenbrood bij Blackbird. Een goede dikke plak die heerlijk moist is. Te lekker!
  • Dulce de Leche is een begrip in Valencia, maar helaas zijn hier niet veel vegan opties. Wil jou gezelschap hier toch graag een taartje eten? Weet dan dat ze vegan croissants hebben.
  • Bij La Finestra kun je een mini vegan pizza voor €3 per stuk bestellen. Een eenvoudig maar erg leuk restaurantje!

Lees ook: De leukste hotspots van Valencia

Valencia hotspots: Dulce de Leche Boutique

Vegan in Valencia

Genoeg vegan hotspots in Valencia dus! Maar de authentieke Spaanse tentjes zijn toch wel het allerleukst hoor, en die zijn ook een stuk goedkoper. Geen speciale vegan opties, maar met ‘un té verde y un pan con tomate’ kom je ook al een eind! Zeker als je daar €3 voor afrekent. 😉 Dan nog een paar algemene tips, aangezien niet iedereen in Spanje Engels spreekt:

  • Voor een cappuccino met sojamelk bestel je: un cappuccino con leche de soja (spreek uit: soga)
  • En met havermelk: un cappuccino con leche de avena (spreek uit: abena)
  • Bijna overal kun je ‘pan con tomate’ krijgen. Dat is geroosterd brood met gepureerde tomaat. Heel simpel, maar heel lekker!
  • Vaak staat er paella verduras op het menu, dat is paella met groenten. De Spanjaarden eten dit als lunch, en het liefst aan het strand. Heerlijk!
  • Kijk ook even goed tussen alle tapas op de kaart. Meestal staat er wel iets van champignons in knoflookolie en nachos met guacamole tussen, kun je de patatas bravas zonder saus bestellen, en een salade zonder je vlees/vis/kaas. Met een paar aanpassingen kom je een heel eind.

Meer Valencia tips? Lees dan ook:

Artikel van 12-04-2018, laatste update: 09-06-2023

7 likes

Your email address will not be published.