add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Zo gaat de batterij van je telefoon langer mee

Digital nomad

Zo gaat de batterij van je telefoon langer mee

12 oktober 2022

Tags: ,

Ik heb het al vaker benoemd: als je locatie onafhankelijk werkt, is je smartphone je leven. Niet alleen om te bellen met familie, vrienden en klanten, maar ook voor werk, mail, social media, en niet te vergeten als camera voor foto’s en video’s. Dus dan is er niks zo vervelend als een batterij die snel leegloopt. Gelukkig kun je daar wat aan doen! Lees snel verder voor tips om de batterij van je telefoon langer mee te laten gaan.

Sim Only abonnement

Onlangs liep mijn telefoonabonnement af en heb ik een Sim Only abonnement afgesloten. Dit omdat mijn iPhone nog prima werkt, het duurzamer is om die te blijven gebruiken en nog goedkoper ook. Mijn nieuwe sim only abonnement kost namelijk maar €17 per maand! Het enige waar ik tegenaan loop, is dat de batterij van m’n telefoon wat sneller leegloopt. Maar gelukkig zijn er een aantal handige trucjes om dat tegen te gaan.

Lees ook: iPhone trucjes die je Digital Nomad-leven makkelijker maken

Hoe zorg je ervoor dat de batterij van je telefoon langer meegaat?

Er zijn diverse trucs om ervoor te zorgen dat de batterij van je telefoon langer meegaat. Zo dacht ik dat je je telefoon het beste altijd helemaal leeg kunt laten lopen voordat je ‘m oplaadt. Dat blijkt dus niet zo te zijn. Beter is om de batterij zoveel mogelijk tussen de 20-80% te houden. Daarbij kun je het beste altijd een officiële oplader gebruiken, want goedkope laders missen soms een chip die de veiligheid waarborgt. Hierdoor kan je telefoon te lang doorladen of te hoge spanningen ontvangen.

Ook een goede om te weten – zeker als je vaak naar warme landen reist: laat je telefoon nooit in de volle zon liggen. Bij temperaturen hoger dan 35 °C vermindert de bruikbare capaciteit namelijk permanent, ook als je telefoon uitstaat. Bij temperaturen lager dan 0 °C vermindert de batterijduur gelukkig maar tijdelijk, want bij normale temperaturen gaat je accu weer net zo lang mee als daarvoor.

Verder kun je de e-mailinstellingen van je telefoon induiken om de intervallen tussen updates te vergroten. Want hoe meer updates, hoe sneller de batterij opgaat. Je kunt zelfs instellen dat je alleen updates ontvangt als je de app opent. Dat heb ik gedaan, want het geeft ook meteen een stukje rust. Nog een tip is om de resolutie van je scherm lager te zetten. De meeste telefoons hebben namelijk een groot scherm met een hoge resolutie, wat erg veel energie verbruikt. En tenslotte: maak je telefoon af en toe schoon. Met een oude tandenborstel kun je het vuil uit de oplaadpoort en microfoon halen. Handig!

De batterij laten vervangen

Als bovenstaande trucs niets meer uitmaken en je telefoon bij 20-30% batterijcapaciteit al uitvalt, is het niet tijd voor een nieuwe telefoon maar voor een telefoon reparatie! Wist je dat je de accu heel gemakkelijk kunt laten vervangen? Dit is natuurlijk sowieso goedkoper dan een nieuwe telefoon kopen én het is ook nog eens duurzamer. Een win-win dus!

Lees ook: 8x handige gadgets voor Digital Nomads

Dit artikel bevat een samenwerking.

0 likes

Your email address will not be published.