Digital nomad Puck Landewé in Rome

Digital nomad

Het leven van digital nomad: Puck Landewé (33)

24 juli 2020

Tags: , ,

Puck Landewé is belegger/investeerder en founder van FIRE For Women; een platform heeft opgezet waarmee ze vrouwen helpt financieel onafhankelijk te worden, door haar ervaring en kennis te delen rondom beleggen en investeren in vastgoed. Als je mijn artikel over beleggen hebt gelezen, weet je dat ik fan ben van Puck. Dankzij haar is beleggen veel tastbaarder voor me geworden en ben ik het daadwerkelijk gaan doen. Maar dat is niet het enige waarom ik haar zo leuk vind: ze reist namelijk ook! Momenteel zit ze alweer zes weken in Rome, en ik was heel benieuwd hoe het daar nu is.

Lees ook: Doen in Rome: 10 originele tips voor je stedentrip

Het leven van Puck Landewé

Wanneer ben je een digital nomad geworden?

In september 2019 heb ik mijn baan opgezegd. Na een verdrietige periode in mijn leven besloot ik dat ik niet meer het leven wilde leiden zoals ik dat deed: elke dag in de file naar kantoor, om daar mijn zeer kostbare tijd te verruilen voor geld. Mijn werk was inhoudelijk leuk en uitdagend, en mijn carrière ging als een raket, maar ik besefte dat dit allemaal niet mijn succes was, niet mijn pad.

Ik koos met mijn hart om mijn vaste baan met top salaris op te zeggen, omdat ik voelde dat ik dat moest doen. Daarna ging ik over de praktische zaken beslissen: hoe ga ik mijn hypotheek betalen en wat ga ik doen? Ik was al hobbymatig bezig met Elfin (voorheen Fire For Women), en dit evolueerde tot wat het nu is. Zeker nadat ik hier meer focus en energie voor had. Bovendien was dit de uitgelezen kans om te gaan reizen: ik kon werken zolang ik goede wifi had en mijn huis onderverhuren. Zo geschiedde. In januari vloog ik naar Thailand. Daarna ging ik naar Sri Lanka, San Francisco en nu zit ik in Rome.

Lees ook: 4 boeken die jou helpen een Digital Nomad te worden

Hoe ben je in Rome terecht gekomen?

“Ik ging vroeger vaak met mijn vader op vakantie naar Italië en ben ook al een paar keer eerder in deze stad geweest. Ik houd van Italië: de taal, de cultuur en bovenal het eten! Daarnaast heb ik een streven in mijn leven: elk jaar wil ik iets nieuws leren. In 2020 wilde ik een nieuwe taal leren, en de match met Italië was dus snel gemaakt. Ik vind Rome de mooiste stad die ik ken, het is één groot openlucht museum. Ik vind de geschiedenis fascinerend en de rijkdom in alles wat hier is gebouwd is uniek.”

Het leven van digital nomad: Puck Landewé (33)

Hoe is de situatie rondom Corona in Rome?

Ik had niet gedacht dat de situatie hier zo ontspannen zou zijn, aangezien Italië een hele strenge lockdown heeft gehad en bovendien enorm getroffen is in het Noorden. Toen ik aankwam, de eerste week van juni, waren alle restaurants en cafe’s open. Het openbaar vervoert rijdt, winkels zijn open, maar bovenal: de Italianen leven er flink op los. ’s Avonds komt het leven op gang, zijn de terrassen vol en vind je vele mensen op de pleintjes om samen aperitivo’s te drinken.

Er zijn echter weinig, heel weinig, toeristen. Dat maakt het voor mij enorm uniek en een once in a lifetime. Toen ik enkele weken geleden naar het Vaticaan museum was, liep ik grote delen in mijn eentje rond. Bij de Trevi fontein trof ik slechts vier andere mensen! Inmiddels neemt het toerisme iets toe, maar alsnog is het erg rustig. In het openbaar vervoer en in winkels moet je wel mondkapjes dragen.

Hoe zorg je on the road voor inkomsten?

Ik werk aan mijn bedrijf Fire For Women, het platform dat vrouwen helpt om te beginnen met beleggen. Zolang ik wifi heb en mijn laptop, kan ik werken. Op dit moment verdien ik met Fire For Women geld aan affiliate marketing, digitale producten en de community membership. Ondertussen ben ik volop bezig om van Fire For Women een ware tech start-up te maken, omdat mijn streven is om beleggen voor alle vrouwen in heel Europa toegankelijk en makkelijk te gaan maken. Daarnaast heb ik mijn beleggingen waar ik passieve inkomsten mee vergaar.

Lees ook: Zo begon ik met beleggen en kun jij dat ook doen

Hoe zien jouw dagen eruit?

“Ik werk vanuit mijn appartement in Rome. Mijn werkdagen verschillen heel erg en dit heeft alles te maken met mijn cyclus. Ik probeer te profiteren van mijn cyclus: ik kan enorm veel werk verzetten voor en rondom mijn eisprong, en de laatste paar dagen van mijn cyclus doe ik vaak een stapje terug. Mijn energie is dan wat minder en ik voel behoefte om me iets terug te trekken. In de ochtenden verzet ik over het algemeen het meeste werk, en dat is voor nu perfect, want in de middag ga ik naar school (Italiaanse les) en in de avond ben ik vaak op pad voor pizza en pasta. 😉 “

Wat vind je het leukst aan het leven als digital nomad?

Reizen geeft mij een ultiem gevoel van ‘in het nu leven.’ Alle nieuwe mensen, nieuwe gerechten, nieuwe omgevingen, nieuwe natuur, nieuwe talen, nieuwe gebouwen: mijn beleving van tijd wordt anders. Ik heb het gevoel meer leven in mijn leven te creëren door te reizen. En dit te kunnen combineren met het werk waar ik helemaal over the moon enthousiast over ben is natuurlijk geweldig! Ik krijg enorm veel energie van mensen die ik ontmoet tijdens reizen, die ik nooit zou hebben ontmoet in mijn – heel gechargeerd – 9 to 5 in Nederland. Andere culturen, andere religies, andere achtergronden, ik vind dit zo inspirerend. 

Digital nomad Puck Landewé aan de pasta in Rome, Italië

Wat had je van tevoren anders verwacht?

Ik had gedacht, althans ik was bang, dat het moeilijker zou zijn. En daarmee bedoel ik: hoe kom je van A naar B? Hoe maak je nieuwe vrienden? Hoe weet je waar je moet zijn? Het moment dat het avontuur begon en ik in Thailand landde, ging eigenlijk alles vanzelf. Als je je overgeeft aan de flow en meegaat op wat je gut feeling je ingeeft, dan komt alles vanzelf. Overigens had ik misschien gedacht dat ik mezelf er echt toe zou moeten zetten om te werken, maar dat is niet zo. Ik vind mijn werk enorm leuk dus ook dat gaat vanzelf.

Is er iets wat je achteraf anders had gedaan?

Een minder volle koffer meenemen. 😉 Zeker toen ik door Azië trok, droeg ik echt maar drie kledingstukken. In Rome is dat anders, hier is het een grote mode parade natuurlijk.

Lees ook: Reizen met alleen handbagage: zo doe je dat

Heb je tips voor andere digital nomads (to be)?

“Lastig, ik zie mezelf absoluut niet als een doorgewinterde digital nomad. Ik ben gaan reizen en doe ondertussen mijn werk, ik pruts maar wat aan. Misschien deze, aangezien geld toch mijn topic is: als je buiten Europa veel geld pint, betaal je elke keer allerlei soorten fees. Daarom kun je het beste een rekening openen bij Bunq, dat scheelt je veel geld. En verder: geniet! Geniet van dit enorme voorrecht dat we hebben om deze prachtige planeet waar we op leven te mogen ontdekken.

Volg Puck Landewé via haar platform Elfin om alles te leren over beleggen en financiële onafhankelijkheid!

Meer Italië? Lees dan ook:

1 likes

Comments (2)

 • juli 29, 2020 by Dio

  Dio

  Super tof interview! Ik volg haar ook al een tijdje via Instagram en het is een feestje om haar te volgen. Ze is super inspirerend!

  • augustus 3, 2020 by Agnès

   Agnès

   Dankjewel! En helemaal mee eens!

Your email address will not be published.