Digital nomad boeken lezen

Digital nomad

6x Digital Nomad boeken

18 maart 2020

Tags: , ,

Als je een digital nomad wilt worden, is voorbereiding essentieel. Toen ik tijdens een stilte-retraite in Thailand besloot locatie onafhankelijk te gaan werken, heb ik een half jaar voorbereidingstijd genomen. In die periode heb ik mijn toenmalige werkgever op de hoogte gebracht, geld gespaard, m’n blog opgezet, een freelance-bestaan voorbereid, het aan iedereen die het maar wilde horen verteld, én digital nomad boeken gelezen. In dit blog een lijstje van de boeken die mij het meest hebben geholpen en zijn bijgebleven!

Digital Nomad worden?

Check ook zeker mijn stappenplan ‘digital nomad worden’ even. Want waar het voor de een “gewoon doen!” is, gaat daar voor de ander toch meer denkwerk inzitten. Ik ben meer een denker en val dus zeker in de laatste categorie. Hopelijk heb je er wat aan!

Lees ook: Hoe word je een digital nomad? Een stappenplan

6x Digital Nomad boeken

Dan nu de digital nomad boeken! De één is echt gericht op digital nomads, de ander helemaal niet. Toch hebben ze mijn mindset beïnvloed en waren ze van grote waarde.

Work Hard, Travel Harder – Suzanne van Duijn

Vers van de pers! Work Hard, Travel Harder is geschreven door Suzanne van Duijn. Ze noemt zichzelf een parttime digital nomad, omdat ze zo’n vier maanden per jaar in het buitenland is en de rest van de tijd in Nederland. Haar boek staat vol praktische tips, opdrachten, reisverhalen, destination guides en interviews met andere digital nomads. Je leert o.a. hoe je klanten binnenhaalt vanuit het buitenland, geschikte bestemmingen vindt, productief werkt en reismoeheid voorkomt. Aangezien dit boek net uit is heb ik ‘m uiteraard niet tijdens mijn voorbereidingsperiode gelezen, maar kan ik nu wel zeggen dat het een super compleet boek is met alle info over digital nomad worden die je nodig hebt.

Lees ook: Het leven van digital nomad Suzanne van Duijn

Handboek voor Wereldburgers – Esther Jacobs

Toen ik eind 2017 een vriendin vertelde over mijn plannen om te switchen van fulltime kantoorbaan naar een leven als digital nomad, begon ze meteen over het boek Handboek voor Wereldburgers, geschreven door Esther Jacobs. Hier heb ik ontzettend veel aan gehad! In het eerste deel van het boek deelt Esther Jacobs haar eigen verhaal. Ze is een pioneer op het gebied van wereldburgerschap, en heeft daardoor de nodige problemen moeten overwinnen. Het tweede deel van het boek staat in het teken van ‘jouw verhaal’. Hierin geeft ze tips op werkelijk alle vlakken van het leven als wereldburger/digitale nomade.

Lees ook: Review: Handboek voor Wereldburgers door Esther Jacobs

Doe één Ding – Gary Keller en Jay Papasan

Tijdens de overgang van een fulltime kantoorbaan naar een leven als digital nomad zat mijn hoofd vol met dingen die ik moest (wilde) doen. Van het zoeken naar freelance opdrachten tot het opzetten van mijn eigen blog. En als ik te veel van mezelf moet, komt er niks uit mijn handen. Dus tijdens een ‘oh zo belangrijke’ opruimbui zag ik het boek ‘Doe één ding’ van Gary Keller en Jay Papasan liggen. Een boek over productief zijn en niet mee te gaan op de drukdrukdruk-tour, met nogal wat fijne eyeopeners. Zoals deze vraag, die je jezelf elke ochtend en gedurende de dag moet stellen: Welk éne ding kan ik (op dit moment) doen, waardoor al het andere eenvoudiger of zelfs overbodig wordt?

Lees ook: Drie dingen die ik van het boek Doe één ding geleerd heb

You Are a Badass – Jen Sincero

You Are a Badass is geschreven door self help guru Jen Sincero. Het is een zelfhulpboek, waar de wet van aantrekking zeker in voorkomt, maar wel een light variant. Ze geeft je een flinke schop onder je kont, maar dankzij haar humor en hilarische anekdotes op een luchtige manier. Heerlijk om te lezen dus. Drie lessen die mij het meest bijgebleven zijn:

  • Angst zit in je hoofd. Zodra je dat beseft, verliest het macht. Het zit in je hoofd, het zijn jouw gedachten, maar dat betekent niet dat ze waar zijn. Angst bestaat namelijk meestal voor dingen die nog niet gebeurd zijn, en misschien niet eens gaan gebeuren. Angst woont in de toekomst, dus daar hoef je nu helemaal niet mee bezig te zijn!
  • Je realiteit wordt gevormd door je gedachten. Dus als je je realiteit wilt veranderen, moet je eerst je denkpatroon veranderen. Geloof en heb vertrouwen, ook als je nu nog niet ziet waar je heengaat. Wees dankbaar voor zowel de positieve als negatieve gebeurtenissen in je leven, want van allebei leer je.
  • En de belangrijkste, waar ze elk hoofdstuk dan ook mee afsluit, is: houd van jezelf. Houd genoeg van jezelf om je dromen waar te maken. Zonder van jezelf te houden kom je nergens en zit je jezelf alleen maar tegen. En waarom zou je compassie tonen voor je vrienden en familie, en niet voor jezelf?

Maar jij zult er waarschijnlijk weer hele andere dingen uithalen. Na het lezen van dit boek snap je waarom je bepaalde dingen doet, leer je om te houden van de dingen die je niet kunt veranderen én de dingen te veranderen waar je niet van houdt.

The 4-hour Workweek – Timothy Ferriss

Als je iemand naar digital nomad boeken vraagt, zul je deze gegarandeerd krijgen. The 4-hour Workweek, oftewel Een Werkweek van 4 uur, is een begrip onder veel digital nomads. Het is hét digital nomad boek dat veel mensen de ogen opende en waardoor ze na het lezen aan het locatie onafhankelijke avontuur begonnen. Dit boek wordt dan ook wel gezien als de start van het digital nomad-tijdperk. Timothy Ferriss vertelt hoe hij er in is geslaagd zijn leven zo in te richten dat hij genoeg geld verdient om te doen wat hij graag doet, zonder dat hij veel tijd aan z’n werk hoeft te besteden. Benieuwd? Lezen maar!

The Digital Nomad Handbook – Lonely Planet

The Digital Nomad Handbook van Lonely Planet gaat over het heroriënteren van je carrière, het vinden van werk, geld besparen, en online werken van over de hele wereld. Het is een praktische gids die je inspireert en motiveert om je doel te bereiken: meer reizen, een nieuwe manier van leven en een balans tussen werk en privé creëren.

Ik beloof je dat je veel aan deze digital nomad boeken hebt. Veel leesplezier!

Meer tips over de digital nomad lifestyle? Lees dan ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

digital nomad boeken

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die links iets koopt, ik daar een percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 

1 likes

Comments (1)

Your email address will not be published.