De beste schoenen voor op reis

Travel

De beste schoenen voor op reis

17 december 2019

Tags:

Elke reis is het weer een dilemma: welke schoenen neem ik mee? Je wilt mooie schoenen, maar ook comfortabele. Want op reis wordt er nogal wat afgewandeld. En zeker nu ik de laatste tijd vooral met alleen handbagage reis, moet ik nóg strenger zijn en kan ik niet zomaar wat opties in m’n handbagage koffertje gooien. Eén paar dat in ieder geval altijd meegaat, zijn m’n Nike Roshe Run sneakers. Waarom? Dat vertel ik je graag.

Lees ook: Reis essentials: 10 dingen die je altijd moet inpakken

De beste schoenen voor op reis

Ik ben niet per se een sneakermeisje, maar ga wel voor comfortabel. Je zult mij dus niet snel op hele hoge hakken zien lopen. Wel vind ik het belangrijk dat m’n schoenen mooi zijn en bij m’n outfit passen. En daarvoor bieden m’n Nike Roshe Run sneakers de uitkomst! Ze zijn mooi, zitten heerlijk, en passen onder zowel een broek als jurk of rokje.

Of ik nou op stedentrip, strandvakantie of verre reis ga, ik loop er hele dagen én bergen op. Zo hebben ze me onder andere naar de top van de Tafelberg in Kaapstad gebracht:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Maar ik ben er onder andere ook heel Parijs, Lille, Gent en Valencia mee doorgekomen. Het fijne van deze sneakers vind ik ook dat ze een bovenwerk van textiel hebben, en daardoor luchtdoorlatend zijn. Je kunt je voorstellen dat die Tafelberg hike nogal zwaar en warm was, maar van zweetvoetjes was nauwelijks sprake.

Wandelen, hiken en hardlopen

Ja ze heten Nike Roshe RUN, maar aan hardlopen doe ik niet. Overigens lijkt me dat wel geweldig: al hardlopend een nieuwe bestemming ontdekken. Maar ik kan het gewoon niet. Dat neemt niet weg dat het er wel hele geschikte schoenen voor zijn. Zo biedt de Phylon tussenzool veel demping en comfort. Dus naast wandelen en hiken, kun je op deze gympen ook hardlopen. Als dat geen multifunctionele schoenen zijn?!

En daardoor bespaar veel ruimte in je koffer, want in plaats van voor elke activiteit aparte schoenen mee te nemen, heb je maar één paar nodig. En die doe je waarschijnlijk gewoon in het vliegtuig aan. Dus dat betekent meer ruimte voor kleding!

Bonus: slippers

Naast m’n Nikes neem ik trouwens ook altijd slippers mee op reis. Chill voor als je naar het strand gaat, maar ook voor binnen. In Lissabon bijvoorbeeld liggen over het algemeen tegels op de vloeren, wat erg koud voor je voetjes is. Dus dienen je slippers als een soort pantoffeltjes. Ook al zo multifunctioneel. 😉

Welke schoenen neem jij altijd mee op reis en waarom? Laat het weten in de comments!

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking.

0 likes

Your email address will not be published.