Het leven van digital nomads: William en Margje (23 & 25)

Digital nomad

Het leven van digital nomads William (23) en Margje (25)

19 december 2019

Tags:

William en Margje zijn een stelletje én collega’s, en deze winter hebben ze Nederland voor Zuid-Europa verruild. Vier maanden lang rijden ze rond in een Volkswagen busje, en werken ze in de tussentijd gewoon in loondienst door. Hoe ze dat bij hun werkgever voor elkaar hebben gekregen, welke afspraken ze hebben gemaakt en hoe het tot nu toe bevalt, lees je in dit artikel!

Lees ook: Hoe blijf je als digital nomad gemotiveerd om te werken?

Wanneer zijn jullie digital nomads geworden?

“We werken beide bij Goboony, een deelplatform voor campers. Daar raakten we helemaal in de ban van campers en nadat we een Volkswagen busje hadden gehuurd, waren we er al snel over uit dat we er zelf ook een wilden. Eenmaal trotse eigenaren van een Volkswagen busje, kon het dromen beginnen. Margje had altijd al de droom om reizen en werken te combineren, en William deelde die droom al snel. #vanlife op Instagram maakte die droom alleen maar groter.

We besloten het op werk te bespreken en ondanks dat het een onbekend avontuur voor iedereen was, mochten we ervoor gaan! We zorgden ervoor dat ons busje tiptop in orde was en zijn half september vertrokken. Wel maakten we een aantal goede afspraken op werk:

  • De belangrijkste was dat William een paar keer naar Nederland zou komen om bij belangrijke zaken op kantoor te zijn en even in real life contact te hebben met het team.
  • Een andere is dat deze reis het moment is om content van camperreizen te maken, daarvan hebben we nooit genoeg.
  • En als zou blijken dat het werken op deze manier echt niet zou gaan, zouden we de plannen herzien.

Maar inmiddels zijn we al over de helft, dus dat is wel goed gekomen!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door alifornidreaming (@alifornidreaming) op

Waar zijn jullie op dit moment?

“We zijn op dit moment in de Algarve, het zuiden van Portugal. Onze reis begon met een maandje in Italië, waar Goboony ook actief is. Zo konden we meteen wat dingen organiseren die Goboony ten goede kwam. Daarna hebben we de boot naar Spanje gepakt, waardoor ons busje wat kilometers kon besparen. Vanaf Valencia zijn we overgestoken naar Lissabon, en vanuit daar zijn we naar het zuiden gereden.”

Lees ook: Dit zijn de kosten van een maand als digital nomad in Lissabon

Hoe zorgen jullie on the road voor inkomsten?

“Door ons werk voor Goboony op afstand te doen. Margje is Head of Marketing Communication, William is COO. Met een goede internet verbinding, laptop en een telefoon, kunnen we ons gewoon redden! Op zich zijn we redelijk vrij en mogen we onze tijd flexibel indelen, maar vaak werken we toch op dezelfde momenten als collega’s. We hebben wel eens geprobeerd dat Margje reed en William een call had, maar dat werkte niet zo goed omdat de bus wel wat geluid maakt en de internetconnectie een beetje wisselend was. Toen hebben we maar een pauze genomen bij een benzinestation.”

We werken vrijwel altijd in de camper. Daar hebben we alle spullen liggen en ook eten en drinken is snel gepakt of gemaakt. En als het weer meezit, zitten we graag buiten. We hebben een extra grote internetbundel op onze telefoons, waarmee we het qua maximum aantal maanden roamen prima redden.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door alifornidreaming (@alifornidreaming) op

Wat vinden jullie het leukst aan het leven als digital nomads?

“Wat sowieso fijn is deze reis is het weer. Terwijl het in Nederland grijs en koud wordt, zitten wij nog regelmatig in de zon. Ook is het leven in het busje lekker overzichtelijk. Doordeweeks zijn we lekker aan het werk zonder al te veel afleiding en in het weekend gaan we op avontuur of reizen we naar een volgende plek. Het is simpel, vrij en ook nog eens heel inspirerend. Met een camper business bezig zijn, terwijl je in een camper woont en werkt is ideaal.”

Lees ook: 5 digital nomad blogs die jou helpen er ook een te worden

En het minst leuk?

“Op sommige momenten is het ook fijn om op kantoor te zijn. William is een paar keer terug naar Nederland geweest om wat dingen te regelen, maar de kerstborrel hebben we gemist. Dat was wel echt jammer.”

Wat hadden jullie van tevoren anders verwacht?

“We hadden van tevoren niet zo veel verwacht. We waren vooral bezig met onszelf en de bus klaarmaken voor vertrek, en ineens waren we on the road. Het was wel even wennen om een balans te vinden in werken en reizen, en op welke moment we weer verder wilden rijden. Maar na een paar weken was dat goed.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door alifornidreaming (@alifornidreaming) op

Is er iets wat jullie achteraf anders hadden gedaan?

“Onze elektriciteit in de bus werkt niet helemaal goed. We hebben wel een zonnepaneel op de bus, maar ergens gaat er tussen het paneel en de huishoudaccu iets mis. Dat gebeurde al na een paar dagen. We zijn zelf niet zo technisch, maar de volgende keer willen we dit goed gefixt hebben. Het is soms, na een weekendje wildkamperen op een Portugees strand bijvoorbeeld, jammer om weer naar een camping te rijden waar we de camper aan een stroompaal kunnen koppelen. Maar dat hebben we nodig voor onze laptops.”

Hebben jullie tips voor andere digital nomads (to be)?

“Als je ervan droomt, gewoon doen!! Ga misschien eerst een paar maanden, om te zien of het iets voor je is. Daarna ben je verkocht, heb je geleerd wat voor jou wel en niet werkt en kun je uitkijken naar een volgende trip. Maak afspraken met iedereen waar je contact mee hebt voor je werk. Zo ontstaat er geen onduidelijkheid. En geniet! We komen regelmatig gepensioneerde camperaars tegen. Als ze horen wat wij doen, is hun antwoord steevast: “Ja, dat had je in onze tijd nog niet he”. Hoe gaaf is het dat wij dit wel kunnen doen?!”

Volg William & Margje op Instagram om op de hoogte te blijven van hun avonturen!

Meer verhalen van digital nomads? Lees de interviews met:

0 likes

Your email address will not be published.