Spaans leren in Spanje

Travel

Spaans leren in Spanje? 5 tips om te vlammen

29 maart 2018

Tags: , ,

Eén van mijn doelen voor 2018 is Spaans leren in Spanje. Ik ben er vaak geweest en had het idee dat ik de taal best kon verstaan. Maar denken en weten is iets anders, dus verhuisde ik een maand naar Valencia! Ik nam er Spaanse les, gebruikte apps en probeerde met Spanjaarden te kletsen. Wat best lastig bleek, want de meeste Spanjaarden spreken geen woord Engels. Inmiddels spreek ik geen vloeiend Spaans, maar hey wat wil je in één maand? De basis is er, ik kan korte gesprekjes voeren en vind het nog steeds erg leuk. Wil jij ook Spaans leren in Spanje? Dan raad ik je de volgende dingen aan.

Check ook: Weekvlog: het leven van een digital nomad in Valencia, Spanje

DuoLingo

DuoLingo is een gratis app waarmee je spelenderwijs een andere taal kunt leren. Het is de bedoeling dat je elke dag een oefening van vijf minuten doet, en daarmee spaar je punten. Met die punten ontgrendel je weer nieuwe oefeningen en niveaus. De opdrachten verschillen van woorden en zinnen vertalen, luister- en spreekoefeningen. Vind ik erg fijn, want zo leer je niet alleen lezen, maar ook luisteren en spreken.

Met DuoLingo begon ik in Nederland al, en dit zorgde voor een basiskennis. Dat raad ik jou dus ook aan te doen. De app is wel Engelstalig, dus je leert Spaans vanuit het Engels.

Spaanse les

Eenmaal in Spanje wilde ik graag Spaanse lessen nemen, zodat het allemaal wat sneller zou gaan. Nu moet ik zeggen dat ik hiernaast ook gewoon moest werken, dus fulltime naar school gaan zat er voor mij niet in. Ik vond de volgende Spaanse scholen:

– Hispania

Bij Hispania kun je op elk moment kunt instappen, en zelf bepalen hoeveel uren les je volgt, op welke dagen en hoe laat. Klinkt super chill, was het voor mij iets minder. Want juist omdat je alles zelf mag bepalen, start je niet samen met één groep bij het begin. Nee, je haakt telkens aan bij een groep die gewoon fulltime les heeft. Voor mij was dat dus best stressvol, want ik had maar twee keer per week, twee uur per dag les. En terwijl zij elke dag meer leerden, sloeg ik die lessen dus over en miste ik daardoor veel. Wel vond ik dat er op een leuke manier les werd gegeven en zijn de mensen die er werken super aardig en behulpzaam. Hispania zou ik dus aanraden als je fulltime les wilt nemen. Ik betaalde hier €156 voor één maand, vier uur per week les.

Lees ook: 5x goede koffie & wifi in Valencia

– Understand Valencia

Als je net als ik geen tijd hebt om fulltime naar school te gaan, zou ik voor Understand Valencia kiezen. Daar heb je minder opties qua startdata en uren, maar zit je wel in één groep waarmee je bij het begin begint. Je betaalt er €170 voor vijf weken, vijf uur per week les. En dan kun je kiezen voor maandag en woensdag in de ochtend, of dinsdag en donderdag in de avond.

YouTube

Eenmaal in Spanje keek ik ook steeds vaker naar het YouTube-kanaal ‘Leer Spaans met Lau‘. Laura is een Nederlandse YouTuber, die voor haar Spaanse vriend naar Spanje is verhuisd. Eenmaal daar heeft ze Spaans geleerd, dus ze weet uit ervaring goed hoe je de taal het beste leert. 

Google Translate

Download de Google Translate app op je telefoon en gebruik ‘m massaal. Tijdens Spaanse les, als je iets wilt zeggen maar even niet weet hoe, etc. Het helpt echt en daardoor pik je het ook sneller op.

Praat!

Tja en dan kun je alle bovenstaande dingen doen, maar door te praten leer je toch echt het meest. Dit vond ik eerlijk gezegd steeds moeilijker worden, want hoe meer ik leerde, hoe meer ik erachter kwam wat ik allemaal niet wist! Maar de meeste Spanjaarden vinden het eigenlijk al heel fijn dat je íets van hun taal weet, dus ik probeer me daar maar overheen te zetten.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips en ervaring in Spaans leren in Spanje! Lees ook:

6 likes

Your email address will not be published.