Croissant review: een abonnement voor coworking spaces

Digital nomad

Croissant: een abonnement voor coworking spaces

27 augustus 2019

Tags: , , ,

Ik heb iets super handigs ontdekt: Croissant. Dat is een abonnement waarmee je bij heel veel verschillende coworking spaces over de hele wereld terecht kunt. Echt iets voor digital nomads dus! Ik mocht het een maand uitproberen, en in dit artikel lees je mijn Croissant review + tips voor fijne coworking spaces in Nederland. Daarnaast heb ik een fijne kortingscode voor je, zodat jij het ook kunt uitproberen.

Lees ook: Wat zijn coworking spaces?

Croissant

Croissant is dus een abonnement. Ik zie het zo: wat OneFit is voor sporten, is Croissant voor coworken. Met één abonnement kun je dus op veel verschillende plekken terecht. Ideaal als je vaak van plek wisselt of je niet wilt binden aan één plek. Er zijn verschillende abonnementsvormen:

 • Explorer: voor €29 per maand krijg je 10 uur
 • Creator: voor €99 per maand krijg je 40 uur + 5 uur voor gasten
 • Luminary: voor €199 per maand krijg je 120 uur + 20 uur voor gasten

Als je je uren niet binnen een maand opmaakt, neem je die automatisch mee naar de volgende maand. Handig! Via deze link kun je Croissant 1 week gratis uitproberen + krijg je €15 korting op je 1e maand.

Mijn ervaring met Croissant

Meestal werk ik vanuit de plek waar ik verblijf, maar ik moet zeggen dat ik het de afgelopen maand erg chill vond om dat te kunnen afwisselen met coworking spaces. Ik ben niet het type dat hele dagen op één plek zit, maar als ik merk dat ik afgeleid ben en me even goed moet concentreren, is dit ideaal. Daarnaast is het er meestal lekker koel!

De app werkt heel handig, zo kun je een stoel reserveren zodat je zeker weet dat er een plekje is als je aankomt. Bij binnenkomst check je in en dan komt er meestal wel iemand naar je toe om je uit te leggen waar je kunt zitten. Op sommige plekken was dat alleen niet het geval, en kon ik ook geen receptie vinden. Ik ben toen maar gewoon gaan zitten werken, maar gek vond ik het wel.

Coworking spaces in Nederland

Ik heb de afgelopen maand een aantal verschillende coworking spaces in Nederland bezocht. Door de Croissant app kwam ik erachter dat er veel meer coworking spaces zijn dan ik dacht! Zo ben ik in Den Haag al heel vaak langs Tribes gelopen, maar had ik geen idee dat daar een coworking space zat. En zitten er in Amsterdam-West ook veel die ik niet kende. Leuk!

24Rent, Amsterdam

24Rent zit boven de snelweg en dus net binnen de ring in Bos en Lommer. Je moet aanbellen en dan met de lift naar de 5e verdieping. Er is keuze tussen bureaus en hoge tafels, met voldoende stopcontacten. Het was hier lekker koel, de airco stond volop aan.

GetCroissant: een abonnement voor coworking spaces

Moma&CO, Amsterdam

Om bij Moma&CO te komen, moet je door restaurant/bar Wilde Westen heen. Het is even zoeken, maar wijst zich vanzelf. Toen ik hierheen ging, kon ik alleen niemand van Moma&CO vinden, waardoor ik maar gewoon ben gaan zitten werken. Er zijn een aantal open ‘hokjes’ (zie foto boven het artikel), met daarin een bureau, lampje, stopcontacten en bureaustoel. Daardoor kun je lekker afgesloten werken, maar doordat je in een open ruimte zit hoor je wel wat rumoerigheid uit de kantoren in het pand. Ik was hier op een warme dag (28 graden) en voelde dat er binnen wel iets van airco aanstond, maar vond het alsnog best warm.

Lees ook: 3 fijne coworking spaces in Amsterdam

Tribes, Den Haag

Tribes zit op de Wijnhaven, een plek waar ik als ik in Den Haag ben super vaak langs loop. Toch had ik nooit gezien dat dit een coworking space was. Het is een grote ruimte, met verschillende zitplekken. En ondanks de omvang van de ruimte is het niet rumoerig. Zo heb je kleine hokjes in de muur, maar ook een aantal tafels. Elke plek heeft minstens een stopcontact, een lampje en een fijne bureaustoel. Top! Koffie, thee en water mag je zelf pakken, ook fijn.

Tribes SOM, Amsterdam

Op de ZuidAs in Amsterdam zitten twee vestigingen van Tribes, en via de Croissant app zag ik dat deze vestiging een bijzondere inrichting heeft. Bij binnenkomst bleek alleen dat dat niet voor flexwerkers bestemd is. Ik mocht een bureau op de begane grond uitzoeken, achter de receptie. Hier lopen veel mensen in en uit, staat harde muziek op en er zit een mini-koffiebar wat ook best lawaai maakt. Nee dit was voor mij niet de plek, maar ik ben dan ook best gevoelig voor harde geluiden en mensen die langslopen.

Tribes ITO, Amsterdam

Aangezien Tribes SOM zo slecht beviel, besloot ik naar de vestiging om de hoek op de ZuidAs te gaan. Dat was een hele goede keuze! Veel rustiger en sowieso niet op de begane grond waardoor het minder druk is qua in -en uitloop. Net als bij Tribes in Den Haag staan er een aantal bureaus en hokjes in de muur, inclusief stopcontact, lampje en notitieblok + pen. Ik nam weer plaats in de laatste, want daar zit je lekker afgesloten.

GetCroissant: een abonnement voor coworking spaces

TSH Collab Amsterdam West

Hier ben ik eerder geweest, om te kijken of ik er een maand lang zou willen coworken. Uiteindelijk heb ik dat niet gedaan, omdat ik het fijn vind van plek te kunnen wisselen. En dat kan nu alsnog via Croissant! Bij TSH Collab kun je plaatsnemen op een flex bureau als die nog vrij is, en anders aan een tafeltje in de ontmoetingsruimte. Ik besloot een bureau te pakken, waar ook een fijne bureaustoel stond. Heerlijk. Je kunt er fair trade koffie en thee pakken, ook erg fijn. Enne, TSH Collab is onderdeel van The Student Hotel, dus als je een voordelig nachtje wilt blijven slapen kan dat ook meteen.

Zoals je merkt verschilt mijn mening per coworking space. Maar het fijne van Croissant is dat als de ene je niet bevalt, je zo naar een andere kunt! Wil je het ook uitproberen? Via deze link kun je Croissant 1 week gratis uitproberen én krijg je €15 korting op je eerste maand.

1 likes

Comments (2)

 • november 7, 2019 by Jessica

  Jessica

  Ik had er al een tijdje over gehoord en de app op m’n telefoon staan, maar nu heb ik eindelijk wat tijd ingepland om een paar co-working spaces te testen. Gelijk maar via jouw code gedaan, merci ;p Leuk!

  • november 8, 2019 by Agnès

   Agnès

   Wat leuk!! Je gaat het geweldig vinden, ik heb nu ook in Barcelona weer zo’n leuke coworking space via deze app gevonden!

Your email address will not be published.