add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

5 fijne coworking spaces in Amsterdam

Digital nomad

5 fijne coworking spaces in Amsterdam

13 november 2023

Tags: , ,

Coworking spaces zijn gedeelde werkomgevingen waar je een flex of vaste werkplek kunt huren. Ideaal voor zzp’ers, thuiswerkers, start-ups, kleine organisaties en natuurlijk digital nomads. Het is bedoeld om isolement en afleiding van thuiswerken tegen te gaan, maar brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Want vanuit (een tijdelijk) huis, hostel of een koffiebar werken is niet altijd mogelijk én vergt veel zelfdiscipline. Ben jij op zoek naar fijne coworking spaces in Amsterdam? In dit blog mijn aanraders!

Lees ook: Wat zijn de voor- en nadelen van coworking spaces?

5 fijne coworking spaces in Amsterdam

Hieronder mijn favo coworking spaces in Amsterdam. Tip: kijk ook eens op Croissant, daar vind je er nog veel meer én in de vorm van een handig abonnement!

De Sjoelclub in MidWest

De Sjoelclub is het ledennetwerk en vriendenclub van MidWest. Het is een betaalbare werkplaats voor lokale ondernemers en initiatieven. Gevestigd in een oud schoolgebouw in Amsterdam-West, waar je in een grote, lichte ruimte zit (zie de foto bovenaan dit artikel), met aan beide kanten een tuin waar je ook kunt zitten. Het is er rustig en staat hele chille muziek op. Je kunt hier trouwens ook terecht voor een kop koffie, biertje of een tosti, want zoals de naam al zegt is het ook gewoon een café.

Kosten: €180 per jaar, wat neerkomt op €15 per maand. Hiervoor kun je er flexwerken, ben je lid van het professionele netwerk, en word je uitgenodigd voor alle lunches, netwerkborrels, presentaties en bijeenkomsten. Ook krijg je korting op drankjes in het café en/of zaalhuur.

Lees ook: 10 koffietentjes in Amsterdam-West waar je kunt werken

Tribes Amsterdam Raamplein

Tribes Amsterdam Raamplein ligt midden in het centrum van Amsterdam in het Rijksmonument Raamplein 1. Ik ben er in m’n leven wel 1.000 keer langsgefietst zonder dat het me is opgevallen, terwijl het een prachtig statig pand is. Oorspronkelijk was het het onderkomen van de Eerste Openbare Handelsschool, daarna de Hogeschool voor Economische Studies, later nam Warner Bros (voormalig Eyeworks) haar intrek – waarvan de originele filmzaal zich nog in het pand bevindt.

Deze coworking space heeft veel ramen waardoor er lekker veel daglicht binnenkomt, een gave inrichting en veel diverse ruimtes en werkplekken. En dan heb ik het nog niet eens over de enorme tuin gehad – lunchpauze in de zon anyone? – en dat in het centrum van Amsterdam. Bij Tribes Amsterdam Raamplein kun je een kantoor huren voor een dag, een week, een maand, een jaar of langer. Een dagpas kost €32, een pas voor 10 dagen coworken €186.

Tip: bij Tribes Amsterdam Raamplein kun je ook terecht met een Croissant abonnement, wat ideaal is als je graag op verschillende plekken werkt – lees er meer over in dit blog!

MOMA&CO

MOMA&CO is een coworking space in Amsterdam-West. Hier kun je een eigen kantoor, vast bureau of flexwerkplek huren. De flexwerkplek is een soort hokje (werkhuisje noemen ze het zelf) met daarin een bureau, lampje, stopcontacten en bureaustoel. Daardoor kun je lekker afgesloten werken, maar doordat je in een open ruimte zit hoor je wel wat rumoerigheid uit de kantoren in het pand. Bij MOMA&CO huur je vanaf €21,50 per dag een flexwerkplek of vanaf €285 per maand een eigen bureau binnen een gedeeld kantoor.

Tip: ook bij bij MOMA&CO kun je ook terecht met een Croissant abonnement!

Croissant review: een abonnement voor coworking spaces

Hashtag Workmode

Hashtag Workmode is een coworking space speciaal voor vrouwelijke ondernemers, met een focus op netwerken. De kantoren zitten vol creatieve ondernemers zoals fotografen, social media experts, marketing masterminds en webdesign helden, en er wordt veel gedaan om hen met elkaar in contact te brengen. Er is een locatie in Amsterdam, Apeldoorn, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Ze zijn allemaal even mooi ingericht, vol kleur, grote planten en Instagrammable hoekjes.

Kosten: vanaf €179 per maand voor een flexplek voor 8 dagen per maand. Dit is inclusief koffie en thee, een community van 200 vrouwen, korting op evenementen, huisfotograaf en een kantoorfiets. Je kunt ook een dagpas voor €59 kopen, inclusief 1 uur meeting room, koffie en thee.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WORKMODE (@hashtag_workmode)

TSH collab

The Social Hub (voorheen The Student Hotel) heeft op een aantal van hun locaties coworking spaces geopend, genaamd TSH Collab. In Amsterdam kun je bij City en West terecht, maar er zijn in totaal zeven locaties in Nederland. Je kunt er een flexplek, eigen bureau of kantoorruimte huren. Allemaal even bijzonder ingericht, en doordat ze in The Student Hotel zitten ben je altijd omringd door jonge mensen.

Kosten: €115 per maand voor een flexplek, die je van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 18:30 uur kunt gebruiken. Daarnaast krijg je toegang tot alle collab locaties, gratis koffie, thee en printen, twee uur gebruik van een meeting room, alle hotel perks zoals de gym en fietsen, en 20% korting op het restaurant The Commons.

Lees ook:

Artikel van 28-08-2018, laatste update: 15-11-2023

7 likes

Your email address will not be published.