coworking spaces in Amsterdam

Digital nomad

3 fijne coworking spaces in Amsterdam

28 augustus 2018

Tags: , ,

Coworking spaces zijn gedeelde werkomgevingen waar je een flex of vaste werkplek kunt huren. Ideaal voor zzp’ers, thuiswerkers, start-ups, kleine organisaties en natuurlijk digital nomads. Het is bedoeld om isolement en afleiding van thuiswerken tegen te gaan, maar brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Want vanuit (een tijdelijk) huis, hostel of een koffiebar werken is niet altijd mogelijk én vergt veel zelfdiscipline. Nu ik de hele zomer in Amsterdam ben, ben ik op zoek gegaan naar fijne plekken om vanuit te werken. Dit zijn mijn 3 favo coworking spaces in Amsterdam.

Lees ook: Wat zijn de voor- en nadelen van coworking spaces?

MidWest

MidWest zit in een oud schoolgebouw in Amsterdam-West. Je kunt er een ruimte of kantoor huren, of flexwerken in het café. Dat is een grote, lichte ruimte (zie de foto bovenaan dit artikel), met aan beide kanten een tuin waar je ook kunt zitten. Het is er rustig en staat hele chille muziek op. Je kunt hier trouwens ook terecht voor een kop koffie, biertje of een tosti, want zoals de naam al zegt is het ook gewoon een café.

Kosten: €65 voor een half jaar, of €120 voor een jaar. Hiervoor kun je er twee dagen per week flexwerken, ben je lid van het professionele netwerk, en word je uitgenodigd voor alle lunches, netwerkborrels, presentaties en vrijmibo’s. Ook krijg je korting op drankjes in het café.

Lees ook: 5 koffietentjes waar je kunt werken in Amsterdam-West

TSH collab

The Student Hotel heeft sinds begin dit jaar op een aantal locaties coworking spaces, genaamd TSH Collab. In Amsterdam kun je bij City en West terecht, maar er zijn in totaal zeven locaties in Nederland. Je kunt er een flexplek, eigen bureau of kantoorruimte huren. Allemaal even bijzonder ingericht, en doordat ze in The Student Hotel zitten ben je altijd omringd door jonge mensen.

Kosten: €99 per maand voor een flexplek, die je van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 18:30 uur kunt gebruiken. Daarnaast krijg je toegang tot alle collab locaties, gratis koffie, thee en printen, twee uur gebruik van een meeting room, alle hotel perks zoals de gym en fietsen, en 20% korting op het restaurant The Commons.

#Workmode

#Workmode is een coworking space speciaal voor vrouwelijke ondernemers, met een focus op netwerken. De kantoren zitten vol creatieve ondernemers zoals fotografen, social media experts, marketing masterminds en webdesign helden, en er wordt veel gedaan om hen met elkaar in contact te brengen. De twee locaties in Amsterdam zitten op de Brouwersgracht en Oudezijds Achterburgwal, en er zijn ook locaties in Utrecht en Rotterdam. Ze zijn allemaal even mooi ingericht, vol kleur, grote planten en Instagrammable hoekjes.

Kosten: vanaf €160 per maand (bij een lidmaatschap van een half jaar) voor een flexplek voor drie dagen per week, 24/7 toegang. Dit is inclusief  onbeperkt sterke koffie, biologische en verse thee, fruit, snel Wi-Fi, comfortable bureaustoelen en vergaderruimtes. Daarnaast krijg je 70% korting op de #Workmode Academy.

Lees ook:

Dit zijn mijn favoriete coworking spaces in Amsterdam tot nu toe! Ik heb zelf besloten voor Café MidWest te gaan, omdat het er zo licht is, ik de sfeer daar heel fijn vind, het niet veel kost en het dus niet uitmaakt dat ik niet altijd in Amsterdam ben.

7 likes

Your email address will not be published.