add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Het leven van een digital nomad: Suzanne Schuringa (26)

Digital nomad

Het leven van een digital nomad: Suzanne Schuringa (26)

6 februari 2020

Tags:

Suzanne Schuringa ontdekte de digital nomad lifestyle al vroeg. Ze is nu 26 jaar, en combineert reizen en werken al zo’n vier jaar. Je kunt je dus voorstellen dat ze aardig wat ervaring heeft opgedaan! Suzanne en ik ‘kennen’ elkaar al een paar jaar via Instagram, maar het is er jammer genoeg nog niet van gekomen in real life te meeten. Dat is dan weer het nadeel van het nomad-leven, de wereld is groot. 😉 Benieuwd hoe ze een digital nomad werd, wat ze qua werk doet en waarom ze nu, in de winter, in Nepal zit? Lees snel verder!

Lees ook: 5 digital nomad blogs die jou helpen er ook een te worden

Wanneer ben je een digital nomad geworden?

“Ik kan niet één precies moment aanwijzen dat ik besloot om digital nomad te worden. Ik begon met ondernemen en het reizen toen ik 21 was, met name veel kortere tripjes. Ik werkte voor mijzelf in de fooddesign sector. Hiervoor kon ik reizen inzetten om trendspotting en inspiratie op te doen voor mijn werk. Superleuk! Ook deed ik administratief werk voor een zonnepanelen bedrijf in Rotterdam, waarbij ik niet fulltime aanwezig hoefde te zijn, dus ook veel kon blijven reizen. Mijn basis was wel in Nederland, omdat ik ook studeerde in Den Bosch. Een paar jaar later ben ik in een burn-out terecht gekomen, maar toen ik hier boven op was, besloot ik om te gaan reizen voor een onbepaalde tijd.

Dat is alweer bijna 4 jaar geleden, dus ik denk dat ik kan zeggen dat de basis voor een digital nomad leven toen is begonnen. Ik ben in de afgelopen 4 jaar, één keer voor een langere tijd teruggekomen naar Nederland omdat mijn stiefvader heel ziek was, maar hierna heb ik het ‘nomad leven’ weer opgepakt omdat ik de vrijheid miste.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Suzanne / Digital nomad (@suzannesomewhere) op

Waar ben je op dit moment?

“Op dit moment zit ik in Nepal voor werk. Ik open samen met een vriend hier drie restaurants met onze concepten. Een super leuk, groot project waarvoor ik me al een paar maanden in Nepal bevind. Al moet ik toegeven dat ik niet het beste seizoen heb gekozen, de winter in Nepal zonder verwarming is best even pittig haha.

Ik ben hier terecht gekomen doordat ik drie jaar geleden diezelfde vriend heb geholpen met het openen van een restaurant. Dat was een hele leuke samenwerking en hij belde me afgelopen jaar op of ik zin had in een grote klus om iets op te bouwen. Daar kon ik geen nee tegen zeggen. Ik blijf in Nepal tot eind februari en reis daarna door naar India, waar ik een fotoshoot boeking heb. Hier heb ik ook superveel zin in.”

Hoe zorg je on the road voor inkomsten?

“Voor mij verschilt dit heel erg per land en per moment. Ik denk dat ik kan zeggen dat ik niet de perfecte baan heb achter een laptop en ik houd ervan om mezelf uit te dagen. Mijn baan bestaat momenteel voornamelijk uit fotografie klussen, met name lifestyle en food. Daarnaast ontwikkel ik foodconcepten en doe ik social media, design, content en marketing klussen. Super divers dus eigenlijk!”

Lees ook: 7 digital nomad beroepen

Wat vind je het leukst aan het leven als digital nomad?

“De vrijheid die ik ervaar in de manier van leven. De mensen die ik ontmoet, de prachtige locaties en alle ervaringen die ik opdoe in het algemeen. Ik zou niet één specifiek ding kunnen opnoemen wat ik het leukst vind. En ook het idee dat ik de winter kan ontsnappen! Ik ben best gevoelig voor de grauwe, koude dagen in Nederland haha.”

Wat had je van tevoren anders verwacht?

“Ik had geen specifieke verwachtingen. Maar wat ik niet had gedacht, is dat ik zoveel bijzondere en leuke connecties zou opdoen. Op werkgebied, maar ook zeker ook op persoonlijk vlak. Sommige vrienden en werkconnecties heb ik al op zeven verschillende plekken over de wereld gezien en veel zijn mij komen opzoeken. Echt superleuk!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Suzanne / Digital nomad (@suzannesomewhere) op

Is er iets wat je achteraf anders had gedaan?

“Niet per se. Al reisde ik vroeger wat sneller en nu iets langzamer. Maar dat heeft ook met de hoeveelheid werk te maken. Als ik minder klussen heb, reis ik iets sneller en anders iets langzamer.”

Heb je tips andere digital nomads (to be)?

“Minder denken en meer doen! Ik bedoel, wat is het ergste dat er kan gebeuren? Misschien is dat uiteindelijk geen klussen krijgen? Teruggaan naar Nederland? Een financieel risico lopen? Ik denk dat je dan al zoveel ervaringen en prachtige plekken gezien hebt dat het, het risico waard is. Wel is het slim is om iets te sparen voor je deze beslissing neemt. En doe het op jouw manier. Er is niet één manier van leven als digital nomad. Voor de één is het misschien een paar maanden per jaar reizen, voor de ander non-stop reizen.

Wel wil ik zeggen dat het beeld als nomad soms geromantiseerd wordt. Voor mij heeft het nomad-leven echt twee kanten. Ik reis alleen en de eenzaamheid kan soms inslaan. Vrienden kan ik echt heel erg missen en banen vallen niet uit de lucht, dus soms moet je een beetje creatief zijn. Al met al, vind het een super leuk avontuur en kan het zeker aanraden, maar weet wel dat het niet altijd ‘instagram perfect’ is.”

Volg Suzanne op Instagram om op de hoogte te blijven van haar avonturen, en check haar website voor haar diensten!

Meer verhalen van digital nomads? Lees de interviews met:

0 likes

Your email address will not be published.