Alleen op reis terwijl je een relatie hebt

Travel

Alleen op reis terwijl je een relatie hebt: 6 tips

25 augustus 2020

Tags: ,

Normaal gesproken ga ik vier keer per jaar een volle maand alleen op reis, en daarnaast hier en daar nog een weekendje weg. Dat deed ik al toen ik m’n vriend leerde kennen, en doe dat ondanks onze relatie nog steeds. Sommige mensen vinden dat gek: waarom ga je niet samen op reis? Kun je elkaar wel zo lang missen? En vindt hij dat goed? Allemaal terechte vragen (behalve de laatste), maar ik denk dat het in een relatie juist belangrijk is om je eigen ding te blijven doen. En elkaar missen laat je weer extra beseffen hoe blij je met de ander bent! Dat betekent niet dat het altijd even makkelijk is. Daarom bij deze mijn tips voor als je alleen op reis gaat terwijl je een relatie hebt.

Lees ook: Solo reizen: alle tips die je nodig hebt voor je eerste reis

Alleen op reis terwijl je een relatie hebt

Houd contact

Als ik m’n vriend mis en ‘m dan via Facetime zie, mis ik ‘m alleen maar meer. Dat zou een reden kunnen zijn om niet te Facetimen, want dan kun je het een beetje vergeten en lekker opgaan in je reis. Toch zou ik dat niet zo snel doen, omdat je dan niet alles met elkaar deelt en op den duur een beetje uit elkaar groeit. Wij appen de hele dag door en Facetimen om de dag of twee dagen, net wanneer het uitkomt. Zo delen we alles wat we meemaken toch met elkaar. Maak dus afspraken over de hoeveelheid contact, en houd je ook echt aan momenten dat jullie hebben afgesproken om te Facetimen. Zie het als een date!

Tip: koop een iPhone splitter, zodat je met oortjes in kunt bellen terwijl je je telefoon oplaadt. Ik zeg dit uit ervaring. 😅

Luister ook naar de thuisblijver

Niet alleen degene die op reis is maakt leuke dingen mee, degene thuis ook. Zorg er dus voor dat als je contact met je geliefde hebt, het niet alleen over reisverhalen gaat. Luister ook naar degene die nog wel in Nederland zit, want dat is net zoveel waard.

Digital nomad en de liefde: kan dat samen?

Combineer reizen

Combineer waar mogelijk jullie reizen! Als ik een maand op reis ben, komt m’n vriend mij meestal een à twee keer opzoeken. Of we regelen het zo dat we samen ergens heen vliegen, en ik langer blijf. Onze laatste reis bijvoorbeeld begon met vier nachtjes New York, daarna gingen we door naar Mexico, waar hij na vijf nachtjes weer naar huis vloog en ik nog drie weken bleef. Een andere keer heb ik hem een week in Istanbul opgezocht, waarna ik doorvloog naar Tel Aviv.

Op die manier zijn we samen al op de Malediven geweest, in LissabonIstanbulLondenParijsCinque Terre, Milaan, BerlijnValencia, Madrid, New York en Isla Mujeres. Dat lukt normaal gesproken niet zo makkelijk binnen 2,5 jaar! Het scheelt natuurlijk enorm dat reizen ook zijn hobby is, hij vaak voor werk op reis moet, en ook van solo reizen houdt. Zodat ik niet de enige ben die vaak van huis is. We begrijpen elkaar hierin en gunnen het elkaar ook. Hierdoor hebben we geen ‘standaard’ leven samen, maar dat maakt het juist heel leuk.

Spreek een max af

Spreek af hoe lang jullie elkaar maximaal willen missen, en houd je daaraan. Dit is vooral voor mij nog een puntje waar ik op moet letten, want tijdens het boeken van een reis ben ik vaak zo enthousiast dat ik het liefst zo lang mogelijk blijf. En aangezien ik reizen en werken combineer, hoef ik niet voor een baas naar huis. Maar de laatste drie weken alleen in Mexico waren wel echt te lang, dus hebben m’n vriend en ik de afspraak gemaakt dat we elkaar voortaan maximaal twee weken willen missen. Daar houden we dus rekening mee bij het boeken van de volgende reizen. Dit is iets waar je gaandeweg achterkomt. Sommigen vinden een week reizen zonder vriend(in) al te lang, anderen houden een maand makkelijk vol.

Lees ook: Wil je met me trouwen? Het aanzoek aan de Amalfi kust

Verras elkaar

Als mijn vriend en ik weten dat we elkaar een tijd gaan missen, zorgen we meestal voor een verrassing voor elkaar. Zo heeft m’n vriend mij een keer een kleurboek voor volwassenen met kleurpotloden gegeven, omdat hij wist dat dat me leuk leek en ik dit op reis als ontspanning kon doen. Voor Valentijnsdag heb ik hem brownies per post opgestuurd en ik stop vaak een briefje in z’n koffer. Het hoeven geen grote dingen te zijn, het gaat om het gebaar! Een ander idee is om van reizen iets mee terug te nemen. Zo zoekt m’n vriend vaak een vegan snack voor me uit, wat ik super lief en lekker vind.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Digital Nomad NL – Agnès (@agnes.onthemove) op

Vertrouw elkaar

Als je alleen op reis gaat terwijl je een relatie hebt, is vertrouwen heel belangrijk. Bij ons is dit eigenlijk geen issue; we zijn niet jaloers aangelegd, maar zijn allebei ook heel eerlijk en weten onze grenzen. Ik houd altijd in gedachten: wat zou ik ervan vinden als mijn partner dit zou doen? Als ik daar helemaal oké mee ben doe ik het, anders niet. Daarnaast zijn we allebei geen enorm sociale wezens of feestbeesten, wat ook zal schelen. Dit is iets waar je gaandeweg achterkomt, van tevoren weet je niet hoe je het gaat vinden. Merk je toch dat je ergens mee zit? Praat erover, dat scheelt meestal al de helft.

Voor al deze tips geldt: voor ons werken ze, maar dat betekent niet meteen dat dat het voor elke relatie doet. Probeer verschillende dingen uit en kijk wat voor jullie werkt! Meer tips:

Inspiratie nodig voor je solo reis? Lees dan deze blogs:

2 likes

Your email address will not be published.