add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Yoga in Kaapstad, Zuid-Afrika

Travel

Yoga in Kaapstad: een aantal héle fijne opties

8 maart 2018

Tags: , ,

Eén van de eerste dingen die ik doe als ik in een nieuwe stad aankom, is op zoek gaan naar een yoga lesje. Het helpt me ontspannen en bij mezelf blijven tijdens een toch altijd weer even spannende tijd. In Kaapstad heb ik een aantal hele fijne lesjes gevolgd, waaronder yoga in het park en op het strand, die ik graag met je deel. Dit zijn mijn tips voor yoga in Kaapstad:

Sunset yoga, anyone?

Ik ben verliefd op de zonsondergang in Zuid-Afrika. Zodra de zon begint te zakken, kleurt de lucht geel, oranje en rood. Het perfecte moment voor een picknick op bijvoorbeeld Signal Hill, maar ook voor een yoga les! De yogi’s in Kaapstad maken graag gebruik van dit prachtige uitzicht, dus er worden veel sunset yoga lessen gegeven. En die zijn echt een ervaring op zich! Alleen al het uitzicht op de ondergaande zon geeft je een heerlijk ontspannen gevoel. Een paar aanraders:

  • Elke woensdagavond kun je via Sea Sun Yoga gratis (!) een yoga-les bij zonsondergang op Camps Bay volgen.
  • Elke zondagavond geeft The Om Revolution sunset yoga op Clifton Beach. Voor R50 (nog geen €3,50) mag je meedoen.

Neem wel je eigen matje of handdoek mee. Lijkt yoga in de buitenlucht je heerlijk, maar het strand niks? The Om Revolution geeft ook op andere tijdstippen en locaties (bijvoorbeeld in de Company’s Garden) les. Aanrader!

Yoga studio’s in Kaapstad

Je kunt natuurlijk ook gewoon bij een yoga studio terecht. Een aantal opties voor yoga in Kaapstad:

  • The Yoga Life, in De Waterkant. Deze studio geeft onder andere bikram, power, vinyasa en restore yoga. Ook zijn er drie keer per week gratis lessen voor beginners. Een ‘drop in’ les kost R130 (€8,80).
  • Bij Yoga Zone, in Gardens, wordt vinyasa, vinyasa flow, bikram, yin yoga, en yoga nidra gegeven. Ook hier is de prijs van een ‘drop in’ les R130 (€8,80), maar als je langer in Kaapstad bent kun je ook een abonnement nemen van twee weken ongelimiteerd yoga voor R195 (€13,20).
  • Unraveled Yoga, ook in Gardens, ziet er met muren vol graffiti anders uit dan wat je van een yoga studio gewend bent. Maar dat is juist onderdeel van de ervaring! Er worden verschillende soorten flow gegeven, naast zwangerschaps- en yin yoga. Voor een ‘drop in’ les betaal je R140 (€9,50).

Meer weten over Kaapstad? Lees hier mijn andere tips, bijvoorbeeld over vegan eten in Kaapstad.

1 likes

Your email address will not be published.