Grysilde Velstra (28)

Digital nomad

Het leven van digital nomad Grysilde Velstra (28)

28 augustus 2020

Tags:

Grysilde Velstra is online marketeer, business coach en oprichter van Dutch Digital Nomad. Als ware vrijheidszoeker paste ze niet in het 9 tot 5 kantoorleven, en was altijd bezig met het plannen van de volgende vakantie. Op een gegeven moment realiseerde ze zich dat ze vrijheid miste. Ze wilde haar liefde voor (web)design en marketing combineren met een levensstijl vol vrijheid. En dat is gelukt! In dit blog lees je haar verhaal, van het opzeggen van de huur tot het worden van business coach.

Lees ook: Hoe word je een Digital Nomad? Een stappenplan

Het leven van digital nomad Grysilde Velstra

Wanneer ben je een digital nomad geworden?

“Per 1 februari 2019 hebben mijn vriend en ik de huur van onze toenmalige woning opgezegd en vlogen we voor ons eerste echte digital nomad avontuur naar Bali. Voorafgaand waren we natuurlijk al wel veel bezig geweest om alles in goede banen te leiden. Zo werkte ik al anderhalf jaar als zelfstandige, maar dan ‘gewoon’ vanuit huis in Nederland. In 2019 kwam daar dus verandering in. We zijn toen voor drie maanden naar Bali gegaan en de rest van het jaar hebben we het reislustige werken goed in stand gehouden. Zo zijn we later dat jaar voor twee maanden naar Bangkok gegaan en later ook nog twee maanden naar New York. 2019 beviel ons zo goed dat we wisten dat we deze levensstijl wilden aanhouden.

Daarom hebben we tijdens ons verblijf in New York gezocht naar een huurwoning in Nederland, zodat we in de winter van 2019 weer een eigen woning zouden hebben in Nederland. Ik stond inmiddels al een jaar of tien ingeschreven bij de woningbouw in Friesland en was daarom meteen aan de beurt. Toen we een mooi nieuwbouwplan in Heerenveen zagen, met oplevering in december 2019 bood dat een perfecte oplossing. We kwamen 1 november 2019 terug in Nederland en konden 3 december verhuizen!”

Waar ben je op dit moment?

“Ik vind het heerlijk om in de maanden in Nederland gewoon terug te komen in ons eigen huisje. Dus die huurwoning houden we de komende jaren ook gewoon aan. Die dubbele lasten kunnen we makkelijk aan nu! Plus, we hadden het ook niet beter kunnen treffen. Want nu konden we met het hele Corona-gebeuren gewoon thuis zijn, in ons eigen huis. Ik had er niet aan moeten denken om maandenlang te gast te zijn bij mijn ouders, haha!

Dit jaar (2020) is anders verlopen dan verwacht, net als bij vele anderen. We hadden grootse reisplannen, maar net voordat we naar Amerika op reis zouden gaan, ging de wereld op slot. Echt letterlijk twee dagen voordat we gingen vliegen, kwam Trump met de Europese travelban. Achteraf gezien vind ik dat alleen maar prettig, want anders hadden we in Amerika gezeten en hadden we veel gedoe gehad met naar huis reizen.

Dus in 2020 reis ik een stuk minder dan verwacht, maar nog wel net zo vrij als in 2019. Ik werk waar en wanneer ik wil, alleen dan in Nederland. Het grootste voordeel hiervan is dat ik meer heb gewerkt dan anders. Want we mochten een paar maanden lang natuurlijk amper iets doen qua leuke dingen. 😉 Hierdoor is mijn bedrijf al flink gegroeid!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Grysilde ☆ Ondernemerscoach (@dutchdigitalnomad.nl) op

Hoe zorg je on the road voor inkomsten?

“Zolang ik mijn laptop bij me heb en een internetverbinding heb, kan ik werken. Naast dat ik online cursussen aanbied aan mensen die een eigen bedrijf willen opzetten, bied ik nu ook online coachingsprogramma’s aan, en heb ik al meerdere mensen 1-op-1 mogen coachen. De online cursussen kan ik overal ter wereld updaten en uitbreiden. En ook de online coachingsprogramma’s verlopen allemaal online. Hierdoor hoef ik mijn werkzaamheden nooit stop te zetten.

Als ik in het buitenland ben, vind ik het wel lekker om wat minder te werken dan in Nederland. Ik zorg er dan vaak voor dat ik vier à vijf dagen in de week werk en dan max vier à vijf uurtjes per dag. Afhankelijk van hoeveel werk ik heb.”

Benieuwd naar het aanbod van Grysilde? Check dan o.a.:

  • Online cursus Fulltime reizen & online werken: voor iedereen die een eigen bedrijf wil opzetten en het liefst zoveel mogelijk wil reizen. Je leert precies hoe jij succesvol je eigen online bedrijf kunt opzetten. Van het vaststellen van jouw doelgroep, het vinden van klanten tot het vermarkten van je bedrijf.
  • Online cursus Virtual Assistant Skills: voor iedereen die Virtual Assistant wil worden. In deze cursus worden de meest gevraagde en populaire skills van A tot Z behandeld.
  • 1-op-1 coaching: gedurende 12 weken intensief werken aan de groei van jouw bedrijf én jezelf als ondernemer. Denk aan nieuwe strategieën die je kunt toepassen, je mindset, zichtbaarheid en veel meer. Ideaal voor mensen die graag een bedrijf willen opzetten of hun bedrijf willen laten groeien, maar niet weten hoe ze dat voor elkaar krijgen.
  • Starters Workation Bali: werken aan je bedrijf, in het paradijs. Voor mensen die in de startfase zitten van het opzetten van een eigen bedrijf (een jaaromzet van €0 tot €50.000). Samen met een groep like-minded deelnemers ga je keihard aan de slag om jouw bedrijf te laten groeien. Je zult deelnemen aan verschillende workshops en zult geïnspireerd raken door succesvolle ondernemers die hun verhalen met jou delen.

Grysilde Velstra (28)

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

“Ik werk gemiddeld zo’n 30 uur per week. Maar soms zitten er weken tussen dat ik veel meer of minder werk. Dit hangt af van of er een lancering is, of ik veel coachees begeleid en hoeveel opdrachten ik als freelancer aanneem. Als ik in Nederland ben, werk ik vanuit huis en kantoor. Dit probeer ik een beetje 50/50 te doen. Normaal had ik geen kantoor, maar toen Corona om de hoek kwam kijken en de reizen in 2020 geannuleerd werden vond ik het wel lekker om een plek te hebben om te werken. Vanuit huis werken gaat me op een gegeven moment vaak wel vervelen namelijk. Dat vind ik dan ook het fijne van het digital nomad leven, elke paar maanden weer een andere omgeving waarin je kunt werken, de leuke koffietentjes en coworking plekken.”

Lees ook: Croissant: een wereldwijd abonnement voor coworking spaces

Wat vind je het leukst aan het leven als digital nomad?

“Vrijheid hebben. Kunnen reizen wanneer ik maar wil. Genieten van al het moois om me heen en het kunnen helpen van mensen om hetzelfde te bereiken.”

Wat had je van tevoren anders verwacht?

“Ik ben er redelijk zonder verwachtingen ingestapt. Ik verwachtte dat het me vrijheid en veel plezier zou brengen. Verder dan dat ging ik niet. En daar ben ik heel blij mee. Daardoor heb ik alles als super leerzaam en leuk ervaren.”

Is er iets wat je achteraf anders had gedaan?

“Nee. Ik geloof in het leren van je eigen ‘fouten’. En eigenlijk noem ik dat ook geen fouten maar ‘ervaringen’. Het leven zoals je dat nu leidt is hoe je het zelf hebt gecreëerd. Ik vind het prachtig om te zien hoe ik mijn leven heb weten vorm te geven en als ik alles zo mogen overdoen, zou ik het weer precies zo doen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Grysilde ☆ Ondernemerscoach (@dutchdigitalnomad.nl) op

Heb je tips voor digital nomads to be?

“Bedenk van te voren met welke skills jij een online bedrijf kunt opzetten. Ga voordat je aan je wilde avontuur begint thuis alvast na wat jij qua diensten kun aanbieden en oefen daar alvast mee. Op die manier kun je met een gerust hart je eerste digital nomad reis gaan maken. Kies een toffe bestemming uit, waar ook veel andere digital nomads zijn. Ga je bijvoorbeeld naar Bali, dan zul je zien dat je lang niet de enige digital nomad bent. Er is een complete community en daardoor zijn er super veel faciliteiten voor je beschikbaar. Je kunt bijna overal lekker werken en er is goede wifi. Ga je naar de Filipijnen? Dan kom je er al snel achter dat je daar amper kunt werken door de slechte faciliteiten en wifi. Dus denk niet alleen na over een mooie bestemming, maar ook of een bestemming digital nomad-proof is. En verder: ga je dromen achterna. Als dit iets is wat je wilt, dan kun je het bereiken. Vertrouw in je eigen kunnen!”

Volg Grysilde Velstra via Instagram en check ook zeker haar website!

Lees ook: De beste Digital Nomad bestemmingen binnen Europa

1 likes

Your email address will not be published.