Vegan in Parijs

Travel

Vegan in Parijs: 3 hotspots

6 september 2019

Tags: , , ,

Frankrijk staat bekend om gerechten als Steak Frites, croque monsieur, crêpes, en oeuf en cocotte. Op het menu vind je vooral gerechten die op vlees en kaas gericht zijn, en niet zozeer op groenten. Maar dat betekent niet dat je er niet veganistisch kunt eten! Vooraf onderzoek doen helpt een heleboel, dus bij deze mijn tips voor vegan in Parijs eten.

Lees ook: How to: een goedkoop weekendje Parijs

Vegan in Parijs

Grenier de Notre Dame

Toen we vrijdagavond langs de Seine wandelden op zoek naar drinks & dinner, zagen we dat daar vooral mensen zaten die zelf eten en drinken hadden meegenomen. Het zag er super gezellig uit, maar wij werden steeds hongeriger. Na een beetje Google-werk vond ik 15 minuten verderop Grenier de Notre Dame. Het ligt in een smal maar gezellig straatje, met een een klein terras waar precies nog een plekje voor ons was. De kaart bestaat uit vega en vegan gerechten, dus je moet even goed kijken wat je bestelt. Ik ging voor L’assiette Berbère, en kreeg een volgeladen bord met rijst, ratatouille, seitan, gerookte tofu, een soort tofu kroketje, salade, en vijgen. Heerlijk! Voor twee hoofdgerechten, een grote fles water en één ginger limonade rekenden we €52 af.

Cloud Cakes

Cloud Cakes is een all vegan coffee shop, in het 2e arrondissement. Wij gingen hier op een zondag naartoe, om uitgebreid te brunchen. En of dat kon! We deelden het brunch menu, bestaande uit een warme drank, juice, volkoren croissant, scrambled tofu met aardappelsalade, en pannenkoeken met slagroom en fruit. En zoals ik al eerder zei: alles is vegan. We hebben enorm lopen smullen, en het was meer dan genoeg voor ons tweeën – en we zijn niet de kleinste eters. Verder vind je op de menukaart van Cloud Cakes dingen als grilled cheese, diverse bowls, en enorm veel verschillende taartjes, muffins en cakes. Voor de vegan brunch en een croissant to go rekenden we €28 af.

In deze mini-vlog van Parijs laat ik de brunch zien:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Wild & the Moon

Bij Wild & the Moon is alles organic, plantaardig, zonder toevoegingen, glutenvrij en er wordt geen plastic gebruikt. Een top concept! Het zit door de hele stad en is meer een take-away café, maar in sommige vestigingen kun je ook gewoon gaan zitten. Op de kaart vind je juices, smoothies, smoothie bowls, hartige bowls, en toetjes. Wij hebben hier een keer eten gehaald om, net als de Fransen, aan de seine te picknicken. Voor een Earth Bowl en Coconut Curry rekenden we €22 af. De dag erna haalde ik nog een Wild Bó Bùn, om in de trein naar m’n volgende bestemming op te eten. Beide salades waren lekker, maar ik miste een klein beetje smaak.

Vegan in Parijs

Andere vegan hotspots in Parijs

  • Hank Pizza: vegan pizza’s
  • Hank Burger: vegan burgers
  • L’As du Fallafel: naar wat schijnt de beste falafel van Parijs
  • VG Pâtisserie – Pâtisserie Végétale: vegan bakkerij
  • Jah Jah By Le Tricycle: veganistisch restaurant dat werd aangeraden door ons hotel

Lees ook: Hotel Grand Amour in Parijs: slapen in een artistieke roze kamer

1 likes

Your email address will not be published.