add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

16x de mooiste foto spots in Parijs

Travel

21x de mooiste foto spots in Parijs

10 oktober 2023

Tags: , , ,

Parijs is een enorm fotogenieke stad. Eigenlijk wil je van elke hoek wel een foto maken. De oude historische gebouwen, Franse stijl, overdekte passages, vergulde bruggen, en ga zo maar door. En dan heb je natuurlijk de bekende gebouwen zoals de Eiffeltoren, het Louvre, Arc du Triomphe, de Notre-Dame, en de wijk Montmartre met Sacré-Cœur nog. Stuk voor stuk bezienswaardigheden die je waarschijnlijk wel wilt bezoeken en waar je ook meteen mooie foto’s kunt maken. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Daarom in dit blog een verzameling van de mooiste Instagram foto spots in Parijs!

Lees ook: 11x de leukste hotels in Parijs voor je stedentrip

Foto spots in Parijs met uitzicht op de Eiffeltoren

De meest iconische foto spots in Parijs zijn toch wel die rondom de Eiffeltoren. Deze trademark kun je vanaf verschillende locaties goed zien én fotograferen. Hieronder lees je mijn favorieten. Enne, eigenlijk is dit ook meteen een lijstje bezienswaardigheden voor een Parijs stedentrip!

Lees ook: Tips voor een budget weekend Parijs

1. Dakterras Galeries Lafayette

Een van mijn favoriete plekken in Parijs is het dakterras van Galeries Lafayette aan de Boulevard Haussmann (Galeries Lafayette Rooftop). Een warenhuis dat sowieso al een bezoekje waard is dankzij de koepel van glas in lood. Maar pak zeker ook even de lift en roltrap naar de 7e verdieping! Daar vind je een dakterras met weids uitzicht over Parijs. Toegang is gratis en er staan diverse zitjes zodat je even bij kunt komen en uitgebreid de verte in kunt staren.

Parijs budget tips: het dakterras van Galeries Lafayette

2. Rue de l’Université

Een mooie foto spot dichtbij de Eiffeltoren is Rue de l’Université, omdat je de ‘m vanaf de grond kunt bekijken en fotograferen. Daardoor is het wel een hele drukke straat – een echte Instagram hotspot. Toen ik hier was, stond er zelfs een hek. Dus als je graag foto’s maakt zonder dat er andere mensen opstaan moet je creatief zijn of vroeg de wekker zetten.

Instagram foto spots in Parijs: Rue de l’Universite

3. Trocadéro

Trocadéro is een van de populairste plekken om foto’s van de Eiffeltoren te maken. Je vindt er een groot plein met geweldig uitzicht. Ook op de trap naar de Eiffeltoren toe kun je hele goede foto’s maken!

 

View this post on Instagram

 

Een bericht gedeeld door Billie Rose (@billierose)

4. Le Recrutement Café

Le Recrutement Café (36 Boulevard de la Tour-Maubourg) is ook een heel fotogeniek plekje. Je hebt er namelijk een schattig straatje, Frans terras en het uitzicht op de Eiffeltoren in één. Als je de Rue Saint-Dominique inloopt richting de Eiffeltoren kom je trouwens nog meer mooie foto spots tegen.

Foto spot in Parijs: Le Recrutement Café op de Rue Saint-Dominique

5. Hotel Plaza Athénée

Sex and the City fan? Dan herken je Hotel Plaza Athénée met uitzicht op de Eiffeltoren vast. Om hier foto’s te maken moet je wel een kamer boeken, en dat mag wat kosten. Maar je hebt dan wel meteen toegang tot de Dior Institute spa, 5 restaurants, een cocktailbar en een seizoensgebonden ijsbaan. 😉

Lees ook: 9x de mooiste hotels in Parijs voor je stedentrip

6. Avenue de Camoëns

Dit is zo’n leuk plekje! Vanaf Avenue de Camoëns kun je de Eiffeltoren goed zien en doordat je boven straat niveau bent heb je geen last van andere mensen in beeld. Het is ook echt een leuk straatbeeld, dankzij mooie gebouwen, een lantaarnpaal en het sierlijke balkon. En nog niet zo bekend, dus niet al te druk. Stap uit bij metrostation Trocadero, vijf minuutjes lopen en je bent er!

Instagram foto spots in Parijs: Avenue de Camoëns

7. Pont Alexandre-III

Een van de mooiste bruggen van Parijs is de Pont Alexandre III. Het is de perfecte plek om de Eiffeltoren te spotten en dan door te lopen naar de Champs-Élysées! Maar niet voordat je een aantal foto’s hebt gemaakt. De brug zelf is super fotogeniek dankzij indrukwekkende sculpturen en gouden details, en vanaf de brug heb je uitzicht op de Eiffeltoren en de Seine. Ook een voordeel van deze fotospot: je kunt er vanuit verschillende hoeken mooie foto’s maken. Bijvoorbeeld met de Eiffeltoren op de achtergrond, maar juist ook van de brug zelf.

Instagram foto spot in Parijs: Pont Alexandre-III

Parijs Instagram spots

Alhoewel de Eiffeltoren natuurlijk de perfecte Parijs foto is, zijn er ook veel andere bekende Instagram hotspots. Komen ze!

Lees ook: Zo maak je foto’s als je alleen reist

8. Rue Crémieux

Als je van kleur houdt, moet je naar Rue Crémieux. Dit is een straatje vol gekleurde huizen. Elk huis heeft weer een andere kleur, dus het is een super leuk geheel. Weet wel dat er gewoon mensen in die huizen wonen, dus maak het niet te gek met je fotoshoot.

Instagram foto spot in Parijs: Rue Crémieux

9. Panthéon

Het Panthéon is een indrukwekkend 19e eeuws gebouw, ontworpen als kerk, maar later omgebouwd als tombe voor de laatste rust van belangrijke Fransen. Het is van binnen te bezichtigen en je kunt ‘m beklimmen voor een heel gaaf uitzicht over Parijs. Maar van buiten is het Panthéon ook een plaatje. Vanaf het terras van Jozi Café heb je er een mooi uitzicht op!

Bestel online vast een kaartje voor het Panthéon!

 

View this post on Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jack Elcalvo (@jackelcalvo)

10. La Maison Rose

Montmartre is in z’n geheel al een fotogenieke wijk, vol gekleurde restaurants, leuke pleintjes, schilders die aan het schilderen zijn en natuurlijk de Sacré-Cœur. La Maison Rose is een roze restaurant met groene luikjes, weelderige groene planten en het zit op de hoek van een straat. Het werd in 1908 geopend door Germaine Pichot. Het is een bekende foto spot, dus kijk niet gek op als je in de rij moet gaan staan om een foto te nemen. Je vindt ‘m op de Rue de l’Abreuvoir.

Parijs fotospots: La Maison Rose in Montmartre

11. Le Mur Des Je T’aime

De beroemde Le Mur Des Je T’aime vind je ook in Montmartre. Een muur van 40 m2, waar maar liefst 311 keer ‘ik hou van je’ op is geschreven in ruim 250 verschillende talen. Een romantisch plekje dus!

Parijs fotospots: Le Mur Des Je T’aime

12. Palais-Royal

Palais-Royal heb je vast al eens op Instagram voorbij zien komen. Op de binnenplaats staan 260 zuilen van zwart-wit gestreept marmer in verschillende hoogten. Deze installatie heet ‘Deux plateaux’, ofwel de ‘Zuilen van Buren’ en is een mooie spot voor foto’s. Maar ook de tuin van het Palais-Royal is heel fotogeniek dankzij de arcaden en de lanen met grote bomen aan weerszijden – en ook leuk: hij kwam in Emily in Paris voor.

Parijs foto spots: Palais-Royal

13. Viaduc des Arts

Viaduc des Arts, oftewel Promenade Plantée, is een voormalige spoorlijn op een viaduct. Het is omgetoverd tot een wandelpad van 5 km, waar je kunt wandelen terwijl je bent omringd door natuur en mooie uitzichten over de stad. Voldoende fotospots onderweg dus! Enne, misschien doet het je denken aan de High Line in New York? Dat klopt! De High Line is hierop is geïnspireerd – en dus niet andersom zoals je misschien zou denken.

14. The Hoxton Paris

The Hoxton Paris is een prachtig hotel in het 2e Arrondissement, op slechts 230 meter van metrostation Grands Boulevards. Natuurlijk is het het leukst als je hier overnacht zodat je op de kamer foto’s kunt maken, maar dat mag wat kosten. Gelukkig zijn de lobby, bar en het restaurant van The Hoxton Paris ook heel fotogeniek!

Dit zijn de 17 mooiste Instagram foto spots in Parijs

15. De Grote Moskee van Parijs

In het 5e arrondissement, dicht bij het Jardin des Plantes (zie hieronder), zit de Grote Moskee van Parijs, oftewel de Grande Mosqée de Paris. Het is de grootste moskee in Parijs en de op twee na grootste in heel Europa. Een heel bijzonder en bijna verborgen plekje in Parijs! Een oase van rust in de drukke stad. De centrale hal van de moskee is al prachtig, maar de binnentuin helemaal. Denk veel planten en bloemen, mozaïek, sierlijke bogen, en in het midden een kleine fontein.

Denk er wel even aan dat je schouders en knieën bedekt moeten zijn om bij de moskee naar binnen te mogen. Entree kost €3. Om de hoek zit de ingang van het theehuis, waar je wat kunt eten en drinken. Hier kan het dan wel weer erg druk zijn.

De Grote Moskee van Parijs, oftewel de Grande Mosqée de Paris

16. Jardin des Plantes

Nog een aanrader in het 5e arrondissement van Parijs is Jardin des Plantes. Dit is een botanische tuin met een grote variatie bloemen en planten. Heerlijk om rond te wandelen, op een van de vele bankjes te zitten, en natuurlijk foto’s te maken. Er zijn verder drie grote serres, een dierentuin en een museum over de evolutie van planten en dieren.

Instagram foto spots in Parijs: Jardin des Plantes

17. Het Louvre

Een lijstje foto spots in Parijs is niet compleet zonder het Louvre. Het is waarschijnlijk – naast de Eiffeltoren – de meest gefotografeerde plek van Parijs. Het is ook het grootste en drukst bezochte museum ter wereld, dus een foto maken zonder andere mensen erop wordt lastig. Maar wat wil je met het mooie historische gebouw, de glazen piramide, de Mona Lisa en zo’n 35.000 kunstwerken? Ik zou zeggen, probeer het eens om 07:00 uur. Tja, je moet er iets voor over hebben he?

Bestel online vast een kaartje voor het Louvre!

Instagram foto spot in Parijs: Het Louvre

18. Paris mon amour

Paris mon amour: een classic caption voor bij een Parijs Instagram post, maar ook een heel mooi plaatje! Je vindt ‘m in de winkel L’appartement Sezane, op de Rue Saint-Fiacre. Sowieso een aanrader, maar neem een goed gevulde portemonnee mee.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sézane (@sezane)

19. Rue Saint-Rustique

Rue Saint-Rustique is een van de oudste straatjes van Montmartre en misschien wel een van de mooiste straatjes van Parijs. Het is een kronkelig steegje met aan het einde uitzicht op de Sacré-Coeur.

Parijs foto spots: Rue de Saint-Rustique

20. Een typisch Frans balkon

Zo’n klein, sierlijk, Frans balkon is ook de ideale plek voor een mooie Instagram foto. Maar dan moet je wel even op zoek naar een hotel of AirBnB met zo’n balkon. Onlangs sliep ik in het Ibis Styles Paris Pigalle Montmartre en tot m’n verrassing had m’n kamer zo’n balkon! Met een fantastisch uitzicht op de stad en tussen een aantal huizen door ook op de Sacré-Coeur. Deze wil je meteen boeken, want we betaalden maar €120 per nacht én het hotel ligt op een top locatie in Pigalle. Om de hoek van Moulin Rouge en de Sacré-Coeur, dus genoeg andere fotospots in de buurt! Tip: vraag om een kamer op de 5e verdieping aan de straatkant zodat je ook een balkon hebt.

Bekijk de huidige tarieven van Ibis Styles Paris Pigalle Montmartre!

leuk hotel Parijs: Ibis Styles Paris Pigalle Montmartre

21. Emily in Paris hotspots

Krijg jij ook geen genoeg van Emily in Paris? In de Netflix-serie kwamen de mooiste plekjes in Parijs langs. Benieuwd waar deze allemaal zijn? Boek dan de Emily in Paris Walking Tour! Hierbij kom je in 2 uur langs alle Emily in Paris locaties en hotspots die je uit de serie kent. Denk aan het mooie plein waar Emily’s appartement zich bevindt, Gabriel’s restaurant en je kunt zelfs een pain au chocolat kopen bij dezelfde bakkerij die Emily bezocht in de eerste aflevering van de show! Natuurlijk is er genoeg tijd om foto’s te maken.

De Emily in Paris Tour gaat snel, dus boek meteen je plekje!

Emily in Paris locaties in Parijs

Het restaurant van Gabriel & appartement van Emily

Tips voor je Parijs stedentrip

» Met de Thalys ben je zó in Parijs! Vanaf Amsterdam is de reistijd 3:18 uur, vanaf Rotterdam 2:36 uur. En dan sta je meteen op Gare du Nord, veel beter dan vliegen dus. Bekijk de huidige tarieven bij NS International.

» Op zoek naar een Instagram-waardig hotel in Parijs? Dan raad ik je aan om The Hoxton Parijs te boeken. Super stylish ingericht, een goede sfeer en ook daar vind je genoeg mooie foto spots. In de kamer zelf, maar ook in de rest van het hotel! Check de huidige tarieven van The Hoxton Paris. Of check dit lijstje met de mooiste hotels in Parijs.

» Tip: de hop on hop off rondvaart over de Seine komt langs veel van de fotospots uit dit artikel, zoals Jardin des Plantes, Louvre, Notre Dame, Pont Alexandre III en de Eiffeltoren. Voor €19 kun je 24 uur lang de boot op en af! En vanaf het water kun je ook meteen mooie foto’s maken.

» Een fietstour is de ideale manier om in korte tijd veel van een stad te zien. Met de Parijs Highlights Fietstour kom je in 3 uur langs de bekende bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Louvre en Pont Alexandre-III , maar krijg je ook veel leuke tips van je local gids. Zo kun je dus in 3 uur al veel fotospots van je lijstje afvinken!

Naast de leukste foto spots in Parijs heb ik meer tips voor je stedentrip! Lees ook:

Artikel van 07-10-2021, laatste update: 13-10-2023

2 likes

Your email address will not be published.