add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Met de Thalys 1e klas Premium naar Parijs: is dat het geld waard?

Travel

Met Eurostar Premium naar Parijs reizen: is dat het geld waard?

9 maart 2024

Tags: , , , , ,

Eurostar (voorheen Thalys) rijdt tien keer per dag in topsnelheid van Amsterdam via Schiphol en Rotterdam naar Parijs. Tijdens het boeken van je ticket kun je tussen drie reisklassen kiezen: Standard, Comfort en Premium. Onlangs reisde ik van Amsterdam naar Parijs in 1e klas Premium. Dat kost flink wat meer geld dan de andere twee Eurostar reisklassen, maar is dat het ook waard? In dit blog vertel ik je over mijn ervaring in de eerste klas!

Lees ook: 11x de leukste hotels in Parijs voor je stedentrip

Eurostar reisklassen

Als je een treinreis met de Eurostar (voorheen Thalys) van Amsterdam naar Parijs via NS International boekt, kun je kiezen tussen drie reisklassen: Standard à €35, Comfort à €75, en Premium à €150. Dit zijn ‘vanaf’ prijzen, dus de kans is groot dat als je last minute boekt de tickets duurder zijn. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het is! Naast de prijzen, zijn dit de verschillen:

 • Standard: dit is de standaard zitplek. Je hebt toegang tot gratis wifi en een stopcontact.
 • Comfort: dit is de eerste klas. Je hebt toegang tot een stopcontact en tot snellere wifi, maar ook een comfortabele stoel. Daarnaast heb je toegang tot de NS International Lounge in Amsterdam, Rotterdam en Schiphol.
 • Premium: dit is ook eerste klas, maar dan nog luxer dan Comfort. Hierbij heb je toegang tot een stopcontact, snellere wifi, een comfortabele stoel, een heleboel digitale tijdschriften en kranten, en een maaltijd aan boord. Ook heb je toegang tot de exclusieve lounges in Brussel en Parijs en toegang tot de NS International Lounge in Amsterdam, Rotterdam en Schiphol.

Bekijk meteen de huidige tarieven van de tickets!

Eurostar Premium 1e klas

Vrijdagochtend om 9:15u ging mijn trein. Maar aangezien ik een Eurostar Premium ticket had, kreeg ik toegang tot de lounge op Amsterdam Centraal. En daar wilde ik natuurlijk wel gebruik van maken! Daarom liep ik rond 8:00 uur het station binnen, om meteen door naar de lounge te gaan. Een ruimte met diverse banken en tafels waar je kunt chillen of werken. Aan de balie mag je iets te drinken bestellen, en that’s pretty much it. Oja, er liggen kranten op tafel en er is een wc. Ietwat een tegenvaller, aangezien ik iets meer een lounge zoals die op vliegvelden had verwacht. Daar mag je meestal onbeperkt drinken en eten pakken. Maar we mogen niet te kritisch zijn, het is fijn dat je erin kunt en het is prima om even rustig te zitten of werken.

Dan de Eurostar Premium! In de trein hadden wij een tweezits toegewezen gekregen. De stoelen in de 1e klas zijn een stuk breder dan de normale stoelen, en je hebt ook meer beenruimte. Wat mij betreft een ideale plek om te werken! Maar je kunt tijdens de treinreis naar Parijs natuurlijk ook lekker lezen (bijvoorbeeld in de digitale tijdschriften en kranten die bij Premium zijn inbegrepen), een serie kijken of naar buiten staren.

Aan het werk in de Thalys naar Parijs

Lees ook: 5 redenen waarom treinen chiller is dan vliegen

De maaltijd van de Eurostar Premium

Dan de maaltijd aan boord van de Eurostar 1e klas Premium! Welke maaltijd geserveerd wordt, hangt af van de vertrektijd van de trein:

 • Ontbijt vóór 10:00 uur
 • Brunch tussen 10:01 en 10:14 uur
 • Lunch tussen 10:15 en 17:14 uur
 • Diner na 17:15 uur

Aangezien wij ‘s ochtends reisden, kregen we een ontbijt en een snack. Het ontbijt bestaat normaal gesproken uit yoghurt, fruit, een broodje, croissant, en een hartige of zoetige keuze zoals ei of vanille broodje. Daarnaast een kopje thee en water. Gelukkig kon er voor mij een uitzondering gemaakt worden, aangezien ik vegan eet. Ik kwam uit op twee broodjes, jam, pure hagelslag en een bakje fruit. Top!

De maaltijd aan boord van de Thalys 1e klas Premium naar Parijs

Daarna kwam de snack. Hierbij kun je kiezen tussen zoet of hartig. Mijn man koos voor een chocoladetaartje met fruitcoulis. Ik nam niks aangezien beide helaas niet vegan waren.

De snack aan boord van de Thalys 1e klas Premium naar Parijs

Is de Eurostar Premium het geld waard?

Al met al was het een super fijne treinreis, de tijd vloog voorbij. Maar, is de Eurostar Premium de €150 waard? Dat is super persoonlijk. Ik vond het echt heel fijn om zo luxe te reizen, maar zou er vanwege de hoge prijs niet zomaar altijd voor gaan. Als ik een keer goed wil doorwerken zou ik voor Comfort kiezen, en als ik mezelf echt wil trakteren of er is een bijzondere gelegenheid dan voor Premium.

Enthousiast geworden? Boek meteen een trein ticket via NS International!

Lees meer over Parijs:

Meer inspiratie voor treinreizen nodig? Lees dan ook:

Artikel van: 03-11-2019, laatste update: 04-04-2024

1 likes

Comments (1)

 • augustus 10, 2022 by Tweettweet

  Tweettweet

  Het lijkt mij eerlijk gezegd het geld niet waard, tussen eerste klas Comfort en eerste klas Premium zit zo’n 70 euro, enkele reis. Daar kun je een avondje van uit eten, i.p.v. een paar broodjes met jam, wat koek en wat drankjes.

Your email address will not be published.