Met de Thalys 1e klas Premium naar Parijs: is dat het geld waard?

Travel

Met de Thalys 1e klas Premium naar Parijs: is dat het geld waard?

10 augustus 2022

Tags: , , , , ,

In september reisde ik van Amsterdam naar Parijs, en wel met de Thalys 1e klas Premium. Dat kost flink wat meer geld dan een treinreis in de ‘gewone’ Comfort 2, maar is dat het ook waard? In dit blog vertel ik je over mijn ervaring in de eerste klas!

Lees ook: 11x de leukste hotels in Parijs voor je stedentrip

Thalys 1e klas Premium

Als je een treinreis met de Thalys van Amsterdam naar Parijs via NS International boekt, kun je kiezen tussen drie opties: Comfort 2 à €35, Comfort 1e klas à €64, en 1e klas Premium à €135. Dit zijn ‘vanaf’ prijzen, dus de kans is groot dat als je last minute boekt de tickets duurder zijn. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het is! Naast de prijzen, zijn dit de verschillen:

  • Comfort 2: dit is de standaard zitplek. Je kunt een voorkeur voor een zitplaats (aan het gang of raam) aangeven, hebt toegang tot gratis wifi en een stopcontact.
  • Comfort 1e klas: dit is de eerste klas, waarbij je naast wifi en een stopcontact ook een comfortabele stoel hebt.
  • 1e klas Premium: dit is ultieme treinluxe. Hier krijg je al het bovengenoemde, en daarnaast toegang tot de lounge, een maaltijd aan boord, en dagbladen en tijdschriften.

Bekijk meteen de huidige tarieven van de tickets!

Mijn ervaring met de Thalys 1e klas Premium

Vrijdagochtend om 9:15u ging mijn trein. Maar aangezien ik een Thalys 1e klas Premium ticket had, kreeg ik toegang tot de lounge. En daar wilde ik wel gebruik van maken! Rond 8:00 uur liep ik dus Amsterdam Centraal binnen, om meteen door naar de lounge te gaan. Een ruimte met diverse banken en tafels waar je kunt chillen of werken. Aan de balie mag je iets te drinken bestellen, en that’s pretty much it. Oja, er liggen kranten op tafel en er is een wc. Ietwat een tegenvaller, aangezien ik iets meer een lounge zoals die op vliegvelden had verwacht. Daar mag je meestal onbeperkt drinken en eten pakken. Maar we mogen niet te kritisch zijn, het is chill dat je erin kunt en het is prima om even te chillen of werken.

Dan de Thalys 1e klas Premium! In de trein had ik een heerlijk plekje voor mij alleen aangewezen gekregen. Maar aangezien mijn vriend meeging, vroegen we iemand die alleen reisde om te ruilen. Die vond dat geen probleem, dus hadden wij een tweezits. Heerlijke stoelen, met alle ruimte om lekker te werken.

Aan het werk in de Thalys naar Parijs

Lees ook: 5 redenen waarom treinen chiller is dan vliegen

De maaltijd van de Thalys 1e klas Premium

Dan de maaltijd aan boord van de Thalys 1e klas Premium! Aangezien wij ’s ochtends reisden, kregen wij een ontbijt en een snack. Het ontbijt bestaat normaal gesproken uit yoghurt, fruit, een broodje, croissant, en een hartige of zoetige keuze zoals ei of vanille broodje. Daarnaast een kopje thee en water. Gelukkig kon er voor mij een uitzondering gemaakt worden, aangezien ik vegan eet. Ik kwam uit op een bakje fruit, twee broodjes, jam en pure hagelslag. Top!

De maaltijd aan boord van de Thalys 1e klas Premium naar Parijs

Daarna kwam de snack. Hierbij kon je kiezen tussen zoet of hartig. Mijn vriend koos voor een chocoladetaartje met fruit coulis. Ik nam niks aangezien beide helaas niet vegan waren.

De snack aan boord van de Thalys 1e klas Premium naar Parijs

Is de Thalys 1e klas Premium het geld waard?

Al met al was het een super chille treinreis, de tijd vloog voorbij. Maar, is de Thalys eerste klas Premium de €135 waard? Dat is super persoonlijk. Ik vond het heel fijn om zo te reizen, maar zou er niet zomaar altijd voor gaan. Als ik een keer goed wil doorwerken zou ik voor Comfort 1e klas kiezen, en als ik mezelf even wil trakteren of er is een bijzondere gelegenheid dan voor 1e klas Premium.

Enthousiast geworden? Boek meteen een trein ticket via NS International!

Lees meer over Parijs:

Meer inspiratie voor treinreizen nodig? Lees dan ook:

Artikel van: 03-11-2019, laatste update: 10-08-2022

1 likes

Comments (1)

  • augustus 10, 2022 by Tweettweet

    Tweettweet

    Het lijkt mij eerlijk gezegd het geld niet waard, tussen eerste klas Comfort en eerste klas Premium zit zo’n 70 euro, enkele reis. Daar kun je een avondje van uit eten, i.p.v. een paar broodjes met jam, wat koek en wat drankjes.

Your email address will not be published.