add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Solo reizen: is het leuk om alleen naar Cinque Terre te gaan?

Travel

Minder alcohol drinken op vakantie: 4 tips

21 augustus 2023

Tags:

Na een dagje sightseeing op vakantie is er niks lekkerders dan in de middag op het terras neer te ploffen en een koud drankje te bestellen. Meestal is dit een drankje met alcohol, want dat hebben we wel ‘verdiend’. Niks mis mee, tenzij het de spuigaten uitloopt. Ikzelf drink thuis eigenlijk alleen in het weekend alcohol, maar op vakantie ineens elke dag. Terwijl dat met die hitte juíst geen goed idee is. Goed om hier bewust van te zijn dus. Daarom verzamelde ik in dit blog 4 tips waarmee minder alcohol drinken op vakantie een makkie wordt!

Lees ook: Reis essentials: 10 dingen die je altijd moet inpakken

Minder alcohol drinken op vakantie

Misschien is het goed om eerst even stil te staan bij je eigen alcoholgebruik. Het is soms namelijk best moeilijk om te bepalen of er sprake is van een alcoholverslaving. Wanneer is het nog af en toe een drankje te veel en wanneer spreken we van een probleem? Je drinkt al teveel als je meer dan 1 à 2 glazen alcohol per dag drinkt en minder dan 2 dagen per week geen alcohol drinkt. Je hebt dan nog niet meteen een verslaving, maar het is wel verstandig om bij jezelf na te gaan waarom je zoveel drinkt én of je ermee kunt stoppen. Zo niet, vraag dan om hulp bij alcoholisme via vrienden of familie of met behulp van een afkickkliniek. Is het voor jou echt geen probleem en wil je gewoon minderen? Goed idee, hieronder mijn tips!

Ga op zoek naar alcoholvrije drankjes

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ga dus voor je vakantie op zoek naar alcoholvrije drankjes in het land van jouw bestemming. Natuurlijk hebben ze overal wel cola en spa rood, maar dat kennen we wel. Het is juist leuk om iets bijzonders te drinken, waar je zin van krijgt om het te bestellen. Dat kan een nieuw drankje zijn of alleen al een lekker frisdrankje met een schijfje citroen erin in een leuk glas. De presentatie doet wat mij betreft ook veel!

Verschuif het tijdstip dat je drinkt

Waar de borrel thuis misschien om 16:00 uur begint, kan dat op vakantie een stuk vroeger zijn. Wat denk je van een wijntje bij de lunch of een cocktail op het strand? Als je minder alcohol op vakantie wilt drinken, is het een slim idee om dit tijdstip op te schuiven. Speek met jezelf een moment af vanaf wanneer je mag drinken. Bijvoorbeeld 17:00 uur. Tot die tijd kun je al die andere lekkere alcoholvrije drankjes uitproberen!

Eerst dorst lessen, dan alcohol

Na een warme dag sightseeing ga je waarschijnlijk met grote dorst op het terras zitten. Bestel daarom eerst een alcoholvrij drankje, en daarna pas een met alcohol! Zo heb je eerst je dorst gelest en kun je daarna echt genieten van je drankje, in plaats van dat je ‘m in een keer achterover giet omdat je dorst had.

Beloon jezelf

Over het algemeen zijn alcoholvrije drankjes goedkoper dan die met alcohol, en bespaar je dus geld. Beloon jezelf daarmee! Boek een gave excursie, ga extra lekker uit eten of koop iets leuks voor jezelf. Wees je er daarnaast bewust van dat je je lichaam beloont door minder alcohol te drinken. Hallo katervrije vakantie!

Lees ook:

Dit artikel bevat een samenwerking.

0 likes

Your email address will not be published.