add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Top 5 Nomad Hubs: de populairste steden onder digital nomads Hubs

Digital nomad

Top 5 Nomad Hubs: de populairste steden onder digital nomads

5 mei 2018

Tags:

Sommige steden zijn zo populair onder digital nomads dat ze Nomad Hubs worden genoemd. Hierbij denk je misschien meteen aan tropische plekken zoals Ubud in Bali, maar ook binnen Europa worden steden als Nomad Hub bestempeld. In dit artikel lees je meer over Nomad Hubs en wat de vijf populairste wereldwijd zijn.

Wat zijn Nomad Hubs?

Een Nomad Hub is een stad waar de omstandigheden voor digital nomads zo chill zijn, dat ze er ‘massaal’ naartoe trekken. Deze steden voldoen namelijk aan alle eisen die digital nomads hebben om tijdelijk op een plek te kunnen wonen en werken. Denk hierbij aan lage kosten van levensonderhoud, snel internet, een aantal coworking spaces en veiligheid. Op Nomad List worden steden op basis van onder andere deze punten met elkaar vergeleken, super handig dus om je volgende bestemming te bepalen!

Zeker als je net aan het digital nomad-leven begint, kan het fijn zijn om in een populaire Nomad Hub te beginnen. Je gaat namelijk standaard tegen dingen aanlopen waar je van tevoren niet aan had gedacht. En hoe chill is het dan dat je een heleboel ervaringsdeskundigen om je heen hebt?

De top 5 Nomad Hubs wereldwijd

Momenteel staan de volgende vijf steden bovenaan de lijst:

Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai staat al jaren bekend als de populairste Nomad Hub, en hier ‘wonen’ dan ook de meeste digital nomads ter wereld. De cafés zijn er inmiddels op ingericht met goede wifi en overal stopcontacten, en huurbazen zijn gewend aan de nomaden die komen en gaan. De kosten voor levensonderhoud zijn laag, de wifi is goed, en de mensen zijn vriendelijk. Denk daar het heerlijke Thaise eten en dagelijkse massages bij, en je wilt eigenlijk nooit meer weg!

Boedapest, Hongarije

Boedapest wordt steeds populairder onder digital nomads. Het is een moderne Europese stad, maar over het algemeen wel iets goedkoper ten opzichte van de rest van Europa. Er zijn veel bezienswaardigheden en dingen om te doen, nog niet super toeristisch, snel internet en veel coworking spaces.

Canggu, Bali

Eerst was Ubud de populairste Nomad Hub op Bali, maar sinds kort is dat Canggu. Op Bali vind je prachtige natuur, super lekker eten, de liefste mensen, veel coworking spaces en hippe café’s om uit te werken, en het is er goedkoop. Buiten je werk om kun je in Ubud heerlijk tot rust komen met yoga en mindfulness, en in Canggu je hoofd leegmaken op een surfplank.

Bangkok, Thailand

De hoofdstad van Thailand biedt net als Chiang Mai lage kosten voor levensonderhoud, goede wifi en vriendelijke mensen. Vanwege de drukte en broeierigheid in de stad zou ik Bangkok alleen minder snel aanraden, maar het kan wel een goed startpunt zijn voor je verblijf in Thailand of Azië. Vanuit Bangkok reis je namelijk heel gemakkelijk en goedkoop weer door naar andere plekken.

Barcelona, Spanje

Over het algemeen is het in Spanje lekkerder weer dan in Nederland, en is het leven er een stukje goedkoper. Barcelona is alleen wel weer een van de duurste steden van Spanje, dus als je een klein budget hebt is een andere Spaanse stad (zoals Valencia) meer wat voor jou. Barcelona is natuurlijk wel een heerlijke stad om te verblijven met een stad en een strand, veel dingen te doen en te zien, bijna overal is gratis wifi, en je ontmoet er mensen van over de hele wereld.

Natuurlijk betekent dit niet dat alleen deze vijf steden geschikt zijn voor digital nomads. Zo woonde ik begin dit jaar een maand in Kaapstad, en ondanks dat deze stad op dit moment op #247 (?!) op de Nomad List staat vond ik het er echt super chill. Dus, wat wordt jouw volgende bestemming?

5 likes

Your email address will not be published.