6 handbagage essentials voor een chille vlucht

Travel

6 handbagage essentials voor een chille vlucht

10 mei 2018

Tags: , , ,

Na heel wat keren te hebben gevlogen, ben ik een expert in dit zo comfortabel mogelijk maken. Ik weet precies wat ik in m’n handbagage moet gooien om een chille vlucht te hebben. Hierdoor zie ik het meestal zelfs als een ultiem moment om te chillen. Natuurlijk is een beetje een chille zitplek ook erg belangrijk, maar trust me: wat je zelf meeneemt kan ook een groot verschil maken. Dit zijn de handbagage essentials die ik al-tijd inpak voor een vlucht.

Lees ook: Reis essentials: 10 dingen die je altijd moet inpakken

6 handbagage essentials voor een chille vlucht

Snacks

First things first. 😉 Of je tijdens je vlucht nou maaltijden krijgt of niet (ligt aan de vliegtuigmaatschappij), ik neem al-tijd eigen snacks mee. Tijdens een vlucht ben ik op de een of andere manier altijd extra hongerig, en ben ik mezelf super dankbaar dat ik van alles bij me heb. Een appeltje, aantal Nakd repen (vegan & glutenvrij), plakje bananenbrood, pure chocolade en wortels of plakjes komkommer: voor elke mood wat! Er wordt ook altijd jaloers gekeken of zelfs gevraagd wat ik allemaal uit m’n tas haal haha. Heel gek is dat niet, want we weten allemaal dat vliegtuigmaaltijden niet de allerlekkerste zijn. Al zijn de vegan maaltijden van KLM best lekker (check mijn review). Oh en kauwgom gaat ook altijd mee: lekker voor de frisse adem en als je oren poppen tijdens het opstijgen of landen.

Lees ook: Gezond eten in het vliegtuig: 5 tips

Drinkfles

Een Dopper of Bobble waterfilterfles mag niet in je handbagage tas ontbreken. Voordat je de douane doorgaat moet je ‘m even leegdrinken, maar zodra je er doorheen bent kun je ‘m op de wc weer vullen. Doe dit vooral ook even voordat je het vliegtuig in gaat! Want soms duurt het nogal lang voordat je drinken krijgt, of mis je het rondje drinken omdat je ligt te slapen. En juist tijdens een vlucht is het belangrijk dat je gehydrateerd blijft.

Enne, je bespaart hier heel wat geld mee omdat je geen flesje water à €5 op het vliegveld hoeft te kopen!

Trui & sokken

Schoenen uit en sokken aan: dat is het eerste wat ik doe als ik m’n plek in het vliegtuig gevonden heb. Trui aan, en ik zit helemaal cosy op m’n plek. En die trui kun je later trouwens ook als kussen gebruiken.

Gezichtscrème

Je huid kan tijdens een vlucht nogal trekkerig worden. Dus neem een tester of kleine verpakking van een voedende gezichtscrème mee en je komt met een jeugdig huidje aan op bestemming.

natuurlijke beautyproducten vegan

Vermaak

Ik snap niks van mensen die niks bij zich hebben om te doen. Je zal maar net een vliegtuig hebben die geen schermpje bij elke stoel heeft. Ga je dan de hele vlucht voor je uit staren? Brrr. Ik neem altijd een overvloed aan opties mee. Een boek, tijdschrift, notitieboekje en pen. En op m’n telefoon zet ik nog een e-book, download ik een aantal podcast afleveringen, en een film via Netxflix. Ook voor een nachtvlucht, want je weet niet of je daadwerkelijk kunt slapen.

Lees ook: 6x leuke reisboeken voor reisliefhebbers

Oogmasker & oordoppen/oordopjes

Als ik me volledig wil afsluiten, zet ik een slaapmasker op en doe ik oordoppen in. Of ik doe muziek oordopjes in en zet zachtjes chille muziek op.

Tandenborstel & tandpasta

Niets zo lekker als tijdens of na een lange vlucht even je tanden te poetsen. Je wordt er toch een beetje brak van, en met een fris bekkie kun je er weer even tegen aan! En het is op zich ook wel fijn voor de persoon naast je. 😉 Deze bamboe tandenborstel komt met een koker, handig voor onderweg dus.

Bonus tip

Check al-tijd online in. Zet je wekker voor het moment dat je kunt inchecken zodat jij een van de eersten bent én een top plek voor jezelf uit kunt kiezen. Op een dagvlucht kies ik meestal voor een plek aan het gangpad zodat ik vaak kan opstaan, en voor een nachtvlucht een plekje aan het raam om ongestoord te kunnen slapen.

Deze handbagage essentials zijn vooral essentieel tijdens een lange vlucht, maar ook tijdens een korte zul je er blij mee zijn. Wat is voor jou onmisbaar tijdens een vlucht?

Lees ook:

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die linkjes iets koopt, ik daar een klein percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 

2 likes

Your email address will not be published.