Mijn ervaring met Spot a Home

Travel

Een kamer huren via Spot a Home: mijn ervaring in Valencia

2 mei 2018

Tags: , ,

Als je op reis gaat, kijk je waarschijnlijk op AirBnB of Booking.com voor overnachtingen. Maar als je iets voor minimaal 30 dagen in een stad binnen Europa zoekt, is Spot a Home ook echt een goeie. Vriendin Avalon tipte me deze site en ik boekte er een kamer voor een maand in Valencia. Omdat het volgens mij nog niet echt bekend is en ik het top website vind, deel ik mijn ervaring met Spot a Home graag met je.

Lees ook: 1 maand als digital nomad in Valencia: de ups & de downs

Wat is Spot a Home?

First things first. Spot a Home is een website die huurders en verhuurders bij elkaar brengt. Het gaat hierbij om appartementen, studio’s en kamers in verschillende steden binnen Europa, die je voor minimaal 30 dagen kunt huren. Een soort AirBnB, maar dan gericht op een langduriger verblijf. De organisatie van Spot a Home checkt alle accommodaties voordat ze op de website komen, maakt er foto’s en zelfs een video. Alles om jou een goed verblijf te garanderen!

Als je eenmaal een appartement, studio of kamer hebt uitgekozen, pakt Spot a Home de communicatie met de verhuurder voor je op. Een verhuurder moet binnen 24 uur reageren, dus dat gaat lekker snel. Vervolgens, alles rond is, betaal je de eerste maand huur aan Spot a Home. En pas 48 uur nadat je de accommodatie bent ingetrokken en alles goed is, maken zij het naar de verhuurder over. Super veilig dus!

Mijn ervaring met Spot a Home

Voor de maand die ik in Valencia (Spanje) wilde wonen en werken, kwam ik op een kamer in een 4-persoons women-only appartement uit. Deze kamer had een bed, kast, ladekast, nog een open kast en een bureau met bureaustoel. Vooral die laatste was voor mij ideaal, want dan kon ik daar ook lekker werken. Verder had het appartement een keuken, badkamer met wc, losse wc, woonkamer én kwam er een keer per week een schoonmaker. Het is van tevoren altijd lastig inschatten in welke wijk je wilt verblijven, maar dit appartement lag in de wijk Extramurs, waar ik goede verhalen over had gelezen. Een rustige buurt, maar zo dichtbij het centrum dat je er in vijf minuten naartoe loopt. Dat klonk top! Ik betaalde €350 voor een maand, waarvan €300 voor de huur was, en €50 voor Spot a Home. Zie dat maar in Amsterdam te vinden. 😉

Bij  aankomst in het appartement stond de huisbaas al op me te wachten. Hij liet me de woning zien en beantwoordde al m’n vragen. Voor zo ver dat kon dan, want zijn Engelse vocab was net als bij de meeste Spanjaarden niet heel uitgebreid haha. Maar alles klopte, dus ik was happy! Hier betaalde ik nog €300 borg, wat ik ook weer ruim op tijd terug kreeg.

Het leek me van tevoren heel gezellig om samen met drie andere meiden te wonen, maar die heb ik eigenlijk niet veel gezien. Dat was dus het enige dat een beetje tegenviel, maar als dat het ergste is? Ik kan wel wat ergere dingen bedenken. 😉 Al met al vond ik het heel chill werken en raad ik Spot a Home zeker aan!

Lees ook:

8 likes

Your email address will not be published.